Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ισπανικά ΜΜΕ: Αέρας αλλαγής στην Ευρώπη λόγω της νίκης ΣΥΡΙΖΑ



Με αλλαγές στην Ευρώπη συνδέουν τα ισπανικά ΜΜΕ την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ισπανικός Τύπος κάνει λόγο για μία νέα εποχή, η οποία θα προκαλέσει «ντόμινο» στην Ευρώπη και θα επηρεάσει ιδιαίτερα την Ισπανία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει μία νέα εποχή» είναι ο τίτλος της El Pais και ο υπότιτλος: «Ο θρίαμβος της ριζοσπαστικής αριστεράς εγκαινιάζει ένα νέο κομματικό σύστημα και αναγκάζει την Ευρώπη να σκεφτεί πολιτικές κατά της κρίσης».
«Η Ευρώπη παίζεται στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος στην El Mundo, ενώ σημειώνεται ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική «επιδημία» στην Ευρώπη. O Αλέξης Τσίπρας παρομοιάζεται με «φλαουτίστα» που «μαγεύει την Ελλάδα και φοβίζει την Ευρώπη».
«Ό,τι συμβαίνει αυτή την Κυριακή στην Ελλάδα» γράφει η εφημερίδα EL Periodico και σημειώνει: H νίκη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει έναν αέρα αλλαγής και θα έχει μεγάλες συνέπειες κυρίως στην Ισπανία, μία χώρα που διανύει έτος εκλογών και όπου αυτός ο σχηματισμός έχει ένα αδελφό κόμμα, τους PODEMOS.

olympia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)