Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ολική καταστροφή Πώς έγινε σκόνη μια ολόκληρη γειτονιά στη Γάζα (video)

Πώς έγινε σκόνη μια ολόκληρη γειτονιά στη Γάζα (video)Βίντεο που ανέβηκε στο Twitter από το Buzzfeed δείχνει πώς μέσα σε μία ώρα ισραηλινών βομβαρδισμών έγινε σκόνη μια ολόκληρη γειτονιά στη Γάζα.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τη δράση του Ισραήλ στη Shijaiyah, αναφέρει ρεπορτάζ του Al Arabiyya.




E-Radio.gr

Οι καθαρίστριες χαλάνε την πιάτσα

Πανικόβλητη η κυβέρνηση από τη μαζική συμμετοχή, την ευρεία απήχηση και δημοσιότητα της συναυλίας με τη Χ. Αλεξίου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, ανέθεσε στους συνήθεις ύποπτους, δηλαδή στην κ. Βούλτεψη και στον κ. Γεωργιάδη, να ξύσουν τον πάτο του λαϊκισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού για να αμαυρώσουν τον αγώνα που δίνουν οι απολυμένες καθαρίστριες εδώ και δέκα μήνες. Τα επιχειρήματα είναι γνωστά, αν και εκφράστηκαν στην πιο χυδαία μορφή τους. H ανησυχία τους επίσης προφανής: Ο υψηλός συμβολισμός της αντίστασης των καθαριστριών, που γίνεται υπόθεση όλων των εργαζόμενων, η φρίκη της κυβέρνησης μπροστά στην προοπτική να ανακτήσουν εργαζόμενοι...

και άνεργοι την αυτοεκτίμησή τους.



Η μεν κυβερνητική εκπρόσωπος αποφάνθηκε ότι όλες οι γυναίκες είμαστε καθαρίστριες, αλλά και οι άντρες που κάνουν δουλειές του σπιτιού, θεωρώντας προφανώς ότι οι εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ ήταν δούλες και κυρές και καθάριζαν

Βετεράνοι της CIA-NSA-FBI, προτρέπουν τον Ομπάμα να μην παίζει με τους Ρώσους

... και να μην παρουσιάζει ανύπαρκτα στοιχεία

Μετά την πτώση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών πτήση 17,  πάνω από την Ουκρανία, εν μέσω ενός τοπικού εμφύλιου πολέμου και τη δημιουργία μιας αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία, Αμερικανοί βετεράνοι των μυστικών υπηρεσιών (CIA,NSA) προτρέπουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τα οποία έχει  (ποια στοιχεία έχει) για να σβήσει η υπερβολή που δίνεται στην τραγωδία αυτή.
Την έκθεση υπογράφουν : 

Οι  βετεράνοι επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών 
[Veteran Intelligence Professionals for Sanity] 
που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών των Αμερικής- Μπαράκ Ομπάμα με θέμα:
 Οι μυστικές υπηρεσίες για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους.
Περίληψη: 
Οι εντάσεις  των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας που αναπτύσσονται με επισφαλή τρόπο στο θέμα της Ουκρανίας, δεν είμαστε

Οι Ελληνες πλοιοκτήτες ανανεώνουν το στόλο τους - Μόνο τον Ιούνιο δαπανήθηκαν 408 εκατ. ευρώ σε νέες παραγγελίες

Οι Ελληνες πλοιοκτήτες κρατούν το τιμόνι των επενδύσεων και με τις τιμές των πλοίων να παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο, προχωρούν στην ανανέωση του στόλου τους. 

 Συνολικές επενδύσεις που ανήλθαν σε 702,5 εκατ. ευρώ πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του Ιουνίου οι Ελληνες πλοιοκτήτες για την ανανέωση του στόλου τους, τόσο μέσω της υποβολής νέων παραγγελιών ναυπήγησης πλοίων όσο και μέσω της απόκτησης μεταχειρισμένων πλοίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny που επικαλείται η Καθημερινή, τον Ιούνιο επενδύθηκαν συνολικά 408 εκατ. ευρώ σε νέες παραγγελίες πλοίων, ωστόσο το πραγματικό ποσό ήταν ακόμη μεγαλύτερο, καθώς δεν υπολογίζονται και κάποιες παραγγελίες για τις οποίες δεν έγινε γνωστό το ύψος του τιμήματος που συμφωνήθηκε. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 29 νέες παραγγελίες πλοίων, με έμφαση στην αγορά των δεξαμενόπλοιων (19 συνολικά) και τέσσερα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων, οι Ελληνες πλοιοκτήτες απέκτησαν συνολικά 22 νέα πλοία συνολικής αξίας 294,5 εκατ. ευρώ.

