Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Προσφυγές στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης: Έκκληση για μαρτυρίες – Πολύτιμη βοήθεια από ΕΠΑΜ

elas-lyste.blogspot.gr (2)
Γράφει η Χριστίνα Σαλεμή

Στις 21.11.2012 η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing, υπέβαλλε προσφυγή κατ’ αγνώστων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, αναφορικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που τελούνται στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των επιπτώσεων που προκάλεσαν τα μέτρα λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων. Χρονολογικά, αυτή ήταν η τέταρτη καταγγελία στην Χάγη και συνοδεύτηκε από μια “Έκκληση στον ελληνικό πληθυσμό για μαρτυρίες” , η οποία κυκλοφόρησε στα αγγλικά: Appeal to the English speaking Greek population for testimonies. Σήμερα έμαθα ότι το κείμενο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά και ότι το ΕΠΑΜ, προσφέρθηκε να συλλέξει και να μεταφράσει όσο περισσότερο αποδεικτικό υλικό γίνεται.

Συγκεκριμένα, με μήνυμα που κυκλοφόρησε ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, η Κεντρική Γραμματεία του ΕΠΑΜ, ζήτησε από όλους τους πυρήνες να συλλέξουν μαρτυρικές καταθέσεις είτε από μέλη τους, είτε από φίλους και γνωστούς τους, προκειμένου να σταλούν στην Χάγη, διευκρινίζοντας ότι οι μαρτυρικές καταθέσεις θα πρέπει να σταλούν στην μεταφραστική υπηρεσία του ΕΠΑΜ

ΠΕΤΑΞΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ! Διαβάστε πόσα κακά σας κάνει!!!

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα. Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.


Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων. Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.

Η πλεονεκτική θέση Ελλάδος - Κύπρου λόγω φυσικής θέσεως και πόρων

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΛΙΚΑΣ 
Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, οι σχέσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα έχουν δύο διαστάσεις. Η πρώτη διάσταση αφορά το μεγάλο χρέος που έχει η Ουκρανία προς τη Ρωσία σχετικά με την παροχή φυσικού αερίου από τη δεύτερη, το οποίο ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν γίνει άμεσα απαιτητό, η Ουκρανία σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το τεράστιο χρέος. Ήδη η Ρωσία κάλεσε επίσημα την Ουκρανία να διευθετήσει το συντομότερο τις οφειλές της προς το ρωσικό δημόσιο για όλες τις ποσότητες αερίου που της έχουν ήδη παραδοθεί.

Η δεύτερη διάσταση αφορά την τιμή του φυσικού αέριου που παρέχει η Ρωσία στην Ουκρανία. Από το 2010 είχε αποφασιστεί μεταξύ των δύο μερών έκπτωση 100 δολαρίων ανά 1000 κυβικά μέτρα στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παράταση της χρήσης των βάσεων της Κριμαίας για τον ελλιμενισμό του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Επίσης, τέλος του 2013 υπήρξε επιπλέον μείωση της τιμής του φυσικού αέριου από τη Ρωσία στην τιμή των 268,5 δολαρίων ανά 1000 κυβικά μέτρα, με τον όρο ότι αυτή η συμφωνία θα αναθεωρείται σε τριμηνιαία βάση, πράγμα το οποίο δείχνει την προνοητικότητα και τη διάθεση της Ρωσίας να ελέγξει την Ουκρανία μέσα από την τιμή του φυσικού αερίου.

Πανικός στη Βουλή: Η Ραχήλ Μακρη τους διάβαζε επι 5,5 λεπτά Το χωνι.

ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος
«Δυστυχισμένοι Έλληνες. Αναθεματισμένοι κυβερνήτες» Μακρυγιάννης
θέλει έναν Καιάδα / γκρεμοτσακίστε τους» (Ν. Γκάτσος)

ελληνων ιστοριαΤο νεοελληνικό κράτος το ελευθέρωσαν οι Έλληνες, αλλά το έστησαν οι Βαυαροί και το κυβερνούν 10-15 οικογένειες, δυναστείες πολιτικών. Το κράτος αυτό, αντί να αναδείξει τις αρετές του λαού, την αντοχή, την καρτερία, το πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης, που το κράτησαν όρθιο στα χρόνια της πολυαίωνης σκλαβιάς, «φρόντισε» να εκλύσει τις χειρότερες ροπές του και να υποσκάψει τον εσώτερο χαρακτήρα του, το φιλότιμό του. Από την πρώτη ημέρα του ελεύθερου βίου του, οι δαίμονες της πατρίδας, οι πολιτικοί του, κατακερμάτισαν τον λαό σε κομματικά σουλτανάτα. «Οι πολιτικοί μας και οι ξένοι τρώγονταν και καθένας κοίταζε να περισκύση η δική του φατρία. Άλλος το ήθελε Αγγλικόν, άλλο Ρούσικον, άλλος Γαλλικόν… τήραγαν να πάρουν κάνα λεπτό, ότι εις την Ελλάδα ηύραν αλώνι ν’ αλωνίσουν». (Μακρυγιάννης, «Απομνημονεύματα»). 

Ε.Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ ελέγχει την κυβέρνηση" - Ο Α.Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την έπαρση που τον διακρίνει είπε ορθά κοφτά χθες στη διακαναλική συνέντευξη την οποία παραχώρησε, αυτό που πιστεύουν πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ, ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει καταστεί έρμαιο του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμο ως κοινοβουλευτική ομάδα επειδή ελέγχει την κυβέρνηση», είπε.
Κι αυτή είναι η αλήθεια. Ο Α. Σαμαράς σύρεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ που αν γινόταν σήμερα εθνικές εκλογές δεν επρόκειτο σε καμία των περιπτώσεων να μπει στη Βουλή και διώκει τους δεξιούς από τον κομματικό μηχανισμό και την κυβέρνηση κατ’ απαίτηση του κ. Βενιζέλου.
Τελευταίο παράδειγμα η συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός «τουμπεκί» μετά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΝΔ «αδειάζει» από τους δεξιούς που αναζητούν αλλού «πολιτική στέγη», με τη Χρυσή Αυγή να είναι η «Νο1» επιλογή τους, όπως φαίνεται από τις κινήσεις ψηφοφόρων.
Άρα, ο κ. Σαμαράς μάλλον παριστάνει τον πρωθυπουργό… Ή διαφορετικά, όπως λένε η ΝΔ στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Ήδη, καταγράφονται παρασκηνιακές διεργασίες για να τεθεί θέμα διαδοχής στη ΝΔ σε περίπτωση που το κόμμα πέσει κάτω από το 20% στις Ευρωεκλογές. Κάτι πολύ πιθανό. Η Ν. Μπακογιάννη έριξε τις προειδοποιητικές βολές λέγοντας πώς «η ΝΔ είναι πλέον μικρό κόμμα», ενώ σε… θέσεις μάχης αρχίζουν και μπαίνουν και οι υπόλοιποι δελφίνοι.
Μετά τον ισχυρισμό, ο οποίος έχει σαφώς βάση, ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει την κυβέρνηση, ο Ευ. Βενιζέλος άρχισε τα… ανέκδοτα. Είπε πώς «το ΠΑΣΟΚ θα εκπλήξει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί έχει βαθιές ρίζες και αντίληψη».
Σαφώς είχε βαθιές ρίζες, αφού επί δεκαετίες λεηλατούσε το δημόσιο χρήμα, βόλευε «ημετέρους», δημιούργησε το «πελατειακό κράτος». Τώρα όμως οι ρίζες τους ξεράθηκαν και επινοήθηκε η λύση της «Ελιάς» για να μην χρεωθεί τη συντριβή στις Ευρωεκλογές.

