Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Forbes: Ας άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

«Αναταράξεις» βλέπει ο αρθρογράφος του Forbes, Τιμ Γουόρσταλ για την Ελλάδα δεδομένου πως η αρχική συμφωνία που έγινε με το ΔΝΤ για τη διάσωσή της ήταν κακή.

Μάλιστα, εκφράζει την άποψη ότι έπρεπε να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ.

«Το ΔΝΤ αρνείται να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και η συλλογιστική του είναι απλή. Η Ελλάδα απλώς δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε (να συμμετάσχει το ΔΝΤ)» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γουόρσταλ.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο λόγος για όλη αυτή την αναταραχή είναι απλά ότι η αρχική συμφωνία για την Ελλάδα έγινε τόσο άσχημα. Είναι σχεδόν

σίγουρα αλήθεια ότι η Ελλάδα θα έπρεπε απλά να έχει χρεοκοπήσει, να έχει φύγει από το ευρώ και να είχε ένα κανονικό πακέτο διάσωσης του ΔΝΤ. Αντί γι αυτό, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η ευρωζώνη επέμεινε ότι το ευρώ πρέπει να προστατευθεί και δάνεισε επίσημα χρήματα στο σύστημα, όλα από τα οποία σχεδόν αμέσως εξαφανίστηκαν ξανά για να πληρωθούν οι δανειστές του ιδιωτικού τομέα.

Αυτός είναι ο λάθος τρόπος να το κάνεις. Και το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα οφείλεται σε διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και κατά συνέπεια στους ψηφοφόρους τους, το ελληνικό χρέος. Και κανένας πολιτικός δεν θέλει να μειώσει το ύψος του χρέους, ακόμη κι αν απλά δεν μπορεί να αποπληρωθεί, γιατί μετά θα πρέπει να πάει στους ψηφοφόρους και να τους πει ''έχασα τα λεφτά σας''. Για αυτό υπάρχουν αυτές οι διαφωνίες. Το ΔΝΤ λέει ότι το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, οπότε πρέπει να μειωθεί. Όλοι οι άλλοι λένε ότι πρέπει να αποπληρωθεί, γιατί πολιτικές καριέρες εξαρτώνται από αυτό» συνεχίζει ο αρθρογράφος.
Newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)