Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας από μέλος της αντιπροσωπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την Μ. Σύνοδον!

Γιατί παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας
  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος παρητήθη από μέλος της αντιπροσωπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την Μ. Σύνοδον. 
 
Ο Σεβασμιώτατος εζύγισε με σύνεσιν την κατάστασιν, καθώς ήδη είχον αρνηθή να συμμετάσχουν οι Σεβ. Ν. Σμύρνης, Κυθήρων και Πειραιώς, και επέλεξε τον ίδιον δρόμον. Πράγματι, πολλοί Ιεράρχαι επαναλαμβάνουν εις κατ’ ιδίαν συνομιλίας την φράσιν «μαριονέττες» δια τον επιφυλασσόμενον ρόλον εις όσους μεταβούν εις το Κολυμπάρι, αν τελικώς συγκληθή η Μ. Σύνοδος.
Ο Σεβ. Κηφισίας όχι μόνον ηθέλησε να συμπαραταχθή με την μερίδα των ορθώς συλλογιζομένων Μητροπολιτών αλλά και να δώση ένα μήνυμα ότι Ιεράρχαι χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου εις την Ορθοδοξίαν δεν υπάρχουν. 
 
Η προωθουμένη υποταγή εις τους Προκαθημένους οφείλεται δυσ­τυχώς εις το αλλοιωμένον εκκλησιολογικόν αισθητήριον πολλών Ιεραρχών, αλλά και του Φαναρίου, που επιθυμεί να αναγάγη εις πρώτον και συντονιστήν της Οικουμένης τον Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως.

Πάντως, η εξέλιξις αυτή είναι ιδιαιτέρως ενδεικτική του γεγονότος ότι το κλίμα «βράζει» και ότι το αργότερον μέχρι την έκτακτον σύγκλησιν της Ιεραρχίας της Ελλάδος τέλη Μαΐου αναμένονται πολλαί ακόμη εκπλήξεις.
 

2 σχόλια:

  1. Our Patriarch in Konstantinoupoli is the leader of the Greek Orthodox Church. I do not understand you Sir, and the other Greek Bishops with the same opinion as you. For centuries our Patriarch in Konstantinoupoli remains the leader Our Patriarch in Konstantinoupoli is the leader of the Greek Orthodox Church..

    I do not understand what are you trying to do? Who then is the leader of the Greek Orthodox Church. You?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνούμε με το σχόλιο σας, η φήμη του πατριάρχη Κωνσταντινούπολης έχει διαβρωθεί.
      Μπορεί εσείς να πιστεύετε ότι η Ορθόδοξη εκκλησία είναι όμοια με την Καθολική και ότι η ένωση των δύο εκκλησιών για εσάς είναι αναγκαία, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά που μας απομακρύνουν.
      Ο αρχηγός της Ορθοδοξίας είναι μόνο ο Χριστός και κανένας άλλος.

      Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)