Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Άγκυρα: Πάνω από 86 οι νεκροί από το λουτρό αίματος του Ερντογάν

Άγκυρα: Πάνω από 86 οι νεκροί από το λουτρό αίματος του ΕρντογάνΔεν έχει τέλος η λίστα θανάτου στην Άγκυρα με τους νεκρούς από το τυφλό χτύπημα του παρακράτους του Ερντογάν σε βάρος Κούρδων αριστερών διαδηλωτών και συλλογικοτήτων που ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας κατά των επιθέσεων του τουρκικού στρατού στις κουρδικές επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας. 

Από το τυφλό χτύπημα, που αποτελεί αιματηρή επανάληψη της βομβιστικής επίθεσης του καλοκαιριού στο κουρδικό Σουρούτς, σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε τουλάχιστον 86, ενώ δεκάδες από τους 260 τραυματίες που βρίσκονται στα νοσοκομεία χαροπαλεύουν.


tribune.gr 

Σφαγή στην Άγκυρα! Προβοκάτσια από το βαθύ κράτος Ερντογάν μακέλεψε αριστερούς (βίντεο)

Δεν έχουν προηγούμενο οι δύο τεράστιες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Άγκυρα, στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, ΜΚΟ, Σωματείων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς, κατά των συρράξεων του καθεστώτος Ερντογάν με Κούρδους στα νοτιοανατολικά της χώρας, στη φυσική πατρίδα του κουρδικού στοιχείου.
Η περιοχή γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό πλημμύρισε με αίμα, ενώ ο αριθμός των νεκρών που αγγίζουν τους 30 εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί, καθώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 125, πολλοί εκ των οποίων είναι εξαιρετικά σοβαρά και ακρωτηριασμένοι.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας έρχεται μόλις 20 μέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, με τον «σουλτάνο» Ερντογάν να βάζει μπροστά την
τελευταία πράξη του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας για να την οδηγήσει στις κάλπες σε καθεστώς τρομοκρατίας, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μπορέσει να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση και να μειώσει την διαρκώς διογκούμενη ισχύ του φιλοκουρδικού Κόμματος των Λαών HDP.
Το γεγονός ότι στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που ετοιμαζόταν μετείχαν συλλογικότητες και ΜΚΟ προερχόμενες από την τουρκική Αριστερά, καθιστά ανέκδοτο το προβοκατόρικο επιχείρημα που θα επιχειρήσει να επιστρατεύσει το καθεστώς Ερντογάν, ότι δηλαδή πρόκειται για κουρδική επίθεση αυτοκτονίας.
Πέραν τούτου, στην πορεία που είχε προγραμματιστεί μετείχαν πάρα πολλοί Κούρδοι. Τόσο το PKK όσο και το dckp-c προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς και μέχρι στιγμής ουδέποτε έχουν πραγματοποιήσει παρόμοια «τυφλή» επίθεση, παρά μόνο στοχευμένες επιθέσεις με στόχους κυρίως στρατιωτικούς ή αστυνομικούς.
makelio2
makelio1
tourkia
Το συγκλονιστικότερο όλων, μετά το μακελειό, με 30 νεκρούς και περισσότερους από 125 τραυματίες πεσμένους στο δρόμο, η τουρκική Αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα στους διαδηλωτές.
tourkia1

 tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)