Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Οι δολοφονικοί Θεσμοί

Άρης Οικονόμου
Ελιτ και μεγάλες επιχειρήσεις 
Γερμανικό ντοκιμαντέρ αποδεικνύει πως η Ελλάδα, μετά το 2010, κυβερνάται απολυταρχικά από μία ληστρική «θεσμική συμμορία», τις ενέργειες της οποίας γνωρίζει και εγκρίνει η Ευρώπη – αδιαφορώντας εντελώς για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί
.
«Δεν μας άφησαν ποτέ ελεύθερους. Απλώς έβγαλαν την αλυσίδα από το λαιμό μας και την έβαλαν στους αστραγάλους μας…. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, μας δήλωσαν ουσιαστικά ότι θα κρατήσουν τα πάντα και εμείς θα κυβερνάμε μόνο κατ’ όνομα. Μπορούσαμε δηλαδή να έχουμε την πολιτική εξουσία μετά από πολλά χρόνια αγώνων, μπορούσαμε φαινομενικά να κυβερνάμε, αλλά η πραγματική διακυβέρνηση θα βρισκόταν στα χέρια των άλλων».

Περαιτέρω, αυτό που συνέβη στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων ήταν το ότι η κυβέρνηση «παγιδεύτηκε», χωρίς δυστυχώς να το αντιληφθεί, σε ένα είδος ιστού της αράχνης – «υφασμένου» από μυστηριώδεις κανόνες και υπόγειες ρυθμίσεις, οι οποίες αποσκοπούσαν στο να «οριοθετήσουν», καθώς επίσης να περιορίσουν την εξουσία των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών της χώρας. Όταν λοιπόν θέλησε η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τα οράματα της, ανακάλυψε ότι η πραγματική εξουσία, η οικονομική, βρισκόταν στα χέρια άλλων.
Συνεχίζοντας, τόσο η δήθεν «ανεξάρτητη» κεντρική τράπεζα, όσο και το «υπό κηδεμονία» Υπουργείο Οικονομικών, επέβλεπαν άγρυπνα την πιστή τήρηση των εντολών – οπότε φυσικά επαναλήφθηκε η γνωστή ιστορία:
Η κυβέρνηση, «γονατισμένη» από το χρέος και υφιστάμενη διεθνείς πιέσεις, προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει τις κοινωφελείς επιχειρήσεις, άρχισε σύντομα να αυξάνει τις τιμές, να μειώνει τους μισθούς, να διασύρει τους αντιρρησίες και να «ξεπουλάει» δημόσια περιουσία - με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, εκατομμύρια άνθρωποι να εξαθλιωθούν, μη έχοντας πλέον ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Μεταξύ των ετών 1997 και 2004 η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής πούλησε δεκαοκτώ δημόσιες εταιρείες, συγκεντρώνοντας 4 δις $, τα οποία διατέθηκαν στην εξυπηρέτηση των δανείων των διεθνών τοκογλύφων.
Το «πικρό φάρμακο» λοιπόν του ΔΝΤ, το οποίο προβλέπει (με τη βοήθεια μίας εντελώς ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας και ενός σκιώδους Υπουργείου Οικονομικών) περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στις κρατικές δαπάνες, ελαστικότητα στην εργασία, απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, ενίσχυση του ελευθέρου εμπορίου, περιορισμένους ελέγχους στη ροή των κεφαλαίων κλπ., αποδείχθηκε στην κυριολεξία θανατηφόρο για την συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών της Ν. Αφρικής – όπως και για όλες σχεδόν τις χώρες, στις οποίες «εισέβαλλαν» οι σύνδικοι του διαβόλου» (άρθρο).
.
Άρθρο

