Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

11,27 δισ. ευρώ παραπάνω πληρώσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Olympic rings without rims.svgΑπό το 1996 ξεκίνησε ο καλπασμός του χρέους, που πνίγει σήμερα τη χώρα
 Είναι μόνο μια μικρή γεύση από το όργιο της ρεμούλας και της κλοπής που έγινε επί πρωθυπουργίας Σημίτη, ο οποίος βγαίνει σήμερα και δίνει συμβουλές, κάνοντας τον... αθώο
Είναι κοινό μυστικό ότι χρυσοπληρώσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι οποίοι διοργανώθηκαν όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης.
«Κάποιοι» τότε έφαγαν το... καταπέτασμα. Όχι μόνο δυο τρεις αλλά ακόμα και δέκα φορές παραπάνω πληρώθηκαν όσα αγοράστηκαν, και βασικά οι κατασκευές, από τον Καλατράβα μέχρι τον τελευταίο εργολάβο και προμηθευτή. Φτιάχτηκαν... παλάτια και γήπεδα που δεν χρειάζονταν.

Και σήμερα έχουν μείνει κουφάρια, γιατί δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνονταν την επόμενη μέρα, μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της διοργάνωσης ήταν γύρω στα 8 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με ειδικούς που είχαν πάρει μέρος σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως της Αυστραλίας, ήταν παραφουσκωμένος!



Τελικά, ο λογαριασμός έφτασε στα 20 δισ. ευρώ, δηλαδή ήταν αυξημένος κατά 11,27 δισ. ευρώ (συν 150%), όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στην άτυπη υπουργική συνάντηση που έγινε με την ευκαιρία των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής δήλωσε τα εξής: «Από την επόμενη μέρα των Αγώνων αναδείχθηκε η αποτυχία της λανθασμένης πολιτικής στο επίπεδο της κοινωνικής βιωσιμότητας.

Οι εγκαταστάσεις, οι δύσχρηστες υποδομές, τα φαραωνικά έργα αποδείχθηκε ότι δεν εξυπηρετούσαν ούτε το κοινωνικό σύνολο ούτε τους αθλούμενους.

Η αλλαγή χρήσης των εγκαταστάσεων, ώστε να καλυφθεί το υψηλό κόστος συντήρησης, σε ελάχιστες περιπτώσεις κατέστη δυνατή και όπου αυτό έγινε πραγματοποιήθηκε σε μικρή κλίμακα».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Ερήμωση και λεηλασία των εγκαταστάσεων, μερική ή ολική αχρηστία των υποδομών, ενεργοβόρα κτίρια, ελάχιστη αθλητική χρήση, σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και φύλαξης της δημόσιας περιουσίας και συνολικά μια κατάσταση που δεν προσιδιάζει σε μια στοχευμένη και μακροπρόθεσμη κρατική πολιτική για τον αθλητισμό».

Τεράστιες οι ευθύνες του Σημίτη

Όλα τα παραπάνω, η τεράστια ρεμούλα, οι υπερτιμολογήσεις δύο και τρεις φορές πάνω από την πραγματική αξία και η κατάληξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπως την περιγράφει ο υφυπουργός Αθλητισμού, είναι αποκλειστικό έργο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που αποδεικνύεται ότι έκανε τον... τροχονόμο στο όργιο της μίζας δισεκατομμυρίων, που έγινε κατά τη διάρκεια της δικής του οκταετίας.

Τρανταχτή απόδειξη, το ότι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλος, Σμπώκος και η παρέα τους βρίσκονται στον Κορυδαλλό. Και αντί να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει και να απολογηθεί για όλα αυτά, που άνοιξαν τον δρόμο για τη σημερινή κατάληξη, με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας, βγαίνει και όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά μας δίνει και συμβουλές για το πώς θα γλιτώσουμε την καταστροφή... Αυτό κι αν είναι θράσος… 


el.wikipedia.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)