Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Στους Έλληνες φορολογούμενους τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής

Με μια σκανδαλώδη τροπολογία (που είχε εισαχθεί στις δύο κυρώσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες αναρτήθηκαν σε ΦΕΚ την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών) η οποία έρχεται προς ψήφιση αύριο το μεσημέρι, η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει τα χρέη του Μεγάλου Μουσικής στους έλληνες φορολογούμενους.
Σύμφωνα με την τροπολογία, το ελληνικό δημόσιο:

αναλαμβάνει την εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου, ύψους 14,39 εκατ. ευρώ,
παραιτείται από τη διεκδίκηση βεβαιωμένων οφειλών 43,41 εκατ. ευρώ,
αναλαμβάνει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου,
απαλλάσσει το Μέγαρο «από κάθε φύσεως φόρους, τέλη, εισφορές και δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου, για πράξεις που σχετίζονται με την ανάληψη των ανωτέρω δανειακών του υποχρεώσεων» από το ελληνικό Δημόσιο.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της τροπολογίας:
"(...) με το παρόν σχέδιο νόμου προβλέπεται πλέον ρητώς η πλήρης και ευθεία ανάληψη της υποχρεώσεως αποπληρωμής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων του ΟΜΜΑ από το Ελληνικό Δημόσιο. Τα δάνεια αυτά, 25ετούς διαρκείας, ανέρχονται (...) σε 245 εκατομμύρια ευρώ και το υπολειπόμενο κατά κεφάλαιο ποσό προς αποπληρωμή, εκτός τόκων, ανέρχεται σε 226,33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό του συνόλου των υπολειπομένων τοκοχρεωλυτικών δόσεων, περιλαμβανομένων δηλαδή των τόκων, ανέρχεται σε 326,33 εκατομμύρια ευρώ. Η ανάληψη της υποχρεώσεως αυτής είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν επιβαρύνει δηλαδή περαιτέρω ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα αφού έχει ήδη μέχρι τώρα συνυπολογισθεί".
Όλα αυτά, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο ελληνικό Δημόσιο του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μεγάρου, παλαιών και νεότερων. Μόνο που… τα κτίρια αυτά θα παραμείνουν (έλεγχος, διαχείριση και διοίκηση) στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) για διάστημα 30 ετών! Διάστημα, μάλιστα, για το οποίο το ελληνικό Δημόσιοπαραιτείται και από την είσπραξη τιμήματος...
Δείτε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ
Πηγή: Λίμπεραλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)