Με την προσθήκη και των αριθμών του Ιουνίου, συνολικά κατά το πρώτο εξάμηνο, οι Ελληνες πλοιοκτήτες έχουν επενδύσει συνολικά κεφάλαια 9 δισ. ευρώ για την απόκτηση νέων πλοίων τόσο μέσω παραγγελιών νεότευκτων όσο και μέσω κινήσεων στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, ο ελληνόκτητος στόλος έχει ενισχυθεί κατά συνολικά 411 πλοία, εκ των οποίων τα 218 αφορούν παραγγελίες νεότευκτων, ενώ τα υπόλοιπα 193 είναι μεταχειρισμένα πλοία που αποκτήθηκαν από τις αρχές του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα στοιχεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο τέλος Δεκεμβρίου 2013, οι εκκρεμείς παραγγελίες νεότευκτων πλοίων ελληνικών συμφερόντων διαμορφώνονταν σε 371 πλοία συνολικής χωρητικότητας 32,6 εκατ. dwt. Από τα πλοία αυτά, 169 είναι φορτηγά που αντιστοιχούν στο 15% της συνολικής ναυπηγούμενης χωρητικότητας, όπως επίσης και 48 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που αντιστοιχούν στο 7,08% της ναυπηγούμενης χωρητικότητας (dwt).

Πληροφορίες: iefimerida.gr





Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Εάν από αυτά τα νέα πλοία είχαν ναυπηγηθεί  το 10 % στην Ελλάδα θα είμασταν από τις πλουσιότερες χώρες, αντί αυτού το Πέραμα έχει 98% ανεργία, τα μεγάλα Ναυπηγεία μας έκλεισαν και κανείς πολιτικός δεν κινήθηκε να βρει τρόπους ανάπτυξης και στήριξης της Ναυπηγικής  βιομηχανίας μας. Η κρίση δεν είναι οικονομική αλλά ξεκάθαρα πολιτική, που δημιούργησαν οι προδότες που κυβερνούν τόσα χρόνια …
Επίσης είναι γνωστό σε διεθνές επίπεδο ότι κανένας εφοπλιστής δεν επενδύει τα δικά του λεφτά, ας πούμε την πραγματικότητα όπως είναι: η χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων  πλοίων πραγματοποιείται από τραπεζικά δάνεια και κυρίως από τις Κινέζικες τράπεζες, οι οποίες απαιτούν να γίνουν αυτές οι κατασκευές στη χώρα τους, έτσι και δουλειές έχουν και τα λεφτά που δανείζουν καταλήγουν πάλι στους ίδιους.
Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αυτά τα νεόκτιστα πλοία για πού προορίζονται; Όταν το εμπόριο έχει καταρρεύσει και η παγκόσμια οικονομική κρίση χτυπά αλύπητα όλα τα αναπτυγμένα κράτη, τι θα μεταφέρουν αυτά τα πλοία; Τι βλέπουν μπροστά τους οι Έλληνες πλοιοκτήτες; Θα διορθωθεί η παγκόσμια οικονομία; Ή με αυτή την κίνηση τους σβύνουν τις μικρές ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν παλιό στόλο και τις καθιστούν έτσι ανίσχυρες να ναυλώσουν τα πλοία τους, με συνέπεια να βγαίνουν από το παιχνίδι του διεθνές εμπορίου και μεταφορών. 


Λεφτά υπάρχουν: ενώ ο ελληνικός λαός πεινάει και ο Βενιζέλος μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε… ειρηνευτικές αποστολές!


