Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΒΗΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ

Του Πέτρου Χασάπη
Όταν κάποιος οφειλέτης, ο οποίος χρωστά στην τράπεζα ή στο κράτος ή σε ιδιώτη πεθάνει και δεν υπάρχει κληρονόμος ή δεν θέλει κανείς να κληρονομήσει τα χρέη του νεκρού, τότε τα χρέη σβήνονται, καθόσον αυτά τα χρέη δεν είναι πλέον βιώσιμα. Από τον νεκρό δεν μπορούν να πάρουν τίποτα.

Το ίδιο συμβαίνει και με ένα κράτος - οφειλέτη, το οποίο για
κάποιο λόγο διαλύεται εντελώς και παύει πλέον να υπάρχει ως κρατική οντότητα.

Το Παγκόσμιο ΑΕΠ είναι σήμερα, περίπου 80 τρις δολάρια. Αντίθετα, το συνολικό παγκόσμιο Δημόσιο και Ιδιωτικό χρέος υπολογίζεται πάνω από 240 τρις δολάρια. Αναλογία 1:3.

Αυτό το χρέος, για να συνεχίσει να εξυπηρετείται, χρειάζεται νέο χρέος, προσαυξανόμενο μάλιστα με τους νέους τόκους. Το χρέος γεννά χρέος και ποτέ το χρέος δεν σβήνει με νέο χρέος.

Σήμερα λοιπόν υπάρχει παγκοσμίως μια τεράστια φούσκα δημοσίων και ιδιωτικών χρεών. Πως θα σκάσει άραγε αυτή η φούσκα;

Γενικά, αυτό που θέλω να πω με την παρέμβαση αυτή, είναι ότι, η παγκόσμια φούσκα χρέους θα σκάσει, είτε με έναν παγκόσμιο καταστροφικό σε ζωές πόλεμο, είτε με διαλύσεις κρατών. Ο θάνατος δηλαδή, είναι πλέον το μέλλον αυτής της ανθρωπότητας, εκτός και αν αφυπνιστούμε έγκαιρα και αλλάξουμε γραμμή πλεύσης.

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)