Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

«Βόμβα» από την Τσεχία: Όχι στο ευρώ - Το 85% θέλει διατήρηση της κορώνας

Τι κι αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη να επιταχύνουν τη διαδικασία ένταξής τους στο κοινό νόμισμα, δίνοντας, μάλιστα, και κίνητρα για την ενταξιακή του πορεία; Φαίνεται ότι η κρίση του ευρώ και ο τρόπος αντιμετώπισής της έχει «κρυώσει» τους λαούς των χωρών εκτός Ευρωζώνης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Τσέχοι, οι οποίοι σε ποσοστό 85% σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Datamar, ενόψει των εθνικών εκλογών στη χώρα, δηλώνουν ότι επιθυμούν διατήρηση του εθνικού τους νομίσματος, της κορώνας, ενώ από αυτούς το 51% εξέφρασε την κατηγορηματική άρνησή του για την υιοθέτηση του ευρώ.

Υπέρ του κοινού νομίσματος τάσσεται μόλις το 14,8% των Τσέχων, ωστόσο, απολύτως υπέρ του ευρώ τάσσεται μόλις το 4,6% των ερωτηθέντων. Σημειώνεται ότι η κορώνα έχει ενισχυθεί κατά 4% σε ετήσια βάση, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη της Τσεχίας αλλά και την ευελιξία της νομισματικής πολιτικής της χώρας.

Αξίζει, επίσης να σημειωθεί ότι στην ίδια δημοσκόπηση το 88% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικών δημοψηφισμάτων για μείζονα ζητήματα, καθώς ο νόμος επιτρέπει σήμερα δημοψηφίσματα μόνο σε τοπικό επίπεδα και για ζητήματα που αφορούν τις συγκεκριμένες περιοχές.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)