Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η λειτουργία του εγκεφάλου και μετά τον θάνατο, τεκμηριώνεται πλέον επιστημονικά.

Σχόλιο ιστολογίου:
μια ακόμα έρευνα που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο εγκέφαλος δεν σταματά να λειτουργεί ακόμα και μετά την παύση λειτουργίας της καρδιάς.
Παρόλο τις επιστημονικές τεκμηριώσεις, μας αναφέρουν οι γιατροί που ασχολούνται με τις μεταμοσχεύσεις, ότι ο "εγκεφαλικός θάνατος" κατά αυτούς επιφέρει και τον θάνατο του ασθενούς, έτσι τον προετοιμάζουν για να του αρπάξουν τα όργανα. 
Ο θάνατος δεν είναι μια απλή διαδικασία που ο ασθενείς βγαίνει από την πρίζα και χωρίς ρεύμα (όπως οι ηλεκτρικές συσκευές) σταματούν να λειτουργούν ολοκληρωτικά.
Είναι εφιαλτικό να ζεις, να ακούς, να νιώθεις και να μην μπορείς να αντιδράσεις όταν οι γιατροί σε ετοιμάζουν για να σου αρπάξουν τα όργανα, να γίνεις θύμα από την αγάπη για τον πλησίον σου, πεθαίνοντας να του χαρίσεις τα όργανα σου. 
Φαίνεται όμως ότι συμβαίνει το αντίθετο πεθαίνεις δίνοντας τα όργανα σου, επειδή αυτός που έχει τα χρήματα μπορεί να σε χαρακτηρίσει εγκεφαλικά νεκρό, με συνοπτικές διαδικασίες και να σου αρπάξει την ίδια σου τη ζωή....



Έρευνα: Είσαι νεκρός και το ξέρεις (video)
Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν μεταθανάτιες εμπειρίες κλινικά νεκρών


Το τέλος της ζωής έγινε ακόμη πιο τρομακτικό. Ή αλλιώς οι Flatliners είχαν δίκιο.

Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι έχουν επίγνωση του θανάτου τους καθώς το υποσυνείδητο συνεχίζει να λειτουργεί όταν πια το σώμα έχει πάψει να δίνει σημεία ζωής.

Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι κάποιος μπορεί ακόμη και να ακούσει τον γιατρό του να ανακοινώνει την ώρα του θανάτου του.



Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Δρ. Σαμ Πάρνια, διευθυτνής του τμήματος ανάνηψης και εντατικής θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Langone της Νέας Υόρκης. Η έρευνά του είναι η μεγαλύτερη στο είδος της και βασίστηκε σε μεταθανάτιες εμπειρίες κλινικά νεκρών ατόμων. Ο Πάρνια και η ομάδα του μελέτησαν άτομα που επιβίωσαν μετά από ανακοπή καρδιάς.

«Περιέγραφαν ότι έβλεπαν γιατρούς και νοσοκόμες να προσπαθούν να τους επαναφέρουν και λένε ότι είχαν πλήρη επίγνωση των συζητήσεων. Αναφέρουν, επίσης, ότι έβλεπαν όλα όσα συνέβαιναν γύρω τους -πράγματα που δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν», είπε ο επιστήμονας. Πρόσθεσε ότι οι αναμνήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν από τις ιατρικές ομάδες που έφεραν τη φροντίδα των ασθενών.

Από ιατρικής άποψης, οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός όταν η καρδιά του σταματά να χτυπά και, κατ’ επέκταση, δεν μεταφέρεται αίμα στον εγκέφαλο. «Τεχνικά, έτσι βρίσκουμε την ώρα θανάτου. Όλα βασίζονται στην ώρα που η καρδιά σταματά» εξήγησε ο ειδικός, και συμπλήρωσε: «Μόλις συμβεί αυτό, το αίμα δεν κυκλοφορεί πλέον στον εγκέφαλο κάτι που σημαίνει ότι η εγκεφαλική λειτουργία σταματά σχεδόν αυτόματα. Χάνονται όλα τα αντανακλαστικά του εγκεφαλικού στελέχους, όπως το να μεγαλώνουν και να μικραίνουν οι κόρες των ματιών. Όλα αυτά χάνονται»

Ο εγκεφαλικός φλοιός – που είναι υπεύθυνος για τη σκέψη και την επεξεργασία πληροφοριών από τις πέντε αισθήσεις- επίσης σταματά άμεσα να λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπου 2 έως 20 δευτερόλεπτα, δεν ανιχνεύονται πια εγκεφαλικά κύματα.

Αυτή η διαδικασία προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί στο θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων. Αυτό, όμως, μπορεί να πάρει ώρες, όπως εξήγησε ο δρ. Πάρνια. Και αν συνεχίζεται η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση -ακόμη και αν ο ασθενής δεν έχει ανταποκριθεί- τότε λίγο αίμα, περίπου το 15% αυτού που απαιτείται για τη φυσιολογική λειτουργία, φτάνει στον εγκέφαλο.

«Ο θάνατος των εγκεφαλικών κυττάρων συνεχίζεται, απλά σε πιο αργό ρυθμό» τόνισε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)