Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΜΚΑ



Χωρίς ΑΜΚΑ θα πληρωθούν τον επόμενο ...Ένα μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014, ήταν η απαίτηση της συμπλήρωσης του ΑΜΚΑ, όπου περίπου 200 χιλιάδες  Έλληνες για λόγους ιδεολογικούς, θρησκευτικούς και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Στις 26/6/2015 δημοσιεύτηκε τροποποιητική της ΠΟΛ. 1088/17.4.2015 (Β’763) με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ΠΟΛ. 1132 (25/6/2015) όπου αναφέρει:

ΑΡΘΡΟ 1

3. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος αναγράφεται υποχρεωτικά ο ΑΜΚΑ του υπόχρεου και της συζύγου με εξαίρεση τις περιπτώσεις που δεν υποχρεούνται σε απόκτηση Α.Μ.Κ.Α. Εξαιρούνται και οι υπόχρεοι, οι οποίοι, για λόγους που άπτονται σε ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα, δεν επιθυμούν να αποκτήσουν Α.Μ.Κ.Α. ούτε για τους ίδιους ούτε για τα εξαρτώμενα μέλη τους καθώς και οι υπάλληλοι της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα αναρτηθούν σύντομα.



Σχετικά:
ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
http://eleftheroiellines.blogspot.com/2015/07/blog-post_843.html
Περιμένοντας την ρύθμιση του Υπ. Οικονομικών σχετικά με τον ΑΜΚΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, βρήκαμε εναλλακτική λύση.
http://eleftheroiellines.blogspot.com/2015/06/blog-post_613.html
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΚΑ ΤΟΥ Ν. 3655/2008
http://eleftheroiellines.blogspot.com/2015/06/36552008.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)