Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Τρόμος στο Μόναχο: Τουλάχιστον 9 νεκροί – Τζιχαντιστές ή ακροδεξιοί οι δράστες (βίντεο)

Τρόμος στο Μόναχο: Τουλάχιστον 9 νεκροί – Τζιχαντιστές ή ακροδεξιοί οι δράστες (βίντεο)Τρόμος στο Μόναχο. Τρομοκράτες που οι γερμανικές αρχές δεν ξέρουν πόσοι ήταν αιματοκύλησαν πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Βαυαρικής πρωτεύουσας αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 9 νεκρούς.
Η σύγχυση που επικρατεί στις γερμανικές αρχές αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν μπορούν ακόμη να πιστοποιήσουν όχι μόνο αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστών ή ακροδεξιών νοσταλγών του μακελάρη της Νορβηγίας Μπρέιβικ, αλλά ούτε καν εάν ένας από τους νεκρούς είναι τρομοκράτης, όπως εικάζουν μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας.
Ενώ οι γερμανικές Αρχές μέχρι στη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν μας λένε την ταυτότητα των δραστών, κι ενώ στο Twitter ενισχύονται οι «φωνές» που υποστηρίζουν ότι ο δράστης ή οι δράστες της ένοπλης επίθεσης στο Μόναχο δεν είναι μουσουλμάνοι, αυτόπτης μάρτυς η οποία μίλησε στο CNN είπε ότι άκουσε τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «ο Θεός είναι μεγάλος».

«Άκουσα Αλλαχού Ακμπάρ, Αλλαχού Ακμπάρ. Το γνωρίζω γιατί είμαι μουσουλμάνα επίσης. Το άκουσα και μόνο έκλαιγα», είπε η αυτόπτης μάρτυς μιλώντας στον «αέρα» του CNN.
Ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένας τρομοκράτης που βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου Olympia κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Σε αυτό κάποια στιγμή πριν αρχίσει ο τρομοκράτης να πυροβολεί, ακούγεται να φωνάζει «Ich bin Deutsche», δηλαδή «είμαι Γερμανός».
Σε απάντηση πολίτες που βιντεοσκοπούσαν φώναξαν πως «είσαι μ@λ@κ@ς» και μετά ξεκίνησε το πιστολίδι.
Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν πρόκειται για τη δική του φωνή.
Η θεωρία των Γερμανών νεοναζί πάντως ενισχύεται καθώς γερμανικά Μέσα επικαλούνται μαρτυρίες οδηγού ταξί που τόνιζε ότι «δεν ήταν ξένοι», ενώ την ίδια ώρα γερμανοί αξιωματούχοι που μετέχουν στην επιχείρηση σημειώνουν πως «δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να παραπέμπουν σε ισλαμιστική τρομοκρατία».
Το ανθρωποκυνηγητό σε όλο το Μόναχο που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται, καθώς οι μάλλον 3 δράστες παραμένουν ασύλληπτοι σύμφωνα με τις αστυνομίας αρχές της Βαυαρίας.

Νωρίτερα:
Τρόμος στο Μόναχο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκτός από το πρώτο χτύπημα στο εμπορικό κέντρο , ακολούθησε και νέο χτύπημα με πυροβολισμούς, σε στάση μετρό στη συνοικία Stachus του Μονάχου, ενώ ενδέχεται να υπάρχει και τρίτο χτύπημα σε άλλο σημείο της πόλης.
Ο τρομοκράτης ή οι τρομοκράτες που εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 8 νεκροί, όλοι από το εμπορικό κέντρο, ενώ οι τρομοκράτες είναι μάλλον τρεις.΄
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών.
Για πρώτη φορά η γερμανική αστυνομία λίγο μετά τις 9 το βράδυ έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της μέσω Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης η αστυνομία της Βαυαρίας ανέφερε στις 21:21:

«Στις 17:50 αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία για πυροβολισμούς στον κεντρικό δρόμο κοντά στο εμπορικό κέντρο «Olympia» και κατόπιν για συνέχεια των πυροβολισμών στο ίδιο το εμπορικό κέντρο.
Μάρτυρες αναφέρθηκαν σε τρία άτομα με όπλα. Για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία.
Η Αστυνομία επιχειρεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της και με την υποστήριξη ειδικών μονάδων αλλά και μονάδων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να συλληφθούν οι δράστες, η έρευνα για τους οποίους διεξάγεται εντατικά. Λόγω της ακόμη ασαφούς κατάστασης, παρακαλούμε όλους όσοι βρίσκονται στην πόλη να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο στα πλησιέστερα κτίρια. Η λειτουργία των μαζικών μέσων συγκοινωνίας έχει για την ώρα διακοπεί».

Το πρώτο χτύπημα που σήμανε συναγερμό στο Μόναχο έγινε το απόγευμα, όταν ένοπλος ή ένοπλοι άρχισε να πυροβολεί μέσα σε εμπορικό κέντρο. Πρόκειται για το OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, το οποίο και εκκενώθηκε αμέσως όταν ένοπλος άνοιξε πυρ.

Σχεδόν ολόκληρη η πόλη έχει κατακλυστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούν τους δράστες, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί. Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός τους, που σύμφωνα μονάχα με μαρτυρίες είναι τρεις.
Η αστυνομία του Μονάχου στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter επιβεβαίωσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο OEZ, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από 4 ημέρες τζιχαντιστής μαχαίρωσε τέσσερις επιβάτες σε τρένο στη Γερμανία.
Στο βίντεο έξω από το εμπορικό κέντρο φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν έξω από το κτίριο, στο οποίο φέρεται να βρίσκεται ο ένοπλος, ο ο οποίος φαίνεται να έχει καταφέρει να διαφύγει.
Ένα χάος επικρατεί με τον αριθμό των δραστών, καθώς οι αναφορές της Αστυνομίας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3 δράστες, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί, με αποτέλεσμα να είναι πιθανά και άλλα χτυπήματα από στιγμή σε στιγμή.
Δείτε βίντεο


tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)