Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αρχές αντιπροπαγάνδας

παραδείγματα
Αποτέλεσμα εικόνας για προπαγάνδα 
α) Αρχή της ανεντιμότητας
Μεταφέρουν τα δικά τους ελαττώματα και τις δικές τους κακές προθέσεις στον εχθρό. Φορτώνουν τις συνέπειες των δικών τους ενεργειών. Επιτίθενται και μιλούν για επιθετισμό των θυμάτων τους.
Παράδειγμα:
1"Ειπατε ψέμματα στον Ελληνικό λαό στην Θεσσαλονίκη» Γιατί να πουν αφού δεν έχουν έχουν ατασθαλήσει ποτέ αφου ποτέ δεν έχουν κυβερνήσει...
2 «Κανετε δημοψήφισμα για να αποποιηθήτε τις ευθύνες σας» ποιές ευθύνες; την απαλλαγή απο τα χρέη 40 ετών που δημιουργησαν οι προηγουμενες κυβερνήσεις ή απο την διαπραγματευση την οποία δεν θα είχαν κανένα λόγο να κάψουν αφού εάν την κέρδιζαν  θα είχαν γίνει ήρωες στην λαϊκή συνείδηση.
β) Αρχή της μολύνσεως του εχθρού
Αποκάλυψη σκανδάλων –ψέματα. Εδώ χρησιμοποιείται και το κτύπημα στον φορέα και όχι στην ιδέα όταν δεν μπορεί αυτή να αντιμετωπιστεί.
Παράδειγμα:
1«Ειστε εγκληματική ναζιστική οργάνωση»δεν μπορουμε να σας αντιμετωπίσουμε στην βουλή αλλά στα δικαστήρια για τις δολοφονίες που σας κατηγορουμε οτε έχετε διαπράξει.
2».Ειστε συνιστώσες αναρχικών και μπολσεβίκων που λυμαινονται το Πολυτεχνείο κουκουλοφόρων και μαπαχαλακιδων δεν έχετε πρόγραμμα» το πρόγραμμα σας ειναι ελκυστικό απο τον κόσμο αλλά εσείς ειστε ανάξιοι για να το πραγματοποιήσετε.
 γ)  Αρχή του κακού βοσκού
Χρησιμοποιείται όταν οι ιδέες είναι αποδεκτές από τον λαό και θέλουν να τις υιοθετήσουν σαν δικές τους.
Παράδειγμα:
1.     «Ο πρόεδρος του κόμματος σας ειναι αμερικανόφερτος πράκτορας και βλάκας και στηρίζεται στο όνομα του πατέρα του» αυτά που προτείνεται θέλουμε να τα κανουμε εμεις.
2.     «Ο πρόεδρος του κόματος σας υπόσχεται και υπόσχεται αλλά έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν ξέρει τι λέε»ι . Δεν ειναι αλήθεια αυτά που λεει αλλά πρασινα άλογα (απο το πρασσειν άλογα)
δ) Αρχή της αμφιβολίας
Διασπορά διαδόσεων και φημών με σκοπό την καλλιέργεια δυσπιστίας και καχυποψίας.
Παράδειγμα:
1.     ‘Εχει κρυφή αντζέντα τα μελη του υπουργειου ειναι μασόνοι και εβραιοκινούμενοι.»
 
2.     «Έγιναν κρυφές συνομιλίες με τους αμερικάνους-πήγε κρυφά στην τάδε λέσχη τους»
ε) Αρχή του μίσους
Χρησιμοποιείται με σκοπό την φανατική συσπείρωση των πιστών όταν νιώθουν απειλή.
Παράδειγμα:
1       Ειναι μπολσεβίκοι θέλουν να φέρουν τον κομμουνισμό
2 .Ειναι ναζί θέλουν να κανουν στρατιωτικό πραξικόπημα. 
στ) Αρχή της υπερβολής
Χρησιμοποιείται με σκοπό τον εντυπωσιασμό και να διεγείρει συναισθήματα.
Παράδειγμα:
1. «Θα μας πετάξουν έξω απο την Ευρώπη» λες και οι τοκογλύφοι πιστωτές θέλουν να ζημιωθουν 1 τρίς ή επιτρέπεται νομικά απο την ΕΕ.
2 «θα πεινάσουμε δεν θα έχουμε πετρελαιο θα κανουμε ουρές στα σουπερμαρκετ με δελτίο» λες και η χώρα δεν μπορεί να καλύψει τις πρώτες ανάγκες της ή δεν υπάρχουν εναλλακτικές πηγές προμηυευτών
ζ) Αρχή της γενικεύσεως
Χρησιμοποιείται όταν απευθύνεται σε αγράμματο κοινό με στόχο την γρήγορη απαξίωση και απόρριψη.
Παράδειγμα:
1.Ειναι όλοι κλέφτες
2. Ολοι έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικο απο τα κλεμένα.
η) Αρχή της ασφάλειας.
Χρησιμοποιείται με σκοπό να κατοχυρώσει την εξουσία και τα κεκτημένα φοβίζοντας τον λαό.
Παράδειγμα:
1.                «Μένουμε Ευρώπη» Λές και έχει στρατό να μας προστατέψει απο απειλή ή μας δίνει χρήματα άτοκα
2.                «Το πρόγραμμα τους ειναι επικύνδυνο θα φέρει την καταστροφή άν τους ψηφίσετε».
η) Αρχή της διαψεύσεως
Χρησιμοποιείται σε κοινό με κριτική ικανότητα. Χρήση στοιχείων με σκοπό να συμφωνούν με τα δικά τους συμπεράσματα.
Παράδειγμα:
1.     «Πετύχαμε πλεόνασμα %. άρα κανουμε καλή διαχείρηση»  Δεν πληρώσανε τα νοσοκομεία δεν επιστρέψανε το φπα αλλά πετύχανε πλεόνασμα...
2.     Το χρέος οπως προκύπτει απο την ΕΛΣΑΤ (που εμεις μαγειρέψαμε) ανήλθε σε % που μας υποχρέωσε στην προσφυγή στο ΔΝΤ.
θ) Αρχή της διαστρέβλωσης
Χρησιμοποιείται με σκοπό της μετατροπής νοήματος από θετικό σε αρνητικό.
Παράδειγμα:
1.     Αντιμνημονιακοί =αντιευρωπαϊστές
2.     Πατριώτες =εθνικιστές=ναζί
Συμπεράσματα
Το τμήμα της παρούσης μελέτης αφορά την μέθοδο επίθεσης στην  προπαγάνδα (Αντιπροπαγάνδα) δια της υποβολής με στόχο το συναίσθημα. Υποβολή που δεν αντίκειται στην λογική εξέταση. Υποβολή που δεν οδηγεί στον παραλογισμό και στην αντίθεση λογικής και συναισθήματος.
 Η αντιπροπαγάνδα χρησιμοποιείται προς όφελος του πλήθους που στερήθηκε τη λογική παιδεία και παραμένει στην άγνοια και το έλεος του προπαγανδιστή.  Σκοπό έχει την απομάκρυνση από πλανερούς σκοπούς γιατί ο σκοπός ορίζει τα μέσα, δεν τα αγιάζει.
Τέλος ο συναισθηματικός επηρεασμός στοχεύει στον επηρεασμό για το κοινό καλό και όχι στον ερεθισμό των ατομικών παθών και  ενστίκτων. Η επικράτηση της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας  δεν αποδεικνύει τίποτα για την ορθότητα του πολιτεύματος, αλλά μόνο την καλύτερη προπαγανδιστική εργασία της κοινωνικής τάξης των οικονομικά ισχυρών.
 
ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)