Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν παράγουμε τίποτα; Αλήθεια;

Αγαπητέ μου Πιτσιρίκο,
Θέλω να πω λίγα πράγματα προς τον κόσμο που είτε από φόβο, είτε από άγνοια, είτε από οξεία τηλεορασίτιδα, νομίζει ότι η χώρα μας δεν παράγει τίποτα, ότι αν βγούμε από το ευρώ θα πεινάσουμε, και άλλα τέτοια φαιδρά.



Όσον αφορά το ότι δεν παράγουμε τίποτα (μιλάω για βιομηχανική παραγωγή), έχω τρία παραδείγματα: ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ. Τρεις μεγάλες, βαριές βιομηχανίες εκ των οποίων τα ΕΑΣ είναι επί ξύλου κρεμάμενα από πέρσι. Το άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη είναι ενδεικτικό για τον αν η χώρα μας μπορεί ή όχι να έχει παραγωγή.
Αν πιάσουμε επιπλέον φαρμακοβιομηχανίες, μεταλλουργία, ναυπηγεία κλπ που δούλευαν παλιότερα και μπορούν να δουλέψουν στο φουλ – κάποια από αυτά ακόμα τα καταφέρνουν. Έχουμε έτοιμες υποδομές, ανέργους/υποψήφιους εργαζομένους και τεχνογνωσία πολλών ετών.
Το δεύτερο θέμα (η τροφή) είναι πιο σοβαρό. 


Έκανα μία έρευνα για την επάρκειά μας σε τρόφιμα.
Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (FAO – Food and Agriculture Organization), η Ελλάδα το 2015 αναμένεται να έχει επάρκεια τροφίμων από αγροτική παραγωγή (περιλαμβάνει και κτηνοτροφία-αλιεία) περίπου 88%. Αυτό είναι πρόβλεψη. Το 2014 ήμασταν πάνω από 90%.
Για δες που τελικά παράγουμε και κάτι, βρε παιδί μου.
Επίσης, στον παγκόσμιο δείκτη διατροφικής επάρκειας http://foodsecurityindex.eiu.com/Country/Details#Greece, η Ελλάδα είναι 29η σε 109 χώρες, με πολύ ικανοποιητικά στατιστικά.
Μεγαλύτερο μειονέκτημά μας σύμφωνα με τον δείκτη; Η έλλειψη κρατικής χρηματοδοτικής στήριξης στον αγροτικό τομέα.
Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε σε αυτό το σημείο να γίνουμε Κάλχες και να καταλάβουμε ποια Ιφιγένεια πρέπει να «θυσιάσουμε» για να φυσήξει ο άνεμος της χρηματοδότησης της αγροτικής παραγωγής.
Αν η απάντησή σας ήταν «Ευρωζώνη», είστε έτοιμοι για την Τρωική Εκστρατεία.
Για πείτε μας, ρε παλικάρια του ευρώ, γιατί δεν θα έχουμε να φάμε αν γυρίσουμε σε δραχμή;
Επειδή αντί για μοσχάρια Αργεντινής θα τρώμε ελληνικά αρνιά που έχουμε υπερπαραγωγή και αντί για ένταμ Ολλανδίας θα τρώμε φέτα και κεφαλοτύρι;
Να σας πω γιατί δεν θα έχουμε να φάμε σε λίγους μήνες με ευρώ; Γιατί δεν έχουμε ευρώ.
Η έρευνά μου δεν έχει σταματήσει εκεί. Πήγε και σε άλλα θέματα, από την ενέργεια μέχρι τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος, πάντα από επίσημες, όσο γίνεται, πηγές.
Δεν θα αναλύσω πιο πολύ για αυτά, πρώτον γιατί είναι πιο τεχνικά και δεύτερον γιατί δεν θέλω να καταχραστώ τον χρόνο και τη φιλοξενία.
Είναι στη διάθεσή σου και των υπόλοιπων φίλων και συναναγνωστών αν θέλετε.
Θέλω να καταλήξω στο εξής: Σύντροφοι Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Καζάκη, Κουτσούμπα και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος:
Γιατί δεν βγαίνετε να μιλήσετε καθαρά και με στοιχεία;
Γιατί δεν βγαίνετε να δείξετε στον κόσμο αυτά που εγώ με πολλή διάθεση και λίγες μέρες ψάξιμο βρήκα για να αντικρούσετε όλες τις μαλακισμένες καταστροφολογίες που ακούγονται;
Πώς θα πείσετε τον κόσμο που είναι χεσμένος από τις ταινίες καταστροφής που παίζουν επί χρόνια κάθε βράδυ στις 8 τα ΜΜΕ;
Τι πάει να πει, ρε Παναγιώτη, θέλουμε να είμαστε τρίτο κόμμα;
Μια χαρά θα είστε εσείς στη Βουλή με τους μισθούς σας και τα 15 ακίνητα ο καθένας.
Νομίζετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν άλλον ένα χρόνο εξαθλίωσης και φτώχειας; Γιατί δεν τα κάνετε όλα πουτάνα τώρα, όχι σαν τους κάφρους της ΧΑ, αλλά με στοιχεία και αδιάσειστα επιχειρήματα; Με πολιτισμό και καθαρές κουβέντες.
Γιατί παίζετε το παιχνίδι με τους κανόνες που έχουν φτιάξει οι άλλοι; Για να «μετρήσετε δυνάμεις»; Βγείτε ρε και μιλήστε αληθινά.
Πιτσιρίκο, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολιτικοί που να εκφράζουν την κοινωνία, κι αν υπάρχουν πρόσωπα, είτε είναι περιχαρακωμένα και παγιδευμένα σε ένα παλιότερο σύστημα πολιτικού/εκλογικού αγώνα, είτε δεν ξέρουν να μιλήσουν στον κόσμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καπέλωσε τους αγανακτισμένους και η έγκυος κοινωνία όταν γέννησε έβαλε θετό μπαμπά -πατερούλη που λες κι εσύ- τον Τσίπρα.
Νομίζω, όμως, ότι τους επόμενους μήνες μετά τις εκλογές θα έχουμε νέα γεννητούρια. Κι ελπίζω όλοι οι μπαμπάδες να είμαστε παρόντες αυτή τη φορά.
Υ.Γ.1 Είχα ξεκινήσει να γράφω για τον Βασίλη Λεβέντη, αλλά συνειδητοποίησα ότι χάνω τον χρόνο μου. Άφησα το σχόλιό μου σε υστερόγραφο, έτσι για να τιμήσω την παράδοση του blog:
Ο Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε όλους εμάς που ψηφίσαμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ακροδεξιούς ή λιγούρια. Μας χαρακτήρισε επίσης λυσσασμένα σκυλιά. Αυτόν τον άνθρωπο θα τον ψηφίσουν συμπολίτες μας και μάλιστα σε ποσοστό που θα αρκεί για να μπει στη Βουλή; Αυτοί οι άνθρωποι που τον έκαναν (πραγματικά) υποψήφιο βουλευτή στις προηγούμενες εκλογές και σχεδόν σίγουρο βουλευτή τώρα είναι οι ίδιοι που ψήφισαν ΟΧΙ. Ο τύπος βρίζει τους ψηφοφόρους του και αυτοί τον ψηφίζουν. Απίστευτα πράγματα.

