Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Οι σκοτεινές διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕH: Υπόγειες διαδρομές και ανύπαρκτοι αναγνώστες…

Αποτέλεσμα εικόνας για δεηΑν υπήρχαν διεθνείς δείκτες να μετρούν την υποκρισία, ίσως η Ελλάδα κατακτούσε την κορυφή μιας παγκόσμιας κατάταξης! Αφορμή για τη σκέψη η ΔΕΗ, η οποία, όπως διαβάζω την περίοδο 2012-2014, στην καρδιά της πιο σκληρής κρίσης που γνώρισε η χώρα, ξόδεψε 8 εκατ. ευρώ για να διαφημίσει τις υπηρεσίες της. 
Η ερώτηση προφανής: τι ακριβώς διαφημίζει το κρατικό μονοπώλιο, αφού ανταγωνιστές δεν έχει, η δε πελατεία είναι εγγυημένη, μιας και ο Έλληνας ακόμη δεν έχει πλήρες δικαίωμα επιλογής για το αγαθό του ρεύματος; Δηλαδή την ώρα που η ΔΕΗ βυθίζει στο σκοτάδι εκατοντάδες καταναλωτές και επιχειρήσεις, που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, "λεφτά υπάρχουν" για να δοθούν απευθείας σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Εξόφθαλμο παράδειγμα: η ΔΕΗ έδωσε σχεδόν 40.000 ευρώ στην εφημερίδα Άποψη και στο site της iapopsi.gr. Μια εφημερίδα που... δεν
υπάρχει στα περίπτερα, παίρνει μερίδα του λέοντος από τα λεφτά του κρατικού μονοπωλίου!!!

Βέβαια για να έχει νόημα η διαπλοκή πρέπει να υπάρχει μια -έστω κατ' επίφαση- σοβαρή βιτρίνα. Την έχει η εφημερίδα Άποψη με το ανύπαρκτο αναγνωστικό κοινό; Ειδικός περί των media δεν είμαι, αλλά ως υποψιασμένος αναγνώστης, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ ποιες ανάγκες καλύπτει η διαφημιστική επένδυση σε μέσα ενημέρωσης που κανείς δεν διαβάζει; Προφανώς όποιος έχει πολλά λεφτά …ρίχνει και στα λάχανα, για να αγοράζει ρεπορτάζ και συνειδήσεις.


Κώστας Παπαδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)