Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σουλτς: Ανεύθυνη η κυβέρνηση αν δεν συνεργαστεί με τους πιστωτές

Σχόλιο ιστολογίου:
Συνεργασίες με τους κερδοσκόπους πιστωτές, δημιουργεί δωσίλογους πολιτικούς και προδοτικές κυβερνήσεις. Η «κρίση» δημιούργησε και ένα θετικό στοιχείο, να πέσουν οι μάσκες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ρόλου της καθώς και των Ελλήνων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Έφτασε ο καιρός να δούμε τις θέσεις και τις στάσεις της αντιπολίτευσης που ανέλαβε τώρα  την εξουσία.  
Συνέντευξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Frankfurter Allgemeine
«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πράγματι δεν θέλει πλέον να συνεργαστεί με τους δανειστές πάνω στη βάση που ίσχυε ως τώρα, τότε το θεωρώ ανεύθυνο» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ασκεί κριτική στη διακοπή της συνεργασίας με την τρόικα, από την Ελλάδα. Εκφράζει δε την ελπίδα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει κατ' αρχήν τάξη στην κυβέρνησή του». 
Ο κ. Σουλτς επισημαίνει ακόμη ότι η συνεργασία με την τρόικα ούτως ή άλλως εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου. «Για νέες μορφές πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση και αυτό γίνεται μόνο μέσω της συναίνεσης και όχι μέσω της πρόκλησης» τονίζει σε απόσπασμα συνέντευξής του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει ακόμη το ενδεχόμενο διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης χρέους, εξηγώντας ότι για κάτι τέτοιο «μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της» και προσθέτει: «Πρέπει να φέρουν εις πέρας τα συμφωνηθέντα βήματα, πριν μιλήσουμε για νέα».

Ερωτώμενος σχετικά με την εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς δηλώνει: «Έφυγα από την Αθήνα με το αίσθημα ότι μπορεί  - και πρέπει - κανείς να μιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση και ότι μπορείς να την κινήσεις προς συμβιβασμούς, αλλά ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για αυτό. Η κατάσταση είναι εύθραυστη, αλλά όχι χωρίς πιθανότητες». Συμπληρώνει δε ότι οι μονομερείς ανακοινώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν ταιριάζουν σε αυτή την εικόνα και ότι «πιθανώς ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει και πάλι τάξη στην κυβέρνησή του».  

Είναι η δεύτερη φορά που μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, την Πέμπτη, ο κ. Σουλτς απευθύνει δημόσια υποδείξεις στην ελληνική κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας λίγο μετά τη συνάντηση ο κ. Σουλτς είχε πει: «Δεν είμαι ο δάσκαλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από δύο ώρες είχα την αίσθηση ότι το κατάλαβε. Αν το δέχεται δεν το ξέρω, αλλά του είπα ξεκάθαρα "αν θέλεις αυτήν την πορεία σύγκρουσης και την ακολουθήσεις, πιστεύω ότι θα χάσεις. Γι' αυτό είναι καλύτερα να ακολουθήσεις μια πορεία συμβιβασμού"» και συμπλήρωσε τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις συμφωνίες, αν θέλει να συνεχίσουν τα προγράμματα βοήθειας.
ΒΗΜΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)