Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αγ.Παΐσιος: ...να ξεσηκωθείτε, αν θελήσουν να σας δώσουν τέτοια ταυτότητα


alt
Η παρακάτω μαρτυρία καταδεικνύει πως ό,τι και να γίνει εμείς σαν χριστιανοί ορθόδοξοι οφείλουμε να δώσουμε μαρτυρία και να αντιδράσουμε σθεναρά! Δεν περιμένουμε μοιρολατρικά να μας σώσει οποιοσδήποτε άλλος ή οποιοδήποτε γεγονός! Παλληκαρίσια οφείλουμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί η αποδοχή αυτής της κάρτας είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος. Τώρα είναι πιο εύκολο - αργότερα, εάν την αποδεχθούμε, δεν θα είναι:
Ήταν κι άλλοι προσκυνητές, περί τα δέκα άτομα όλοι μαζί, και καθίσαμε στα κούτσουρα.
Τότε, ο Γέροντας πήγε μέσα στο Κελλί του και μας έφερε την ταυτότητα ενός Ελληνοαμερικανού. Στο πάνω μέρος είχε τον γραμμωτό κώδικα και από κάτω την φωτογραφία. Μας την έδειξε και μας είπε:
"Να κρατήσετε τις παλιές ταυτότητες και να ξεσηκωθείτε, αν θελήσουν να σας δώσουν τέτοια ταυτότητα. "Ταυτότητα" θα πει ότι ταυτίζεσαι. Αντιπροσωπεύει, δηλαδή, αυτό που είσαι".


Κουρτέσης Χρήστος, συνταξιούχος ΔΕΗ, Κοζάνη
Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β', σελ 216

ΠΗΓΗ

hggiken.pblogs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)