Ούτε όμως αυτή πιάνει καρπούς. Πολλοί βάζουν στοίχημα πώς δεν θα εκλέξει Ευρωβουλευτή, καθώς οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και αυτές του συστήματος, δεν της δίνουν πολλές φορές πάνω από 4,5%.    
Ο κ. Βενιζέλος, είπε πώς «η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ» επικέντρωσε την επίθεση του στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα την πρόβλεψη πώς δεν θα κερδίσει καμία από τις Περιφέρειες της χώρας και τους μεγάλους Δήμους.
Η αλαζονεία του ξεχειλίζει όταν το ΠΑΣΟΚ έχει «πεθάνει» και το ξέρει ακόμη και ο θυρωρός που παραμένει απλήρωτος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Αν αυτή η ανακοίνωση του Βενιζέλου δεν χαρακτηρίζει την διάλυση της Δημοκρατίας, και την κατάληψη της εξουσίας από ομάδες μειοψηφίας όπως το ΠΑΣΟΚ, τότε η δικαιοσύνη τι άλλο χρειάζεται για να επέμβει και να δικάσει τους προδότες.

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) - Ελλάδα, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας (IPU) – Φινλανδία και η Παλλαϊκή Δημοκρατική Ένωση (UPR) – Γαλλία, ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στις Eυρωεκλογές του Μαΐου 2014 στις αντίστοιχες Χώρες τους.
Μ΄ αυτή την ευκαιρία επανεπιβεβαιώνουν την αλληλοϋποστήριξή τους και τις κοινές θέσεις τους για :
-  Έξοδο από την Eυρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση
-  Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Δημοκρατία και Κοινωνική Πρόοδο.
Οι Ευρωεκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι απόψεις και οι προτάσεις μας. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, για να ενισχυθεί ο αγώνας μας για την επαναφορά της Δημοκρατίας στις χώρες μας, η οποία αναπόφευκτα προϋποθέτει την έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να απελευθερωθούν όσο το δυνατό συντομότερα από την ΕΕ, που δεν είναι παρά ένας αντιδημοκρατικός οργανισμός στην υπηρεσία μιας οικονομικής ολιγαρχίας. Το αποκαλούμενο «ευρωπαϊκό οικοδόμημα» καταλύει τα δικαιώματα και επιτίθεται στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών σε κάθε τομέα.

Αυτά είναι τα μέτρα μέχρι το 2018!


Έμμεσοι φόροι και αυστηρή λιτότητα
Αυτά είναι τα μέτρα μέχρι το 2018!Περικοπές δαπανών και αυστηρή λιτότητα στο δημόσιο φέρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονονικής Στρατηγικής που αναμένεται να φέρει εντός των επόμενων ωρών το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.
Το νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που δεσμεύεται να αναλάβει η Ελλάδα έναντι των δανειστών μέχρι το 2018. Τέτοιους άτυπους προϋπολογισμούς θα έχει συνεχώς η χώρα, καθώς αναθεωρείται κάθε χρόνο.
Τα αδιευκρίνιστα μέτρα
Το κείμενο που το υπουργείο οικονομικών επεξεργάζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή, αναμένεται να εξειδικευτεί τα λεγόμενα "αδιευκρίνιστα μέτρα" τουλάχιστον για τη διετία 2015-16. Αυτά τα "άγνωστα" μέτρα περιμένουν να αποκτήσουν ..ταυτότητα από το 2015.

Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο!

Καιγότανε πέρσι το καλοκαίρι η κυρά-Φράου μας και δεν ήθελε να χάσει τις ψήφους των Γερμανών στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου.  Έτσι, είπανε οι φίλοι μας οι Γερμανοί στον υπάλληλό τους, αυτόν που παριστάνει τον υπουργό των Οικονομικών της Ψωροκώσταινας εκείνο το αμίμητο, «Γιάννη, Ξέχνα το!».  Και το ξέχασε το κούρεμα ο Γιάννης, τι να έκαμε ο άνθρωπος?

Καίγεται και τώρα η κυρά-Φράου μας και δε θέλει ούτε ετούτη τη φορά να χάσει αυτή και το κόμμα της, τις ψήφους των  Γερμανών στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Γιατί θα τις χάσει τις ψήφους, αν μάθουν οι ψηφοφόροι της, πόσο θα τους κοστίσει κατά κεφαλή, η πτώχευση της Ελλάδας. 