«Καμία αξία δεν έχει να αποκτήσεις πολλά χρήματα, εάν δεν τα χρησιμοποιείς».
Ο ελληνικός λαός πεινάει και ο Βενιζέλος μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε… ειρηνευτικές αποστολές!Το απόφθεγμα του Αισώπου από τη Φρυγία θα μπορούσε να βρει με μία μικρή παράφραση απόλυτη ταύτιση με τα έργα και τις ημέρες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου. «Καμία αξία δεν έχει να βρεθείς με πολλά χρήματα, εάν δεν τα χρησιμοποιείς». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται λοιπόν ιδιαιτέρως γαλαντόμος με τα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου στις δεδομένες συγκυρίες οικονομικής κρίσης. Και εξηγούμαστε:

Τα κονδύλια τα οποία διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών είναι γνωστό ότι αποτελούν ένα από τα φιλέτα του Δημοσίου. Ένεκα της φύσης και του αντικειμένου του χαρτοφυλακίου, το «μπάτζετ» που καλείται ο εκάστοτε υπουργός να διαχειριστεί είναι ιδιαιτέρως αυξημένο σε σχέση με τα άλλα υπουργεία.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, επί ημερών Βενιζέλου, το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται εξόχως γαλαντόμο. Την ώρα που η ελληνική οικονομία αναζητά μάταια επί 6 συνεχόμενα έτη βαλβίδα αποσυμπίεσης και η ανεργία παραπέμπει στην μεταπολεμική περίοδο, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χορηγεί εκατομμύρια ευρώ ως συνεισφορά της Ελλάδος στις ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών στα πέρατα της γης.

Το ΔΝΤ…βάζει στο μικροσκόπιο και τη Ρουμανία [άλλος για το ΔΝΤ;]

dnt11Η πρώτη διόρθωση του προϋπολογισμού της Ρουμανίας για το τρέχον έτος αποτελεί το αντικείμενο των επαφών που έχει σήμερα στο ρουμανικό υπουργείο Οικονομικών κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Η αποστολή του ΔΝΤ αφίχθη… χθες στο Βουκουρέστι και ξεκίνησε από σήμερα τις συνομιλίες με τους Ρουμάνους αξιωματούχους.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημοσιεύσει στις 25 Ιουλίου τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 1ου τριμήνου του 2014.

Σύμφωνα, πάντως, με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο ενοποιημένος

Βαρύ το τίμημα για Ελλάδα-Κύπρο από τον πόλεμο των κυρώσεων

Δημήτρης Λιάτσος
Βαρύ πλήγμα θα δεχτούν Ευρώπη και Ρωσία, από τις Δυτικές κυρώσεις και τις ρωσικές αντι-κυρώσεις. Από 100 δις. ευρώ θα χάσει η κάθε πλευρά. Στην Ευρώπη, στο στόχαστρο θα βρεθούν οι χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος. 
 
 Βαρύ το τίμημα για Ελλάδα-Κύπρο από τον πόλεμο των κυρώσεων
...Ανάμεσα στις ονομασίες που αναφέρονται είναι και τα ροδάκινα, το κυριώτερο εξαγωγικό ελληνικό φρούτο αυτή την εποχή, στη Ρωσία. Πηγή: ITAR-TASS
Το “ευρωπαϊκό κουαρτέτο” που θα πληγεί περισσότερο από τις κυρώσεις στον ρωσικό Τραπεζικό τομέα, είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Αγγλία, η Γερμανία, η Φιλανδία και η Κύπρος. Η τελευταία, εκτιμούν παρατηρητές στη Μόσχα αλλά και ειδικοί από την  Ευρώπη που μιλούν στα ρωσικά ΜΜΕ, αλλά στις χώρες τους συνήθως αγνοούνται (!), μπορεί να δεχτεί συντριπτικό πλήγμα, χωρίς να έχει ακόμα βγει από το "νοκ-ντάουν" του Μαρτίου 2013, από το "αλληλέγγυο" Γιουρογκρούπ!

Συνολικά, εκτιμούν πως, εάν υλοποιηθεί το σύνολο των κυρώσεων που έχει ανακοινωθεί εις βάρος της Ρωσίας, οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 100 δις ευρώ για την κάθε πλευρά. Από την ευρωπαϊκή πλευρά, εκτός από τις τέσσερις

Γιατί οι Δίδυμοι Πύργοι «έσπειραν» τον καρκίνο σε χιλιάδες διασώστες.

O Ρέτζι Χίλαιρ είχε μόλις ξεκινήσει την καριέρα του ως αστυνόμος όταν συνέβη η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Μετά τις πρώτες 11 ημέρες εργασίας στο «σημείο μηδέν», τοποθετήθηκε σε μια χωματερή όπου μεταφέρονταν συντρίμμια από τα δύο κτίρια. 

