Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η Τουρκία μας απειλεί και ψηφιακά: Δημιουργεί στρατό από χάκερς

Σχόλιο φίλου αναγνώστη: δεν μας έφτανε η ηλεκτρονική παρακολούθηση-διακυβέρνηση θα χουμε και τους συμμάχους εξ ανατολών να εισβάλουν στα προσωπικά μας δεδομένα

Η Διεύθυνση Επικοινωνιών και Ψηφιακών Τεχνολογιών (ΒΤΚ), θα προσλάβει ¨νόμιμους χάκερς¨ που θα εργαστούνε σε δημόσιες υπηρεσίες. Ο αριθμός των αιτήσεων ήδη έχει φτάσει τις 25 χιλιάδες.

Ο πρόεδρος της ΒΤΚ Φατίχ Σαγιάν μιλώντας στην Χουριέτ, δήλωσε πως οι υποψήφιοι θα εξετασθούν ¨online¨.
Ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί σχεδόν 25 χιλιάδες αιτήσεις, εκ των οποίων το 15% προερχόταν από ηλικίες 13-18 ετών και περιέγραψε τα τεστ που
θα γίνουν ως εξής:
 «Θα στήσουμε ένα κέντρο ελέγχου. Σε αυτά τα κέντρα θα τους ζητηθεί να χακάρουν ή να καταλάβουν συγκεκριμένους στόχους που θα τους δοθούν. Με αυτό τον τρόπο ανταγωνιζόμενοι θα δείξουν τις ικανότητες τους».

Ο Σαγιάν είπε πως σε αυτούς που θα κερδίσουν στον διαγωνισμό θα τους δοθεί χρυσή λίρα, θα τους διασφαλιστεί απασχόληση και πρόσθεσε τα εξής:

«Θα εργαστούν ως ΄λευκοί χάκερς¨. Επίσης θα τους πάρουμε στις εκπαιδεύσεις μας. Για αυτό θα στήσουμε μια πλατφόρμα και θα οργανώσουμε κέντρα εκπαίδευσης. Αυτή την στιγμή σε 528 φορείς μας διαθέτουμε ομάδες παρέμβασης σχετικά με ψηφιακά περιστατικά. Θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε εκείνες»

Πηγή: tourkikanea.gr

pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)