Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Βρυξέλλες: Έτοιμη για προ-νομοθέτηση μέτρων η κυβέρνηση - Αναμένεται η επιστροφή των δανειστών

Σχόλιο ιστολογίου:
προ-νομοθέτηση μέτρων τι είναι πάλι τούτο; Νέα μόδα; μάλλον δεν θα είναι για καλό μας, αν ήταν για το καλό μας δεν θα γινόταν τόσος μεγάλος ντόρος.
Άραγε ο Ελληνικός λαός χαίρετε που αναμένεται η επιστροφή των δανειστών; ή μήπως συνήθισε την ιδέα;
Πάντως εμείς δεν συνηθίσαμε την αξιολόγηση, δεν συμπαθήσαμε κανένα από τα μούτρα της Τρόικας που έρχονται κάθε τόσο στη χώρα και που τους πληρώνουμε χρυσούς, όπως και δεν συνηθίσαμε να μας κυβερνούν προδότες, δωσίλογοι των Γερμανών που σκύβουν στα πέντε και το  κεφάλι μαζί ...

 
Νέος ορίζοντας συμφωνίας το Eurogroup της 20ής Μαρτίου Ανταπόκριση από Βρυξέλλες, Ιωάννης Γ. Αντύπας
Η επιστροφή των επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ESM -εκτός απροόπτου-αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα
Διατεθειμένη να αποδεχθεί την απαίτηση των δανειστών για προνομοθέτηση μέτρων τις αμέσως επόμενες ημέρες φέρεται η κυβέρνηση, σύμφωνα μες τις τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο των συζητήσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά είναι ένα βήμα πριν από την αναγκαία και επιβεβλημένη από το συμπαγές μέτωπο των δανειστών, υποχώρηση, ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα για την διαμόρφωση της τελικής συμφωνίας.
«Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να συμφωνεί με την προνομοθέτηση μέτρων για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα» αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή, κοντά στο Eurogroup. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου έχει δώσει «σήμα» σε αρμόδιους παράγοντες να είναι όλα έτοιμα τις αμέσως επόμενες ημέρες για τις προβλεπόμενες διαδικασίες στη Βουλή, δηλαδή για την ψήφιση κάποιων πρώτων νομοσχεδίων στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Μετά το «μίνι-Eurogroup» μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών και τις δηλώσεις Σόιμπλε που για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό είχε κάτι θετικό να πει για την Ελλάδα, δημιουργήθηκαν υψηλές προσδοκίες για την ανακοίνωση επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης είχαν μια θετική συνάντηση με την ομάδα των θεσμών, δηλαδή με υψηλόβαθμους εκπροσώπους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η συνάντηση αυτή μαζί με της δηλώσεις των ίδιων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε θετικά και υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις για επιστροφή των θεσμών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναμένεται συνεπώς, εκτός απροόπτου να ανακοινωθεί η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών μάλλον την  επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι διεργασίες στο τεχνικό επίπεδο, με ορίζοντα το επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τη πρόταση των θεσμών για λήψη περεταίρω δημοσιονομικών μέτρων μετά το 2018, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες, πιθανόν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πρώτο Θέμα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)