Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τράπεζες κλπ μεταμορφώνονται σε ρουφιάνους της κοινωνίας μας.



ΟΛΑ ΕΔΩ: Αλήτες, ρουφιάνοι ...Σχόλιο ιστολογίου:

Από το 2012 που εμφανίσθηκε το ΠΟΛ 1077 και που το ΙΝΚΑ έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για την κατάργηση του, στο ιστολόγιο μας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα τους αναγνώστες μας για την άρση του προσωπικού απορρήτου, του τραπεζικού απορρήτου, του ιατρικού απορρήτου και γενικά για την εξαθλίωση όλων των δικαιωμάτων μας που προστατεύονται από το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και από διεθνής νόμους. 
Επίσης έχουμε δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σελίδα: http://eleftheroiellines.blogspot.com/p/blog-page.html
Με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ & ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ»
‘Έτσι με διάφορα νομοθετήματα το υπουργείο οικονομικών μετατρέπει τις διάφορες ιδιωτικές εταιρείες σε συνεργάτες και ρουφιάνους του, για να πατάξουν δήθεν την φοροδιαφυγή., με ελεγκτικούς μηχανισμούς παρακολούθησης και φακελώματος.
Κανείς όμως από όλους αυτούς δεν έχει αναφερθεί στο τεκμήριο της αθωότητας, αφού όλους μας θεωρούν φοροφυγάδες και πρέπει να αποδεικνύουμε συνέχεια ότι δεν είμαστε, αλλά και σε μια πολιτισμένη κοινωνία, με ένα κράτος δικαίου που θα φορολογούν τους πάντες με αναλογία των εισοδημάτων τους, τότε δεν θα χωρά και δεν θα υπάρχει η έννοια της φοροδιαφυγής. Ας σταματήσει να ληστεύει τον λαό το κράτος, ας φορολογήσει τους πολιτικούς και του έχοντες και τότε δεν θα χρειάζεται να ελέγχει κανέναν επειδή ο Έλληνας έχει «φιλότιμο» .
 

Ακολουθεί το κείμενο που έστειλε συνεργάτης μας:

Σας αποστέλλουμε μία συνοπτική κατάσταση στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία που διαβιβάζονται στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απο τους υπόχρεους φορείς με σκοπό την διασταύρωση στοιχείων των φορολογουμένων.
Σας εφιστούμε την προσοχή σχετικά με τα στοιχεία που διαβιβάζουν τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρυματα.Σε περίπτωση που μέσα απο τους τραπεζικούς λογ/μους σας κάνετε κινήσεις που αφορούν άλλους φορολογούμενους με σκοπό την διευκόλυνση τους διατρέχετε τον κίνδυνο να μην μπορείτε να δικαιολογήσετε το ύψος των διακινηθέντων ποσών με τα εισοδήματα σας και να θεωρηθεί ως ενδειξη φοροδιαφυγής.

Σχετική Διάταξη Υπόχρεοι διαβίβασης στοιχείων & στοιχεία που διαβιβάζονται 
Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), η Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ), καθώς και οι Εταιρίες
Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική
Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε., καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο, με στοιχεία που αφορούν ΠΟΛ 1033/2014