Συνολικά 60 ημέρες ανέπνεε τη σκόνη των κτιρίων χωρίς να φοράει μάσκα. Το 2005 διαγνώστηκε με καρκίνο στο θυρεοειδή και λίγους μήνες αργότερα οι γιατροί βρήκαν σημάδια πολλαπλού μυελώματος (καρκίνος στο αίμα) παρά το γεγονός ότι ήταν μόνο 34 ετών.

Αυτή είναι μια από τις ιστορίες των περισσότερων από 2.500 αστυνομικών και πυροσβεστών που εκείνες τις ημέρες του Σεπτεμβρίου, στο μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στο έδαφος των ΗΠΑ, εργάστηκαν με αυτοθυσία είτε για να διασώσουν κάποιον είτε για να προσπαθήσουν να «συνεφέρουν» τη σοκαρισμένη αμερικανική κοινωνία και τελικά βρέθηκαν σήμερα να υποφέρουν από κάποια μορφής καρκίνου. Συνηθέστερες μορφές με ποσοστά μεγαλύτερα

Βρετανία: Επιστροφή των μπόνους 7 ετών για τους ριψοκίνδυνους τραπεζίτες

Βρετανία: Επιστροφή των μπόνους 7 ετών και φυλακή για τους ριψοκίνδυνους τραπεζίτεςΗ Βρετανία επιβάλει τους αυστηρότερους κανόνες για τα τραπεζικά μπόνους στον κόσμο. Η ΒοΕ προβλέπει επιστροφή των μπόνους των τελευταίων 7 ετών αλλά και ποινή φυλάκισης για τους ριψοκίνδυνους τραπεζίτες και όσους παρανομούν.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε τους νέους κανόνες που θέλει να επιβάλει στον τραπεζικό κλάδο προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία μετά το μπαράζ σκανδάλων. Οι νέοι κανόνες της BoE είναι από τους αυστηρότερους στον κόσμο, περιλαμβάνουν την ποινικοποίηση των ριψοκίνδυνων συμπεριφορών, αλλά και την επιστροφή των μπόνους ακόμη και των τελευταίων επτά ετών υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
 
«Είναι βασικό στοιχείο της δουλειάς μας ως ρυθμιστές του κλάδου να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα είναι υπόλογοι» δήλωσε ο Andrew Bailey, αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας και συμπλήρωσε: «Ο

Σκηνές αποκάλυψης: Εκτός ελέγχου η επιδημία του ιού Έμπολα (ΒΙΝΤΕΟ)


εμπολαΣκηνές αποκάλυψης εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στη Λιβερία, εξαιτίας της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.



Το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας του ιού Έμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι.


Στη διάρκεια ομιλίας της, η Σίρλιφ ανέφερε ότι «όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά εν αναμονή περαιτέρω οδηγιών από το υπουργείο Παιδείας», ενώ όπως ανακοίνωσε, καμία υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή ώστε όλες οι δημόσιες εγκαταστάσεις να απολυμανθούν. Επίσης έθεσε σε υποχρεωτική άδεια 30 ημερών μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ διέταξε το κλείσιμο των υπαίθριων αγορών σε πολλές παραμεθόριες περιοχές.


Η πρόεδρος της χώρας δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει 5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ενισχυθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, στόχος του οποίου είναι ο περιορισμός του ιού. «Ο Έμπολα αποτελεί

ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΕΗ ΒΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

“Οι κυβερνήσεις και οι πολίτες σας δημιούργησαν αυτό το χρέος. Σε καμμία περίπτωση, όσο βρίσκομαι στη καγκελαρία δεν πρόκειται να δεχθώ κανενός είδους απομείωση του ελληνικού χρέους σας. Ακόμη κι αν εξαφανισθεί από τον πλανήτη και ο τελευταίος Ελληνας, το χρέος πρέπει να το αποπληρώσετε στο ακέραιο.
Δεν έχω ουδεμία πρόθεση να μπω σε μία διαδικασία που θα προκαλέσει την διάλυση της ζώνης του ευρώ κι αυτό γιατί σε περίπτωση που απομειωθεί το ελληνικό χρέος, το ίδιο θα ζητήσουν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι.
Δεν πρόκειται να θυσιάσω τους πολίτες μου για χάρη των κηφήνων της Ευρώπης…”
Δημητρης Καμμενος