Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Είτε με «ναι» είτε με «όχι» οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη

Στην διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη, άσχετα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. 
Όπως λέει χαρακτηριστικά, αν επικρατήσει το «ναι» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για μια συμφωνία ενώ ο ίδιος θα παραιτηθεί. 
Τονίζει πάντως ότι και σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» θα υπάρξει συμφωνία γιατί η μη επίτευξή της θα κόστιζε πολύ ακριβά και στις δυο πλευρές. 
«Είμαι σίγουρος, επειδή διακυβεύονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Αν η Ελλάδα συντριβεί, 1 τρισ. ευρώ (ποσό που ισούται με το ΑΕΠ της Ισπανίας) θα χαθεί. Είναι πάρα πολλά χρήματα και δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να επιτρέψει κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά. 

Υποστήριξε ακόμη ότι «αυτό που κάνουν με την Ελλάδα, έχει ένα όνομα: τρομοκρατία. Γιατί μας υποχρέωσαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Και όταν σκορπάς τρόμο, αυτό είναι τρομοκρατία».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του στην Καθημερινή χαρακτηρίζει εύλογο το γεγονός ότι οι πολίτες αναρωτιούνται τι θα πρέπει να ψηφίσουν και κάνει τη δική του προσέγγιση και για τις δυο περιπτώσεις. 
Όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών: «αν ψηφίσουν ΝΑΙ, η έκβαση είναι δεδομένη: Στην χώρα θα παγιωθεί το καθεστώς της Χρεοδουλοπαροικίας, με την δημοκρατία πληγωμένη, με τις τράπεζες σε δεινή θέση και με μια τρόικα που θα επιστρέψει στην Αθήνα με άγριες, εκδικητικές διαθέσεις. Η περαιτέρω, στο διηνεκές, συρρίκνωση, υπό κυβέρνηση εντολοδόχων υπουργών, θα μονιμοποιηθεί και, το χειρότερο, θα νομιμοποιηθεί».
Στον αντίποδα, «αν ψηφίσουν ΟΧΙ, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, οι καταθέσεις θα εξακολουθούν να βρίσκονται στις τράπεζες σε ευρώ, έστω και χωρίς οι καταθέτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτές, η ΕΕ δεν θα έχει κανέναν νομικό τρόπο να εκδιώξει την Ελλάδα από το ευρώ, και η πραγματική διαπραγμάτευση τότε θα αρχίσει με δανειστές που έχουν κάθε συμφέρον να επιστρέψουν στην σφαίρα της λογικής, με αποτέλεσμα γρήγορη, έντιμη συμφωνία».

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)