Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

tsiprasΆγνωστη είναι η εξέλιξη στην υψηλού ρίσκου κίνηση της κυβέρνησης έναντι της Ευρώπης καθώς δεν δέχεται να διαπραγματευτεί με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. 


Πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι αν η κυβέρνηση δεν κάνει σημαντικές οπισθοχωρήσεις, αλλά και αν και η Ευρώπη δεν δεχθεί διαφοροποιήσεις τότε η ρήξη είναι αναπόφευκτη που θα έχει συνέπειες και για τη χώρα αλλά και για την πολιτική επιβιωση της ίδιας της κυβέρνησης. Σύμφωνα μάλιστα με τον «Ελεύθερο Τύπο» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το Plan B του Μαξίμου είναι ένα σχέδιο αλα… ΓΑΠ. Με δεδομένα τη σκληρή σύγκρουση με την Ευρώπη, το θολό
τοπίο που διαγράφεται στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και τον κίνδυνο να πέσει στον τοίχο του αραγούς μετώπου των Ευρωπαίων εταίρων, το Plan Β του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να φέρει τον τίτλο «δημοψήφισμα».

Είναι η ίδια σκέψη που προσπάθησε να ψελλίσει ο ΓΑΠ πριν δεχθεί τα ομαδικά πυρά των Ευρωπαίων με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το περίφημο 44% της εκλογικής του νίκης και να καταπέσει με ηχηρό τρόπο από την διακυβέρνηση της χώρας.

Για δημοψήφισμα εξάλλου έκανε πρόσφατα λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Χρυσόγονος, υπενθυμίζοντας αυτό το σενάριο στο Μέγαρο Μαξίμου ως μια ενδεχόμενη διέξοδο, στην κρίση με τις Βρυξέλλες.
Έχοντας στο συρτάρι το σενάριο του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση χωρίς να έχει πει το παραμικρό δημόσια, θα ζητήσει την πρόταση των Ευρωπαίων και στη συνέχεια θα την θέσει ενώπιον του ελληνικού λαού ως δημοψήφισμα.  Εάν η πρόταση των Ευρωπαίων θεωρηθεί πολιτικά διαχειρήσιμη θα ενθαρρύνει το «ναι» ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα αποθαρρύνει τους πολίτες από την καταψήφισή της, ρίχνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο την ευθύνη των αποφάσεων στους Έλληνες.

crashonline.gr 

4 σχόλια:

  1. Από ένα ατέλειωτο σκοτεινό τούνελ, χωρίς αχτίδα φωτός σε καμιά του άκρη, τώρα υπάρχει ελπίδα. Η Ελλάδα βγήκε στην επιφάνεια, είναι πια πολύ μακριά η περιφρονητική ρήση του τέως προς τον νυν πρωθυπουργό "Δεν σε κοιτάζω για να μη γελάω", που απηχούσε λίγο-πολύ και το διεθνές κλίμα απέναντι στη χώρα μας. Τώρα, υπάρχουμε. Τώρα μας στηρίζουν διεθνείς αξιωματούχοι, μεγάλο μέρος του διεθνούς Τύπου, νομπελίστες οικονομολόγοι κλπ.

    Βεβαίως, έχουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα που χρειάζονται αντιμετώπιση και λύση. Αλλά, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, να το αισθανθούμε βαθιά μέσα μας, ότι αυτή η Κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία μας ελπίδα, και αυτό σημαίνει ότι ο κάθε Έλληνα και η κάθε Ελληνίδα οφείλει να βοηθήσει από όπου και όσο μπορεί. Να μη γυρίσουμε πίσω για τίποτε. Πρέπει να επιτύχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μας κυρία Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, η μεγάλη πολιτική αλλαγή έγινε, ξεκίνησε δυναμικά και με φαινομενική ειλικρίνεια.
    Δεν είμαστε προκατειλημμένοι με την νέα αριστερή κυβέρνηση, όμως η πολιτική βρωμιά που κυβερνούσε τόσο χρόνια είχε και την συμμετοχή της αντιπολίτευσης, αφού η ευθύνη ήταν από κοινού. Δυστυχώς η εθνική ανεξαρτησία μια χώρας εξαρτάται από τις φιλίες και τις συμμαχίες που κάνει, γεγονός που για την νέα κυβέρνηση δεν γνωρίζουμε. Μπορεί να υπάρχει στήριξη από φιλέλληνες του εξωτερικού, αλλά στα λόγια δεν λύνεται η τραπεζική κρίση.
    Μπορούμε όμως να ελπίζουμε για την επιτυχία της κυβέρνηση, χωρίς να χαιρόμαστε σε υπέρτατο βαθμό, περιμένουμε τους επόμενους μήνες αν μπορεί και εάν την αφήσουν να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της αλλά και ποιο θα είναι το αντίχτυπο για τον Ελληνικό λαό. Θα μπορέσουμε να έχουμε την ελευθερία μας και την εθνική μας ανεξαρτησία; Θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ανάπτυξη και να σταθούμε στα πόδια μας;
    Φυσικά είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας και η συμμετοχή μας για να ορθοποδήσουμε είναι απαραίτητη επειδή πιθανόν είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας μας.
    Έφτασε ο καιρός να αλλάξει ο καθένας μας την νοοτροπία του, το βόλεμα και ο ατομισμός δεν έχουν καμία θέση σε αυτή την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δυσκολίες, όντως, πάρα πολλές και το μέλλον αβέβαιο. Αλλά....να επαναλάβω: ας δείξουμε για μια φορά ομοψυχία. Ας βοηθήσουμε καταστάσεις, που χωρίς να είναι τέλειες, προσφέρουν ωστόσο ελπίδα. Το ανάθεμα και η κριτική είναι εύκολα, αλλά η Ελλάδα και ό λαός της πρέπει να επιβιώσουν. Έχουμε κάτι καλύτερο;;;;Φοβάμαι πως όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨Όπως τα περιγράφετε είναι!!!
      Σε αυτή την περίοδο, που ο Ελληνικός λαός έχει προσδιορίσει τον εχθρό του, όλοι στηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, από αριστερά μέχρι και ακροδεξιά. Παρόλο που ακούγεται εξωπραγματικό ακόμα και η Χρυσή Αυγή δηλώνει την συμπαράσταση της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
      Δεν μας μένει τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε το αγώνα ενάντια στην λιτότητα και επίσης για να σταθούμε στα πόδια απαιτείται αγώνας για ανάπτυξη, όχι όμως με ξένες επενδύσεις όπως ήθελε η προηγούμενη δικομματική κυβέρνηση.

      Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)