Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Απίστευτο κράτος η Ελλάδα: Χρωστούσε 1.200 ευρώ για ΦΠΑ, της πήραν 4.800 και δεν της επιστρέφουν τη διαφορά!

Πολλές και καθημερινές είναι οι καταγγελίες που γίνονται από πολίτες που λένε πως τους δεσμεύτηκαν από την εφορία χρήματα πολλαπλάσια της οφειλής τους τα οποία μάλιστα δεν τους επιστρέφονται.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ιδιοκτήτριας μικρομεσαίας επιχείρησης στην Πάτρα η οποία, όπως καταγγέλλει στο thebest.gr, της δεσμεύτηκε συνολικά το ποσό των 4.800 ευρώ για οφειλή μόλις 1.200 ευρώ.
Οπως εξήγησε, ο λογιστής της είχε παραλείψει να της στείλει τον ΦΠΑ Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτο ένα χρέος 1.200 ευρώ.
Χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προκειμένου να προβεί στην πληρωμή ή σε κάποιον διακανονισμό, το Δημόσιο της δέσμευσε από τρεις λογαριασμού που
διαθέτει το ποσό της οφειλής, συνολικά δηλαδή ένα κονδύλι το οποίο ανέρχεται στα 3.600 ευρώ.
«Πληρώνω από έναν από τους λογαριασμούς την οφειλή μου και πηγαίνω στην Δ.Ο.Υ. προκειμένου να πάρω το ΟΚ και να μου αποδεσμεύσουν τα χρήματα.
Στο μεταξύ όμως, την 1η Ιουλίου η Εφορία πήρε μόνης της τα χρήματα από όλους τους λογαριασμούς κι έτσι βρεθήκαμε να μας λείπουν 3.600 ευρώ από τους λογαριασμούς μας, και 1.200 ευρώ που τα πληρώσαμε μόνοι μας, δηλαδή να έχουν κάνει φτερά 4.800 ευρώ», σημειώνει η επιχειρηματίας που προσθέτει ότι με όλη αυτή την ιστορία ουσιαστικά καταστρέφεται αφού περίπου 5.000 ευρώ είχε διαθέσιμα, όλα-όλα, για να κινεί την αποθήκη της.
Το πιο εξωφρενικό ίσως σε όλη την υπόθεση, όπως αναφέρει στο thebest.gr. η Πατρινή επιχειρηματίας είναι το γεγονός ότι τα 3.600 ευρώ που καθ’ υπέρβαση της οφειλής «κατασχέθηκαν» ουσιαστικά από το ελληνικό Δημόσιο παραμένουν στα Δημόσια ταμεία και δεν επιστρέφονται στην εταιρεία.
Η απάντηση των υπευθύνων αφοπλιστική: Θα συμψηφιστούν με επόμενα χρέη. 

briefingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)