Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το ευρώ νιώθει το πρώτο σοκ του "Όχι"

Το ευρώ νιώθει το πρώτο σοκ του "Όχι"Απώλειες άνω του 1% σημειώνει το ευρώ μετά το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αυξημένη αβεβαιότητα και ανησυχία εν αναμονή της έκτακτης συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης την Τρίτη.
Έναντι του αμερικανικού νομίσματος το ευρώ χάνει 1,2% στα 1,098 δολ. ενώ έναντι του γεν σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες 1,7% στα 134,06 γεν.
Έναντι της βρετανικής στερλίνας οι απώλειες για το ευρώ διαμορφώνονται στο 1,1% στα επίπεδα του 0,7062, ενώ έναντι του ελβετικού φράγκου το κοινό
νόμισμα υποχωρεί 0,8% στα 1,0336 φράγκα.
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για αυξημένη αβεβαιότητα μέχρι τουλάχιστον την έκτακτη σύνοδο των ηγετών την Τρίτη. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker έχει ξεκινήσει επαφές με τους ηγέτες των άλλων 18 μελών της Ευρωζώνης καθώς επίσης και με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Την ίδια στιγμή, πριν τη σύνοδο Κορυφής θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) για να προετοιμάσουν το έδαφος για τις συζητήσεις των ηγετών.
Το δολ. Αυστραλίας χάνει 0,9% στα 74,52 cents, χάνοντας το επίπεδο των 75 cents για πρώτη φορά από το 2009 καθώς η αυξημένη αβεβαιότητα αμβλύνει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων υψηλότερων αποδόσεων. Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας χάνει 0,5%.
Το αποτέλεσμα του 'όχι' στο ελληνικό δημοψήφισμα οπωσδήποτε αυξάνει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, αναφέρει η Elsa Lignos, επικεφαλής North American G10 FX της RBC Capital Markets, όπως αναφέρει το Dow Jones. Ωστόσο, "συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το 'όχι' δεν ισούται με έξοδο από το ευρώ. Οι Έλληνες συνεχίζουν να υποστηρίζουν με μεγάλη πλειοψηφία το ευρώ ", προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)