Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«Παραδίδουν» την ΕΛΒΟ σε Γερμανούς;


«Παραδίδουν» την ΕΛΒΟ σε Γερμανούς;Ανησυχητικές καταγγελίες για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων έχουν φθάσει στα γραφεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν πρωτοβουλίες προκειμένου η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με την μονάδα που έχει σημαντικές δυνατότητες παραγωγής, αναφέρουν πληροφορίες του ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ (tilegrafima.gr).
Σύμφωνα με πληροφορίες του βουλευτές αρκετών κομμάτων έχουν δεχθεί καταγγελίες εργαζομένων της ΕΛΒΟ που μιλούν για κυβερνητικό σχέδιο «παράδοσης» τουλάχιστον του 65% της εταιρείας στην γερμανική εταιρία «Krauss Maffei Wegman».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να κρατήσει μόλις του 30-35% των μετοχών ώστε να διατηρήσει το δικαίωμα «βέτο» στις αποφάσεις. Ωστόσο, μαζί με την πλειοψηφία των μετοχών σχεδιάζεται και η παραχώρηση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α/Ω). Πρόκειται για υποδομές αιχμής όπως το κτίριο ελέγχου ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι τα Α/Ω αξίας πάνω από 60 εκατ. ευρώ αποτελούν το «δέλεαρ» για τους υποψήφιους επενδυτές.

tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)