Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ξεδιάντροπος Σόιμπλε: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα πάρετε ευρώ από την ΕΚΤ – Ξεχάστε αναδιάρθρωση χρέους

Ξεδιάντροπος Σόιμπλε: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα πάρετε ευρώ από την ΕΚΤ – Ξεχάστε αναδιάρθρωση χρέους
Νέο σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, στέλνει το Βερολίνο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε δηλώνει και απειλεί ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή καν θέμα» και προσθέτει με νόημα ότι «αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».
Αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι “σε περίπτωση που όπως έχει αναφερθεί στην προεκλογική εκστρατεία η Ελλάδα θελήσει να αφήσει πίσω αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα πληρούσε τους όρους για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την Αθήνα να μην εγκαταλειφθεί ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και να μην βγει η Ελλάδα εκτός προγράμματος. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποκλεισμό της χώρας από το «πακέτο Ντράγκι», με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι ένα μήνυμα που όπως λένε πηγές στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες θα ενισχυθεί και θα σκληρύνει από τη Δευτέρα το πρωί όταν θα έχει ξεκαθαριστεί και ποιος θα κυβερνήσει και με ποιους θα πρέπει να διαπραγματευτούν οι δανειστές.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρεται στη χρηματοδότηση της Ελλάδας και μιλώντας στο Der Spiegel είπε: “Το να δίνεις κανείς μόνο χρήματα χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, θα σήμαινε ότι η Ελλάδα θα χρειαζόταν συνεχώς δάνεια. Θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο, στο οποίο η ελληνική οικονομία να αυτοχρηματοδοτείται και αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο”.

Το μέλος της ΕΚΤ, Ιβ Μέρς, τόνισε πως η μείωση του χρέους και της ανεργίας στην Ελλάδα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με σταθερή οικονομική πολιτική.
mignatiou.com 
 
infognomonpolitics.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)