Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Διεθνές σκάνδαλο: Η Ελλάδα διδάσκει στην Εσθονία το μάθημα της ιστορίας


Από το 1982 έως το 2013, μπήκαν στη χώρα 82,27 δισ. ευρώ συνολικά. ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα 1982-1988) 3,44 δισ. ευρώ, το πακέτο Ντελόρ (1989 – 1993) 9,63 δισ. ευρώ, το πακέτο Σαντέρ (1994 – 1999) 18,72 δισ. ευρώ, το Γ’ ΚΠΣ (2000 – 2006) 26,18 δισ. Ευρώ και με το ΕΣΠΑ (2007 – 20013) 24,3 δισ. ευρώ.

Υποτίθεται ότι τα κονδύλια αυτά θα επέφεραν εκσυγχρονισμό της

ελληνικής οικονομίας και αύξηση της παραγωγικότητας και της
ανταγωνιστικότητας. Αντί γι’ αυτό ανδρώθηκε το κομματικό κράτος και η κομματική πελατεία, καθώς και τα νέα «τζάκια».

Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις, καθώς και τα 234 δις ευρώ της τρόϊκας, με τα οποία εξοφλήθηκαν παλαιότερα δάνεια.

Αναρωτιέμαι ποιο άλλο πολιτικό σύστημα στον κόσμο θα ήταν τόσο μεγάλη χοάνη εξαφάνισης τόσων δυσθεώρητων κονδυλίων, για μια μικρή χώρα, εκτός από την μεταπολιτευτική «καλύτερη δημοκρατία» που γνώρισε η χώρα (σύμφωνα με την προπαγάνδα του συστήματος).

Όσα πολιτικά πρόσωπα και αν αλλάξουμε τίποτα δεν γίνεται. Απαιτείται το ταχύτερο αλλαγή του πολιτεύματος, με ένα άλλο πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα, όπου ο λαός θα έχει άμεσο έλεγχο πάνω στις αποφάσεις που λαμβάνονται, όπως συμβαίνει σε πολλά πολιτισμένα και ανεπτυγμένα κράτη.


hassapis-peter.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)