Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΩΝ Ν. ΚΑΤΣΕΛΗ

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 624 24.06.2017




Με πρόσφατη νομολογία και νομική θεωρία έχει αποσαφηνισθεί πλήρως ότι ο καταναλωτής που έχει προσφύγει στο ειρηνοδικείο με αίτηση 3869/2010 έχει ταυτοχρόνως τη δυνατότητα να ασκήσει και αγωγή στο Πολυμελές ή Μονομελές Πρωτοδικείο με αίτημα την αναγνώριση του ανεκκαθαρίστου της απαιτήσεως εκ μιας ή περισσοτέρων εκ των πιστωτικών συμβάσεων τις οποίες έχει συμπεριλάβει στην αίτησή του ν.3869/2010 ενώπιον του ειρηνοδικείου.

Όταν η απόφαση επί της αγωγής καταστεί τελεσίδικη και το ποσό της οφειλής εκκαθαριστεί δια αυτής της αποφάσεως τότε οφείλει ο ίδιος να ανακοινώσει την απόφαση αυτή στο ειρηνοδικείο του νόμου 3869/2010 ώστε αυτό να αναπροσαρμόσει την εκδοθείσα απόφαση του ρύθμισης οφειλής δηλαδή την απόφαση που εξέδωσε για τον ίδιο οφειλέτη δυνάμει του νόμου 3869/2010.

Όλοι αυτοί που έχουν προσφύγει στο ειρηνοδικείο δυστυχώς δεν το γνωρίζουν ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή ότι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν αγωγή εκκαθάρισης της απαίτησης η οποία θα συντρέχει με τη διαδικασία 3869/2010.
Θα ακολουθήσει κείμενο ανακοίνωσης για τους ήδη προσφεύγοντες στα ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας και στο ειρηνοδικείο Χανίων βέβαια, ότι έχουν το δικαίωμα ταυτοχρόνως να ασκήσουν και αγωγή αναγνώρισης της ακυρότητας συμβάσεως και του ανεκκαθαρίστου απαιτήσεως της οποία έχουν ήδη εντάξει στην κατατεθείσα αίτησή τους νόμου 3869/2010.

Νίκος Ντερμανάκης Δικηγόρος Χανιών Νομικός συνεργάτης του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)