Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Θέλουν να κρατήσουν τη Βρετανία στην ΕΕ για να μην χρεοκοπήσει η Γερμανία

Τελικά σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα για τους Γερμανούς γίνονται; Με ανάρτησή της την Παρασκευή η βρετανική Express γράφει ότι εάν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ η γερμανική οικονομία θα υποστεί ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ με πάμπολλες γερμανικές εταιρείες να χρεοκοπούν.

Σύμφωνα με την Euler Hermes, εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων και διαχείρισης κινδύνων, ένα Brexit θα έπληττε βαρύτατα τις γερμανικές εξαγωγές, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να χάνει τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, ενώ οι μηχανολόγοι μηχανικοί και η χημική βιομηχανία θα χάσουν ακόμα 1,5 δισ. ευρώ.

«Οι Γερμανοί εξαγωγείς θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι από ένα Brexit» δήλωσε ο Ρον Βαν Χετ Χοφ, γενικός διευθυντής της Euler Hermes σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετεία μιλώντας στο Spiegel.


Η Βρετανία είναι η τρίτη πιο σημαντική αγορά για τις γερμανικές εξαγωγές, μετά την Αμερική και τη Γαλλία.
Αυτά γράφονται στον βρετανικό Τύπο με το δημοψήφισμα για το Brexit να απέχει λιγότερο από ένα μήνα, αφού θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου με την πολιτική αντιπαράθεση να ανεβαίνει κάθετα.

Η Express σχολιάζει ότι ενώ πιέζονται οι Βρετανοί να μείνουν στην Ένωση γιατί αλλιώς τους λένε ότι θα… καταστραφούν, η ανάγκη που έχει η Γερμανία τη Βρετανία για να πουλά τα προϊόντα της είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ σε μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.
Αυτό που σχολιάζουμε εμείς, ως ελληνικό Μέσο, είναι ότι τελικά αυτή η Ένωση δημιουργήθηκε για να γίνει πράξει το όνειρο του Αδόλφου μιας γερμανικής Ευρώπης.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)