Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Handelsblatt: Όποιος ισχυρίζεται τώρα ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα δυσκολότερα πίσω της, λέει παραμύθια.

Η συμφωνία που προέκυψε από την τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα παραμένει θέμα σχολιασμού στον γερμανικό Τύπο. 

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει:
«Είναι αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ έκαναν ένα αμοιβαίο βήμα προσέγγισης. 

Το Ταμείο δεν επιμένει πλέον στο να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι ήδη από τώρα μία νέα ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε να λάβει την άδεια του γερμανικού κοινοβουλίου.

Έτσι ο χριστιανοδημοκράτης Σόιμπλε γλιτώνει μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 αυτό το εξαιρετικά αντιδημοφιλές στην ΚΟ

Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) βήμα. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέρασε από τη βουλή διάφορες επώδυνες περικοπές και μεταρρυθμίσεις. 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η περσινή χρονιά σχεδόν κανείς στην ευρωζώνη δεν περίμενε ότι ο επικεφαλής του αριστερού λαϊκιστικού ΣΥΡΙΖΑ θα προέβαινε σε ένα τέτοιο πολιτικό κατόρθωμα ενάντια στους ψηφοφόρους του. 

Ωστόσο, όποιος ισχυρίζεται τώρα ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα δυσκολότερα πίσω της, λέει παραμύθια», σχολιάζει η Handelsblatt.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)