Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Οι Ελληνες κάνουν σκληρές περικοπές πλέον και στα τρόφιμα

Freepen.gr - Τρομακτική είναι η πτώση που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ όσον αφορά το τζίρο του λιανεμπορίου τον περασμένο Μάιο σημειώνοντας υποχώρηση κατά 8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα το 2015.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύονται στην «Καθημερινή», προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως ο φετινός Μάιος ήταν ο χειρότερος τουλάχιστον από το 2010. Ενισχυτικό του κλίματος είναι ότι η μεγαλύτερη πτώση στον τζίρο, σε αξία αλλά και όγκο, παρατηρείται στις πωλήσεις καυσίμων και τροφίμων, με την υψηλή ανεργία και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, να επιδρούν αρνητικά στην κατανάλωση.

Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών υποχώρησε:

- στα πρατήρια καυσίμων κατά 16,7%, 
- στα σούπερ μάρκετ κατά 7,2%, 
- στα καταστήματα ειδών ένδυσης- υπόδησης κατά 5,6% 
- και στα βιβλιοχαρτοπωλεία κατά 4,7%.

Μεγάλη υποχώρηση παρουσιάζουν επίσης οι πωλήσεις και σε μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων (π.χ. κρεοπωλεία, μανάβικα ), η οποία αγγίζει το 7,4% το Μάιο του 2016 σε σύγκριση με το Μάιο του 2015. 

Επιπλέον ο δείκτης όγκου πωλήσεων στο λιανεμπόριο υποχώρησε κατά 6,4% το Μάιο του 2016, σε σύγκριση με το Μάιο του 2015 ενώ η αγορά καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση, ήτοι 7,1%. 

Ο ίδιος δείκτης υποχωρεί και σε άλλους τομείς:

- σούπερ μάρκετ (6,2%), 
- στα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης (6,8%)
- στα μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων (6,8%)

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)