Έχοντας μελετήσει σε βάθος και για πολλά χρόνια τα εγκλήματα του ΔΝΤ σε όλες τις χώρες, στις οποίες δραστηριοποιήθηκε, προειδοποιούσα, πριν ακόμη ζητήσει τη συνδρομή του η σκόπιμα χρεοκοπημένη Ελλάδα, για τα τρομακτικά, επώδυνα αποτελέσματα που θα είχε η «εισβολή» του - διαπιστώνοντας αργότερα πως δυστυχώς τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας εγκωμίαζαν τα οφέλη του πρώτου μνημονίου, όταν αυτό επιβλήθηκε.
Εν τούτοις, με δεδομένη τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οπότε την υποχρέωση του ΔΝΤ να δραστηριοποιηθεί ως ένα από τα τρία μέλη της Τρόικας, είχα την εντύπωση ότι θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο – πως οι «Θεσμοί», όπως τους αποκαλεί σήμερα η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η μετονομασία μπορεί να «εξορκίσει το διάβολο», θα ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν τους ευρωπαϊκούς νόμους, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.
Στη συνέχεια βέβαια διαπίστωσα πως επρόκειτο για μία τεράστια πλάνη, αφού τίποτα δεν άλλαξε στη συμπεριφορά τους – αντίθετα, ο τρόπος που η Τρόικα ασκούσε την εξουσία της στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία βέβαια του ΔΝΤ, ήταν ακόμη χειρότερος, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η χώρα σε αποικία χρέους των δανειστών της (άρθρο).
Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από ένα πρόσφατο γερμανικό ντοκιμαντέρ (video), το οποίο ελπίζω κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει με ελληνικούς υποτίτλους - έτσι ώστε να το δουν όλοι οι Έλληνες, κατανοώντας τι ακριβώς συμβαίνει στην πατρίδα τους (άρθρο).
Μεταξύ άλλων, όπως τη λεηλασία της Πορτογαλίας ή τη μείωση του πληθυσμού της Ιρλανδίας κατά 4.000.000 άτομα, το ντοκιμαντέρ περιγράφει τη ληστεία της Κύπρου από μία ελληνική τράπεζα (άρθρο), με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών «Θεσμών» - από την οποία η τράπεζα ωφελήθηκε με 3,5 δις € περίπου (τα οποία πλήρωσαν οι δύστυχοι καταθέτες και μέτοχοι των κυπριακών τραπεζών), ενώ ο πρόεδρος της με 150 εκ. €, μέσω της απόσβεσης δανείου του (εάν το καταλάβαμε σωστά).
Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύει πως η Ελλάδα, μετά το 2010, κυβερνάται απολυταρχικά από μία συμμορία διεθνών δολοφόνων, τις ενέργειες των οποίων γνωρίζει πολύ καλά και εγκρίνει η Ευρώπη δια της ανοχής της – αδιαφορώντας εντελώς για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν.
Στόχος τους είναι η κλοπή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, για την επίτευξη της οποίας χρειάζονται ουσιαστικά μόνο δύο άτομα στη χώρα, κατά το παράδειγμα της Ν. Αφρικής: τον υπουργό οικονομικών, καθώς επίσης το διοικητή της κεντρικής τράπεζας, οι οποίοι οφείλουν να ανήκουν στο «νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο».
Ανεξάρτητα λοιπόν από το ποιός είναι ο πρωθυπουργός ή το κόμμα που νομίζει πως κυβερνάει τη χώρα, οι «Θεσμοί» έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν τη θέληση τους, αρκεί να είναι δικά τους τα δύο παραπάνω άτομα - καθώς επίσης να συνεργάζονται με την εγχώρια ελίτ, όπως συνήθως συμβαίνει, όπου έχει δραστηριοποιηθεί το ΔΝΤ.
Στα πλαίσια αυτά, όταν ακούμε για συμφωνίες που χαρακτηρίζονται από μία «δημιουργική ασάφεια», πρέπει κυριολεκτικά να τρομάζουμε – γνωρίζοντας πως η σαφήνεια και οι νόμοι προστατεύουν τους αδύναμους από τους ισχυρούς, οι οποίοι προφανώς δεν χρειάζονται κανόνες για να επιβάλλουν τη θέληση τους.

Η μέθοδος του εκβιασμού

Από την άλλη πλευρά οι Θεσμοί, γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση μίας χώρας (την οποία αυτή τη στιγμή μπορούν να μάθουν μόνο μέσω του υπουργού οικονομικών, καθώς επίσης του κεντρικού τραπεζίτη, αφού η Τρόικα δεν επισκέπτεται πλέον την Ελλάδα), ειδικά την έλλειψη χρημάτων από τα ταμεία της, μπορούν να την εκβιάζουν με πολύ εύκολο τρόπο – οπότε η κυριαρχία τους είναι απόλυτη.
Με απλά λόγια, μέσω του χρηματοδοτικού στραγγαλισμού της, ο οποίος είναι κυριολεκτικά παιχνιδάκι για την Ελλάδα με βάση τις ληξιπρόθεσμες εξωτερικές οφειλές της (γράφημα), μπορούν να επιβάλλουν τα πάντα στην κυβέρνηση – ενώ φυσικά δεν θέλουν να την ανατρέψουν, όπως ανόητα λέγεται, αφού έχουν τοποθετήσει τα άτομα τους στις θέσεις κλειδιά, ενώ έχουν μπλοκάρει τους Έλληνες, επειδή δεν τους έχουν αφήσει καμία άλλη εναλλακτική δυνατότητα διακυβέρνησης.


infognomonpolitics.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)