Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τι σχέση έχουν τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ με τους εγκληματίες; Καμία σχέση, μαζεύουν τα μετρητά μεγάλης αξίας ...




  • 500euro2
    Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, απάντηση στο ερώτημα αυτό αναζητά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). 
    Ειδικότερα, η ΕΚΤ αναζητά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα, όπως των 500 ευρώ, διευκολύνουν εγκληματικές δραστηριότητες. Μάλιστα πάνω στο θέμα αναφέρθηκε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Υβ Μερς δηλώνοντας πως «Υπάρχουν πολιτικοί που έχουν απόψεις για το θέμα αυτό, επίσης και στη G -20. Θα ήμουν πολύ ευτυχής, αν δίνονταν κάποια τεκμηριωμένα στοιχεία στην ΕΚΤ». Επιπλέον, επεσήμανε ότι Κεντρική Τράπεζα εξετάζει αλλαγή της πολιτικής της όσον αφορά στην έκδοση των μεγάλης αξίας χαρτονομισμάτων.
    Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είχε δηλώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η ΕΚΤ επανεξετάζει τις πολιτικές για την έκδοση των 500ευρων.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
    Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
    Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
    Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
    (επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)