Υ.Γ.2 Είναι η δεύτερη φορά που σου γράφω. Την πρώτη σου είχα στείλει το ιδανικό Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, αλλά μάλλον δεν το είδες – κρίμα γιατί ήταν καλό. Πάντως, αν ψάξεις στα email σου της προηγούμενης εβδομάδας και το βρεις, πρόσθεσε ως υφυπουργό εργασίας τον Δημήτρη Καμμένο που δήλωσε χτες τη νύχτα στον Alpha ότι, αν γυρίζαμε σε δραχμή, την επόμενη μέρα θα είχαμε 6 εκατομμύρια ανέργους. Νομίζω είναι άξιος Υφυπουργός του Κυριάκου.

Μετά τιμής
The Dungeon Monster
(Αγαπητέ φίλε, η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα. Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο και ο πλούτος της ανήκει σε άλλους. Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε. Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά. Επίσης, ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, που φεύγει μαζικά στο εξωτερικό. Θέλω να βγει ένας πολιτικός και να μιλήσει για αυτούς τους Έλληνες, και να υπάρξει πρόγραμμα επιστροφής τους στην Ελλάδα. Συγγνώμη που δεν δημοσίευσα το προηγούμενο μέιλ σας. Την περασμένη εβδομάδα ταξίδευα. Πάντως, και σε κανονικές συνθήκες, δεν προλαβαίνω να ανεβάσω όλα τα μέιλ, γιατί είναι πάρα πολλά. Ελπίζω να βλέπετε πως καταβάλλω φιλότιμη προσπάθεια να το καταφέρω. Να είστε καλά.)

pitsirikos.net 

freepen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)