Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η δικτατορία του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί, και παρακολούθηση με κάρτες και Capital Controls.

Καθυστερεί η χαλάρωση των capital controls για τα νοικοκυριά.

Τις επιχειρήσεις και όχι τα νοικοκυριά θα αφορά η επόμενη φάση χαλάρωσης των capital controls, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, στους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, να υπάρξει παρέμβαση για την αύξηση του ανώτατου ορίου εκτέλεσης πληρωμών από τις εισαγωγικές επιχειρήσεις προς το εξωτερικό σε μία εργάσιμη ημέρα από τα 10.000 ευρώ στις 20.000 ευρώ.

Για τους ιδιώτες πελάτες των τραπεζών δεν εξετάζονται αλλαγές σε αυτή την φάση, αφενός διότι τα ισχύοντα όρια ανάληψης μετρητών έχουν αφομοιωθεί από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και αφετέρου διότι ο κίνδυνος αύξησης των εκροών σε περίπτωση αλλαγών είναι αυξημένος.

Για να υπάρξει αύξηση των ορίων αναλήψεων για το λεγόμενο 'παλαιό χρήμα' θα πρέπει να προηγηθεί ένα διάστημα συνεχούς αύξησης των καταθετικών υπολοίπων, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται ρεαλιστικό.

Πηγή:  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)