[άρθρο 1]
Διαβιβάζουν : 1.1.α Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε, με τα στοιχεία των δικαιούχων/ συνδικαιούχων, όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ και ημερολογιακό έτος αναφοράς.
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
Διαβιβάζουν:1.1.β Στοιχεία που αφορούν σε δεδομένα καταθετικών λογαριασμών ή/και λογαριασμών πληρωμών φυσικών προσώπων, οι οποίοι εμφανίζουν είτε συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης είτε συνολική ετήσια κίνηση πίστωσης, μεγαλύτερη των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
Διαβιβάζουν:1.1.γ Χαρτοφυλάκιο φυσικών προσώπων που αφορά σε κινητές αξίες, με ημερομηνία 31/12 τόσο έκαστου ημερολογιακού έτους αναφοράς όσο και του αμέσως προηγούμενου, χρηματικής αξίας μεγαλύτερης από διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
1.1.δ Στοιχεία που αφορούν σε μερίσματα, που διανεμήθηκαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος από εταιρείες με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αναφορικά με την παραπάνω περίπτωση 1.1.δ, διαβιβάζονται τα εξής:
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
1.1 .ε Στοιχεία που αφορούν σε χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων και καταβλημένων τόκων, καθώς και των τυχόν τόκων υπερημερίας.
Φορείς (τράπεζες κ.λπ.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή και χρεωστικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ελληνικά Α.Τ.Μ. (Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές)
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
Διαβιβάζουν :1.2 .Στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας.
Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα Ελληνικά
Ταχυδρομεία
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
Διαβιβάζουν: 1.4.α. Μεταφορές πίστωσης που εκκινούνται από λογαριασμό πληρωμών που τηρεί στο πιστωτικό ίδρυμα ή σε άλλο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών ο πληρωτής/εντολέας και τα εμβάσματα, που εκκινούνται με μετρητά, χωρίς τήρηση λογαριασμού πληρωμών για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό. (φυσικών και νομικών προσώπων)
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
Διαβιβάζουν: 1.4.β.α) άμεσες χρεώσεις πελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
Διαβιβάζουν: 1.4.γ.α) χρήση τραπεζικών επιταγώνπελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων)(εσωτερικού και εξωτερικού) για τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
Διαβιβάζουν: 1.4.δ.β) εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.
Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών
πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα,
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
1.6. Διαβιβάζουν . στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία για τις παρακάτω ομάδες πελατών τους που ανήκουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου»:
α) ελεύθεροι επαγγελματίες, που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών, στους οποίους πιστώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ποσά συνολικών εισοδημάτων τους άνω του εκάστοτε ορίου που τίθεται με την απόφαση αριθ. 281/5/17.3.2009 (ΦΕΚ 650/Β'/9-4-2009) της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 1]
1.6. Διαβιβάζουν . στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία για τις παρακάτω ομάδες πελατών τους που ανήκουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου»:
β) νομικά πρόσωπα, στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος υπερέβησαν το εκάστοτε όριο του ποσού που τίθεται με την απόφαση αριθ. 281/5/17.3.2009 (ΦΕΚ 650/Β'/9-4-2009) της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 2]
2.1 Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε., σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία των ασφαλιστικών συμβολαίων ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας που συνάφθηκαν.
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 2]
2.2.Διαβιβάζουνσε ηλεκτρονική κατάσταση στοιχεία που αφορούν σε αποζημιώσεις που καταβάλλουν, βάσει δικαστικής απόφασης σε δικαιούχους, λόγω ανικανότητας για εργασία αιτία ατυχήματος για την απώλεια του εισοδήματος.
Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια (με εξαίρεση εκείνων της ψυχικής υγείας, καθώς και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων),τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων πλαστικής χειρουργικής.
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 3]
3.1. διαβιβάζουν σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία με ιατρικές πράξεις.
Δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω στοιχεία οι αμοιβές που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, και οι αμοιβές ιατρών, που αφορούν αποκλειστικά επισκέψεις για ιατρικές γνωματεύσεις.
Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες,τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα ως Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Ιδιωτικά ΙΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Ινστιτούτα Σπουδών, επαγγελματικές και τεχνικές
σχολές.
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 4]
4.1. διαβιβάζουν ηλεκτρονική κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές (μεταφορά μαθητών, διατροφή, κλπ) ανά ημερολογιακό έτος.
Οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 5]
5.1. διαβιβάζουν σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας των συνδρομητών τους. Στο τηλεπικοινωνιακό κόστος συμπεριλαμβάνονται τα πάγια τέλη και τα τέλη χρήσης για συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, είτε αυτή γίνεται μέσω συμβολαίου, είτε μέσω κάρτας. Στο κόστος αυτό δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.
Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 6]
6.1. διαβιβάζουν, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία κατανάλωσης και κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των συνδρομητών τους. Στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.
Οι εταιρείες ύδρευσης
ΠΟΛ 1033/2014
[άρθρο 7]
7.1. διαβιβάζουν, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία κατανάλωσης και κόστος νερού των συνδρομητών τους. Στο ετήσιο κόστος ύδρευσης δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.
Δημόσια θεραπευτήρια - κλινικές ταμείων ασφάλισης
ΠΟΛ 1077/2013
[άρθρο 4]
Υποχρεώσεις των δημοσίων θεραπευτηρίων και κλινικών των ταμείων ασφάλισης.
Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης
ΠΟΛ 1077/2013
[άρθρο 6]
διαβιβάζουν το περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά, καθώς και για τις προαιρετικές τους εισφορές, εφόσον τα ταμεία έχουν συσταθεί με νόμο, σύμφωνα με την περ. ιε΄ της παρ. 4 του άρθρου 9 του Ν.2238/1994, όπως αυτή τροποποιήθηκε με παράγραφο ε΄ του άρθρου 38 του Ν. 4024/2011(Φ.Ε.Κ. 226 Α΄).
Κατόπιν αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Στο αίτημα αυτό θα ορίζεται σαφώς το χρονικό διάστημα στο οποίο θα αφορούν τα ζητούμενα στοιχεία, ο μορφότυπος αυτών όπου δεν προβλέπεται, καθώς και η προθεσμία διαβίβασής τους στη Γ.Γ.Π.Σ..
ΠΟΛ 1077/2013
[άρθρο 2]
Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε: α) δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις,
ΠΟΛ 1077/2013
[άρθρο 2]
Πιστωτικά ιδρύματα, χρηματοδοτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμώνδιαβιβάζουν:
Yπόλοιπα των λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή χρησιμοποιούνται ή έκλεισαν
ΠΟΛ 1077/2013
[άρθρο 2]
Πιστωτικά ιδρύματα, χρηματοδοτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμώνδιαβιβάζουν:
Kινήσεις των λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή χρησιμοποιούνται ή έκλεισαν
ΠΟΛ 1077/2013
[άρθρο 2]
Το Χρηματιστηρίο Αθηνών ΑΕ διαβιβάζει :
α) Ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων (ενδεικτικά αναφέρονται: αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, παράγωγα, ομόλογα, προϊόντα εφάπαξ καταβολής, επενδύσεις σε χρυσό ή ασήμι κ.λ.π.),
β) Κίνηση επενδυτικών χαρτοφυλακίων (ενδεικτικά αναφέρονται: αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, παράγωγα, ομόλογα κ.λ.π.),
ΠΟΛ 1077/2013
[άρθρο 2]
Πιστωτικά ιδρύματα, χρηματοδοτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμών
γ) Ύπαρξη θυρίδων, 
δ) Αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.

(Εστάλη από τον φίλο και συνεγάτη Γιάννη Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)