Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις την Τουρκία;


Ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις την Τουρκία;Η τουρκική Hurriyet γράφει σε άρθρο της για τους 250 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί στην μέσα σε ένα χρόνο από τρομοκρατικά χτυπήματα –

Οι Τούρκοι επιρρίπτουν τις ευθύνες στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και στο .
Ποια είναι η αλήθεια; Το δεν έχει ποτέ πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις με στόχους αμάχους, το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που του καταλογίζουν στο έδαφος της Τουρκίας.
Επίσης, αυτό που εντέχνως λησμονούν να αναφέρουν είναι ότι τουλάχιστον σε δύο πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις, στις 20 Ιουλίου 2015 στη Σουρούτς και στις 10 Οκτωβρίου 2015 στην Άγκυρα, για τις οποίες κατηγορήθηκε το Ισλαμικό Κράτος, οι νεκροί ήταν Κούρδοι.
Μάλιστα η επίθεση της 20ης Ιουλίου ήταν η αφορμή που ξεκίνησε το κουρδικό αντάρτικο ξανά στην Τουρκία.
Οι Κούρδοι από την πλευρά τους κατηγορούν για τις επιθέσεις το ισλαμιστικό παρακράτος του Ρετζέπ Ταγίπ .

Στις 20 Ιουλίου 2015, Κούρδοι νεολαίοι που είχαν συγκεντρωθεί στη Σουρούτς για να περάσουν στη Συρία και να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της κουρδικής πόλης Κόμπανι, που είχε καταστραφεί κατά την πολιορκία της από το Ισλαμικό Κράτος, χτυπήθηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. 34 νεκροί και 100 τραυματίες ήταν οι κουρδικές απώλειες.
Οι Κούρδοι θεώρησαν υπεύθυνο για το χτύπημα το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν και κήρυξαν πάλι ανταρτοπόλεμο στην Τουρκία, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Στις 10 Οκτωβρίου 2015 τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της ειρήνης στην Άγκυρα που είχε διοργανωθεί από Κούρδους και Τούρκους αριστερός.
Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων και σε αυτό το χτύπημα ήταν Κούρδοι, ενώ ο Νταβούτογλου κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη.
Στις 12 Ιανουαρίου 2016 βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης σκοτώνοντας 11 Γερμανούς τουρίστες και τραυματίζοντας 16 ακόμα ανθρώπους. Οι νεκροί ήταν όλοι Γερμανοί, κανείς Τούρκος. Κι εδώ θεωρήθηκε υπεύθυνο το Ισλαμικό Κράτος, δίχως να αναλάβει την ευθύνη.
Στις 17 Φεβρουαρίου το TAK, τα Γεράκια του Κουρδιστάν, χτύπησαν με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Άγκυρα. 29 νεκροί από χτύπημα που είχε στρατιωτικό στόχο. Το ΤΑΚ δεν έχει καμία σχέση με το PKK, παρά τα όσα λένε οι Τούρκοι.
Το ΤΑΚ ξαναχτύπησε στις 13 Μαρτίου στην Άγκυρα σκοτώνοντας 34 σε επίσης χτύπημα σε στρατιωτικό στόχο.
Στις 19 Μαρτίου 3 Ισραηλινοί και 1 Ιρανός τουρίστες σκοτώθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη. Κι αυτό το χτύπημα χρεώθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, δίχως το ISIS να αναλάβει την ευθύνη.
Στις 7 Ιουνίου του 2016, το TAK χτύπησε λεωφορείο της Αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν.
Στις 28 Ιουνίου τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 41 άνθρωποι. Κι εδώ θεωρείται υπεύθυνο το Ισλαμικό Κράτος, δίχως να έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη.
Συμπεράσματα: α) Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Τούρκοι. β) Περισσότερα από τα μισά θύματα είναι Κούρδοι αριστεροί. γ) Οι Κούρδοι κατηγορούν το τουρκικό παρακράτος για τα χτυπήματα εναντίον τους που καταλογίζονται στο Ισλαμικό Κράτος. δ) Τα χτυπήματα του TAK έχουν στρατιωτικούς στόχους και προσπαθούν να το συνδέσουν με το PKK, ενώ οι δυο οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση.
Την ίδια ώρα περισσότεροι από 1.200 Κούρδοι άμαχοι έχουν δολοφονηθεί από την τουρκική Αστυνομία και στρατό στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά αυτούς τους αθώους Τούρκους πολίτες, κουρδικής καταγωγής, θύματα του ισλαμιστικού καθεστώτος Ερντογάν, δεν τους προσμετρά κανείς στις απώλειες.
Υπενθυμίζουμε ότι έχει αποδειχτεί ότι το καθεστώς Ερντογάν εξοπλίζει, εκπαιδεύει και υποστηρίζει τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους και του FSA. Το καθεστώς Ερντογάν έχει κατηγορηθεί με αποδείξεις ότι προμήθευσε με χημικά όπλα την Αλ Κάιντα στη Συρία και επίσης έχει αποδειχτεί ότι έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)