Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Η μαχήτρια της ζωής Μυρτώ γύρισε στο σπίτι της στην Αθήνα (video)

Πέντε χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο η μητέρα καταγγέλλει: «Από το κράτος δεν είχα απολύτως τίποτα»

Related image

Πέρασαν πέντε χρόνια από την επίθεση που δέχθηκε η 15χρονη τότε Μυρτώ στη Νέα Χρυσή Ακτή της Πάρου από έναν Πακιστανό. Πέντε χρόνια δίνει μάχη για να φέρει μια κανονικότητα στη ζωή της νοσηλευόμενη στο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Λάρισα. Η 20χρονη Μυρτώ επέστρεψε σήμερα στο σπίτι της στην Αθήνα. Η μητέρα της, όμως, καταγγέλλει πως σε αυτόν τον Γολγοθά η κόρη της ήταν μόνη και ξεχασμένη από το κράτος πρόνοιας.


«Από το κράτος δεν είχα απολύτως τίποτα. Απολύτως τίποτα! Και ένα μηχάνημα οξυγόνου που είχαμε ζητήσει με αίτηση, πρωτόκολλα, και όλα αυτά. Από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα να φανταστείτε δεν έχουμε λάβει ούτε μια απάντηση, έστω αρνητική. Απολύτως τίποτα. Κυριολεκτώ», τόνισε. 

Μυρτώ
«Όπως σας είπα, ήμουν τυχερή σε όλο αυτό που μου έτυχε γιατί υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που θέλησαν και βρέθηκαν να με βοηθήσουν. Διαφορετικά θα μέναμε στο κέντρο αποκατάστασης», αναφέρει. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν καταλαβαίνει από τα μάτια της Μυρτούς αν είναι ευχαριστημένη που γύρισε στην Αθήνα, η μητέρα της απαντάει: «Σίγουρα, ναι. Σαφέστατα! Είμαστε σε ένα ωραίο περιβάλλον που μας προσφέρθηκε με πολύ βοήθεια, γιατί δεν είναι μόνο αυτό». «Προσπαθώ να μην σκέφτομαι το μέλλον. Έχω μάθει να σκέφτομαι το παρόν», κατέληξε η κ. Μαρία Κοτρώτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)