Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Κύριε πρωθυπουργέ το θέμα της ονομασίας τον Σκοπίων πρέπει να το αποφασίσει ο Ελληνικός λαός !

Του Φίλιππου Αλεξ. Ηλιάδη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πράξει το αυτονόητο , Να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό !

Η προτεινόμενη από τη χώρα μας σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα περιπλέξει τα πράγματα. Ακούγετε πολύ τα  τελευταία  χρόνια από πολλούς πολιτικούς της χώρας μας , αλλά δεν έκαμψε τον φανατισμό των ψευδομακεδόνων.

Τα Σκόπια συνεχίζουν την πολιτική των αγαλμάτων,των δήθεν μνημείων, τη διεκδίκηση ανύπαρκτων μειονοτήτων, για τα οποία ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την ώρα που οι πολίτες τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
 Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλη αντίδραση στο εσωτερικό της χώρας   και σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα που αφορούν κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σύντομα θα οδηγήσουν τα Σκόπια σε  πολύ σοβαρές πολιτικές
εξελίξεις με πρωταγωνιστή το κόμμα "DUI" της Αλβανική μειονότητας.

 Από το 1991 δεν έχουν υποχωρήσει ούτε ίντσα στο θέμα της ονομασίας , το ερώτημα που γεννάται  είναι:  Εμείς γιατί να υποχωρούμε;;; Όταν υποχωρείς μπροστά σε ένα αδύναμο γείτονα τότε τι μηνύματα στέλνεις προς τους ισχυρότερους και απειλητικούς γείτονες;
Το θέμα δεν το βλέπουμε με εθνικιστική ματιά , το βλέπουν όμως αυτοί !  Πρέπει λοιπόν να το δούμε στην πραγματική του διάσταση έχοντας ως δεδομένο ότι από το 1991 μέχρι σήμερα τα Σκόπια δεν έκαναν καμιά μα καμιά υποχώρηση και συνεχίζουν την αλυτρωτική προπαγάνδα τους.

Τι πρέπει να γίνει:

Nα επανέλθουμε στη θέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των πολιτικών αρχηγών του 1992. Καμία παραχώρηση του όρου Μακεδονία ούτε ως παραγώγου ή συνθέτου. 

Το κράτος των Σκοπίων σε λίγα χρόνια πιθανότατα δεν θα υπάρχει. Ο εθνικισμός των Αλβανών, που αποτελούν το 30% του πληθυσμού, οδηγεί αργά ή γρήγορα σε διάσπαση. Οι Αλβανοί πήραν τα όπλα το 2001 και το Μάιο του 2015,  δια της βίας συνυπάρχουν με τους Σλάβους. Θέλουν να ενωθούν με τους ομοεθνείς τους του ανεξαρτήτου Κοσσόβου.
Αισθανόμενοι την απειλή οι Σλάβοι στρέφονται προς την απόκτηση βουλγαρικής υπηκοότητας είδει περίπου250.000 την έχουν αποκτήσει. Τα τεχνητά έθνη δεν έχουν μέλλον!

Η σύνθετη ονομασία δεν λύνει το ουσιαστικό πρόβλημα που είναι η ταυτότητα. Αν με δική μας υπογραφή οι Σκοπιανοί ονομασθούν διεθνώς «Άνω» ή «Βόρεια» Μακεδονία ή κάτι σχετικό τότε σε λίγα χρόνια αυτοί θα καθιερωθούν παγκοσμίως ως Μακεδόνες και κληρονόμοι του Ελληνομακεδονικού πολιτισμού και σε συνδυασμό με τις εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος σκεφτείτε τι έχει να γίνει ! ! !

Διαμαρτυρόμαστε για όσα κάνουν, γιατί δεν έχουμε βάλει την υπογραφή μας.
Αν όμως υπογράψουμε την παραχώρηση, τότε πως θα εμποδιστούν οι εδαφικές και πολιτιστικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών σε βάρος της Ελλάδος;;;;
Εκατομμύρια Ελλήνων Μακεδόνων δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτόν τον ιστορικό όρο. Θα είμαστε Βορειοθεσσαλοί ή κάτι παρόμοιο.

Καμία παραχώρηση του όρου Μακεδονία ούτε ως παραγώγου ή συνθέτου γιατί θα δημιουργήσει εθνικιστικές εξάρσεις με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια
Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πράξει το αυτονόητο ,το θέμα αφορά το μέλλον της χώρας,.... Να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό !

https://www.facebook.com/filippos1973

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)