Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Έρχεται και νέο χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - «Ξεπάγωσε» νόμος του 1931!

Σχόλιο ιστολογίου:
με αφορμή το δημοσίευμα που ακολουθεί, υπενθυμίζουμε ότι από το 2010 ο Ελληνικός λαός πληρώνει αναδρομικά φόρους που δεν του είχανε ποτέ υποβάλει. Είναι μια ταχτική που εφάρμοσε πρώτος ο Ευαγ. Βενιζέλος και ακολούθησε και με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις.

Τους τελευταίους μήνες οι δήμοι ψάχνουν να βρουν απεγνωσμένα έσοδα με τον οποιοδήποτε τρόπο, ο μεγάλος χαμός έχει γίνει με τις κλήσεις των οχημάτων που ξέθαψαν και στέλνουν ραβασάκια στους οδηγούς, τυχεροί είναι όσοι έχουν κρατήσει απόκομμα της πληρωμής τους. 
Όποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του για να βρει το δίκιο του, θα ήταν πιο εύκολο να κάνει τάμα σε κανέναν Άγιο και να περιμένει ένα θαύμα, παρά να περιμένει τις κρατικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη, είναι όλοι τους μια συμμορία που δεν έχουν ηθική - ιερό και όσιο. Είναι τα όργανα της Γερμανικής κατοχής που πατάνε στα πτώματα των Ελλήνων για να βρίσκονται στην κορυφή ... 

Έρχεται και νέο χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - «Ξεπάγωσε» νόμος του 1931!Σοκ περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μετά τον ΕΝΦΙΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι και με νέο χαράτσι!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», οι ιδιοκτήτες που το ακίνητό τους συνοδεύει με οικόπεδο που έχουν απαλλοτριώσει οι δήμοι και το έχουν μετατρέψει σε άλσος ή πλατεία, πρόκειται να πληρώσουν στους δήμους τα χρήματα της απαλλοτρίωσης.
Η κυβέρνηση «ξεπάγωσε» νόμο του 1931 που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να εισπράξουν τα χρήματα -μαζί με τους τόκους και τις
προσαυξήσεις -που δαπάνησαν για την απαλλοτρίωση αυτών των οικοπέδων και ήδη ορισμένοι δήμοι έχουν κινήσει τη διαδικασία στέλνοντας τα σχετικά «ραβασάκια».
Ο επίμαχος νόμος 5269/1931, ο οποίος τροποποιήθηκε το 1989, προβλέπει την καταβολή του ποσού της απαλλοτρίωσης από τους παρόδιους ιδιοκτήτες της απαλλοτριωμένης έκτασης, με το σκεπτικό ότι με τη δημιουργία μιας πλατείας ή ενός άλσους το ακίνητο αναβαθμίζεται και ανεβαίνει η εμπορική του αξία.
Το κόστος της κάθε παρόδιας ιδιοκτησίας υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της πρόσοψης του κάθε κτιρίου προς την πλατεία ή το άλσος που δημιουργήθηκε. Αν το κτίριο είναι πολυκατοικία, το ποσό διαιρείται με παρονομαστή τα διαμερίσματα, όπως συμβαίνει με τα κοινόχρηστα.
Το υπουργείο Εσωτερικών με την ρύθμιση που πέρασε στον νόμο 4483/2017δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να πληρώσουν τα χρέη τους προς τους δήμους για τις απαλλοτριώσεις μέσα σε 15 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)