Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Τα πραγματικά πτυχία μιας πλαστής Δημοκρατίας


Το παραμύθι ότι τα κάνουμε αυτά, αλλά τα ίδια έκαναν κι οι άλλοι τέλειωσε. Ο λαός που σας ψήφισε δεν σας έφερε για να κάνετε αυτά που έκαναν κι οι άλλοι. Αντίθετα, σας ψήφισε για να μην τα κάνετε. Γιατί υποτίθεται ότι ήσασταν οι ηθικοί...
Αποκορύφωμα αυτής της σύγκρουσης μεταξύ μάσκας και πραγματικότητας ήταν η απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να νομιμοποιήσει τα πάνω από 2.500 χρυσοπληρωμένα με άριστα πτυχία ιδιωτικών ΤΕΕ, κυρίως Θεσσαλίας και Ηπείρου, καλώντας σε επανεξέταση τους δημόσιους υπάλληλους που διορίστηκαν ως αριστούχοι!
Οι κάτοχοι αυτοί πριμοδοτήθηκαν στις εξετάσεις με πρόσθετα μόρια για να διοριστούν και πήραν τις θέσεις άλλων υποψήφιων, που είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες στα πτυχία τους, που όμως τα είχαν πάρει με το σπαθί τους.
Η απόφαση του υπουργού να νομιμοποιήσει το διπλό αδίκημα θα στηριχτεί σε αντίστοιχο νόμο της τότε υπουργού κ. Γιαννάκου, που άνοιγε το δρόμο για ουσιαστική απαλλαγή των παραβατών! Ο νόμος εκείνος έμεινε ανενεργός…
 
Ο αναγνώστης πρέπει να ξέρει ότι στο σκάνδαλο αυτό που μετράει τουλάχιστον 10 χρόνια έχει οπωσδήποτε τρεις παράνομους παράγοντες:
1 Τα ΤΕΕ που χορηγούσαν τα πληρωμένα πτυχία,
2 τους σπουδαστές που τα παράγγελναν και
3 την πολιτική ηγεσία που τα νομιμοποιούσε.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)