Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Φοροδιαφυγή και με κάρτες.

Μπορεί να μας παραμυθιάζουν με το ψέμα ότι θα καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή με την χρήση τραπεζικών καρτών, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Οι τραπεζικές κάρτες ανάλογα με τον ιδιοκτήτη τους παρέχουν διαφορετικές δυνατότητες, τέτοιες που κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει. Αντίθετα ο έλεγχος της μάζας, π.χ. του κουλουρά και της καθαρίστριας, είναι πολύ εύκολη με της κάρτες που απευθύνονται για τον λαό. 
Νομίζει κανείς ότι αυτοί που φοροδιαφεύγουν συστηματικά και είναι οι κατέχοντες του πλούτου, θα μπορέσει κάποιος να τους φορολογήσει; 
Εδώ λίστες με πολιτικά πρόσωπα δόθηκαν στις κυβερνήσεις  και κάποιοι από αυτούς αλλοίωσαν τα ονόματα.
Δυστυχώς η μεγαλύτερη διαφθορά συμβαίνει από όσους κυβερνούσαν και βρίσκονται ακόμα στην εξουσία, είναι οι γνωστοί μας άγνωστοι, που πρόσφατα θα νομιμοποιούσαν τις offshore εταιρείες τους, αυτοί που δεν εργάστηκαν ποτέ και είναι οι κηφήνες και τα παράσιτα της Ελληνικής ελίτ.

Τέσσερα χρόνια φυλακή για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ροντρίγκο Ράτο

Τέσσερα χρόνια φυλακή για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ροντρίγκο Ράτο

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ροντρίγκο Ράτο από την ισπανική Δικαιοσύνη.Ο Ράτο
και 65 υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη διοικητικών συμβουλίων της Caja Madrid και στη συνέχεια της Bankia δικάστηκαν για υπεξαίρεση χρημάτων.
Κατηγορούντο ότι ρύθμισαν προσωπικές τους δαπάνες με «κρυφές» κάρτες visa, τις οποίες είχαν στη διάθεσή τους για την ψυχαγωγία τους χωρίς να δικαιολογούν δαπάνες και να τις δηλώνουν στην εφορία. Η δίκη αφορά την υπεξαίρεση 12 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2003 και 2012.
Ο Ράτο είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ισπανίας με πρωθυπουργό τον Χοσέ Μαρία Αθνάρ μεταξύ 1996 και 2004, ενώ την ίδια περίοδο διατελούσε αρχικά υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και στη συνέχεια υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.
Το 2014 διεγράφη από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)