Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θεωρούνται οι ευπορότεροι Έλληνες!

Αποτέλεσμα εικόνας για μισθωτοίΤα υποζΥγια της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, δηλαδή μισθωτοί, συνταξιούχοι και επιχειρήσεις, υφίστανται στο πετσί τους τις οικτρές συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης της ελληνικής οικονομίας μετά το 2008. Άγριο κλάδεμα μισθών και συντάξεων, βίαιο χαράτσωμα νοικοκυριών και επιχειρήσεων,  τρομακτική αύξηση της ανεργίας, διεύρυνση των ζημιών σε άλλοτε κερδοφόρες επιχειρήσεις, μετανάστευση σε άλλες πατρίδες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, χρεοκοπία χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κ.λπ., είναι τα επακόλουθα των αδίστακτων και παράφορων μνημονιακών πολιτικών.
Αν και μετά το 2010, η πλειοψηφία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων  ζει υπό το “ζυγό των μνημονίων”, εντούτοις αρκετές οικονομικές ομάδες του ελληνικού πληθυσμού επιδεικνύουν ανεξήγητο πλουτισμό και σαφές είναι πως δεν τις αγγίζει η παρατεταμένη κρίση που πλήττει την εθνική οικονομία. Ομάδες
του πληθυσμού που δρουν στα γρανάζια της έκνομης παραοικονομίας και δραστηριοποιούνται στα κυκλώματα της κομματικής-πολιτικής κλεπτοκρατίας, εμφανίζουν αξιοπρόσεκτη οικονομική ευμάρεια στην εποχή των σκληρότατων μνημονιακών πολιτικών.      
Παρατηρήσεις: Τα στοιχεία του πίνακα αφορούν το Εισόδημα και τη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) οικονομικού έτους 2012. Οι φορολογικές δηλώσεις αφορούν τον υπόχρεο και τη σύζυγο. Πηγή των στοιχείων είναι το υπουργείο Οικονομικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχουν νεώτερα συγκεντρωτικά στοιχεία για την ΦΕΦΠ από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. 
Τα στατιστικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στον πίνακα αναφέρονται στο οικονομικό έτος 2012. Τα στοιχεία καταδεικνύουν την ανισοκατανομή του εθνικού εισοδήματος στη χώρα μας και αποκαλύπτουν το δυσανάλογο επιμερισμό των φορολογικών βαρών επί των επιμέρους κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού. Από τα στοιχεία του πίνακα εξάγονται τα ακόλουθα βασικά συμπεράσματα: 1) Σε σύνολο 5.681.066 φορολογικών δηλώσεων κατά το έτος 2012, το 63,4% των δηλώσεων ή 3.598.670 φορολογικές δηλώσεις αφορούσαν μισθωτούς και συνταξιούχους. Το υπόλοιπο 36,6% των δηλώσεων ή 2.082.396 φορολογικές δηλώσεις, υποβλήθηκαν από τις υπόλοιπες οικονομικές τάξεις της ελληνικής κοινωνίας, όπως εισοδηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, κ.ά.), αγρότες, βιομήχανοι, επιχειρηματίες, κ.λπ. 2) Σε σύνολο 97,52 δις ευρώ (€) δηλωθέντων εισοδημάτων, τα 73,85 δις € ή το 75,7% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος φυσικών προσώπων, ήταν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 24,3% ή 23,67 δις € δηλώνεται από τις οικονομικές τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών, κ.λπ. 3) Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θεωρούνται ευπορότεροι από τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους επιχειρηματίες, τους συμβολαιογράφους, κ.λπ. Με κριτήριο τα στοιχεία του 2012, το μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων διαμορφώθηκε σε 20.521 € (73.850.000.000: 3.598.670=20.521 €), ενώ των υπόλοιπων οικονομικών τάξεων του πληθυσμού (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, εισοδηματίες, επιχειρηματίες, κ.ά.) το μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα τους ήταν 11.367 € (23.670.000.000: 2.082.396=11.367 €).
Η καίριας σημασίας διαπίστωση ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δηλώνουν σχεδόν διπλάσιο εισόδημα από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εισοδηματίες, κ.ά., πιστοποιεί όχι μόνο την ανισοκατανομή του εθνικού εισοδήματος ανάμεσα στις οικονομικές τάξεις του πληθυσμού, αλλά παράλληλα καταμαρτυρεί την ύπαρξη αρκετών άνομων παραοικονομικών δραστηριοτήτων. Πασιφανές είναι ότι εισοδήματα από παράνομες δραστηριότητες, όπως λαθρεμπόριο καυσίμων, ρούχων, ηλεκτρονικών ειδών, κ.ά., πορνεία, εμπόριο ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλία, μίζες σε καρεκλοκένταυρους της εξουσίας, ξέπλυμα χρήματος, κ.λπ., δεν δηλώνονται στην εφορία, με συνέπεια εισοδήματα δεκάδων δις ευρώ να φοροδιαφεύγουν κάθε χρόνο. Έχει ηθική βάση σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να θεωρούνται οι ευπορότερες οικονομικές τάξεις του πληθυσμού; Η άνομη παραοικονομία που υποθάλπεται από το διεφθαρμένο εγχώριο κομματικό-πολιτικό κατεστημένο, αποτελεί την αγιάτρευτη πληγή της ελληνικής κοινωνίας και γενεσιουργό αίτιο της εγχώριας δημοσιονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.

kontranews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)