Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Νεκροταφείο η Μεσόγειος: Πάνω από 2.000 νεκροί πρόσφυγες το 2015

Πάνω από 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM).
Από τα στοιχεία προκύπτει πως 188.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, κυρίως μέσω της Ιταλίας και της Ελλάδας. Μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των προσφύγων αναμένεται να ξεπεράσει τους 200.000.
Στην Ελλάδα έχουν φτάσει περίπου 97.000 πρόσφυγες, ενώ στην Ιταλία ο αντίστοιχος αριθμός είναι 90.500. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στη διαδρομή από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία. Συγκεκριμένα, 1.930 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη διαδρομή αυτή, έναντι 60 περίπου στη διαδρομή προς την Ελλάδα.

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)