Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

"Τρέμει" η Γερμανία το ενδεχόμενο να λάβουν οι μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα από την Αθήνα

Όπως λέει και στην καθομιλουμένη ο λαός μας, τους Γερμανούς τους έχει πάει «τρείς και μία», η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, στα περί κατάργησης της Συνθήκης Σέγκεν.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, γίνεται λόγος για «σκηνικό απειλών» που στήνει η Αθήνα με βάση το ζήτημα των μεταναστών.
Ο πρόεδρος δε του Γερμανικού Συνδικάτου Αστυνομικών Ράινερ Βεντ ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της αποπομπής της Ελλάδας από την Συνθήκη Σέγκεν και την επαναφορά των ελέγχων με χρήση διαβατηρίου αν η Ελλάδα εφαρμόσει την προειδοποίηση του Έλληνα υπουργού να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.


Ο κος Βεντ μάλιστα τράβηξε το σχοινί χαρακτηρίζοντας πολιτικούς εξτρεμιστές

την Ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά, «η οποία δεν έχει θέση στην κοινότητα αξιών της ΕΕ, έτσι μιλούν πραγματικά μόνο πολιτικοί εξτρεμιστές».
Βέβαια σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Γερμανός Συνδικαλιστής επισημαίνει πως ο Έλληνας υπουργός απλά τονίζει ένα θέμα που δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα

Η ανθρωπιστική οργάνωση Pro Asyl  δήλωσε πως οι πρόσφυγες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο άσκησης πιέσεων, ωστόσο ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να συνδράμουν την Αθήνα στην αντιμετώπιση του ζητήματος.
Το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού, καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπό του το αίτημα της Ελλάδας απευθύνεται στις Βρυξέλλες και όχι στο Βερολίνο.


koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)