Διότι ως γνωστόν, μετά το διεθνές πάρτι με επίκεντρο τα ελληνικά ομόλογα που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν και να κερδηθούν περιουσίες, το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου της ελληνικής πτώχευσης πέρασε στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έμεινε κατά το σχέδιο με τον μουτζούρη. Και πια είναι  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα? Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Δεν θα τους αρέσει καθόλου, όταν μάθουν τα νέα!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ομιλία και παρουσίαση του βιβλίου: Η ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ : Η ΔΡΑΧΜΗ

Το ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΛΙΒΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΣ

Σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της

Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 30 Απριλίου και ώρα 19 στο πατάρι του Ιανού, οδός Αριστοτέλους 7.

Μέσα από τις πολυάριθμες, διαχρονικές αναλύσεις του ελληνικού δράματος, της κρίσιμης περιόδου 2011-2014, ξεπηδά βασανιστικό ερώτημα που επιτακτικά

Άδωνις Γεωργιάδης: Eυχαριστίες στην Γερμανία για την μεταρρύθμιση


Άδωνις Γεωργιάδης: Eυχαριστίες στην Γερμανία για την μεταρρύθμιση Τις ευχαριστίες του στην γερμανική βοήθεια με την οποία επετεύχθη η μεταρρύθμιση της υγείας στην Ελλάδα, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συναντήθηκε την Δευτέρα, με τον Γερμανό ομόλογό του Hermann Gröhe, στα πλαίσια της Συνόδου υπουργών Υγείας της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.
Είναι εντυπωσιακό πάντως όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ότι ο υπουργός Υγείας δεν κρύβεται πλέον, καθώς τονίζει ξεκάθαρα, ότι όλος ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης στην χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με την «σφραγίδα» της Γερμανικής κυβέρνησης.

Η εικόνα του Θεού σε έναν κόσμο κοινωνικής δικτύωσης


Όταν ξεκινάει το εξάμηνο, διαπιστώνω ότι οι φοιτητές μου δυσκολεύονται να περάσουν μερικές ώρες χωρίς να ελέγξουν ποιος τους έστειλε μήνυμα ή ποιος ανανέωσε την κατάστασή του στο Facebook. Πράγματι, τώρα βάζω στο πρόγραμμα της διδασκαλίας μου ότι δεν επιτρέπεται να στέλνουν μηνύματα κατά την διάρκεια του μαθήματος. Βέβαια μπορεί κάποιος να το θεωρεί αυτό αυτονόητο, αλλά στην πραγματικότητα, αν δεν το ανακοινώσω από πριν, θα προσπαθήσουν να το κάνουν. Κάποιοι από αυτούς έχουν αποκτήσει τέτοια δεξιοτεχνία που μπορούν να πληκτρολογήσουν ακόμα και μέσα από την τσέπη τους. Η απεγνωσμένη προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τον εθισμό τους, να στέλνουν συνεχώς μηνύματα και να είναι διαρκώς συνδεδεμένοι στο Facebook είναι μια πτυχή ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος της κοινωνίας μας.
Ποτέ ξανά στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήταν εφικτό οι άνθρωποι να είναι παρόντες σε ένα μέρος, ενώ συνδέονται κάπου αλλού. Στην καφετέρια Jazmines στο Πανεπιστήμιο όπου διδάσκω (στο Fairfield), παρατηρώ ότι σχεδόν κανένας δεν μιλάει. Όλοι είναι συνδεδεμένοι με κάτι που τους μεταφέρει κάπου αλλού, είτε πληκτρολογούν μηνύματα, είτε είναι στο Facebook,είτε βλέπουν βίντεο στο You Tube, είτε αναζητούν πληροφορίες στο Google, είτε ασχολούνται με το i-Pod. Έχουν σχεδόν πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει γύρω τους.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τι λέει η Δίωξη Ηλεκτρονικού για τον “ιό” που μεταδίδεται μέσω «Facebook»

dioxiΗ Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με «ιό» που διαδίδεται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από έτερο χρήστη του « Facebook » μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει».
Το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου είναι συνήθως αρχείο με ονομασία « Watch This !!!. vbs », το οποίο μόλις εκτελεστεί, εγκαθίσταται μόνιμα ο «ιός» στο σύστημα και αποκτά τη δυνατότητα να εκτελέσει διάφορες παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή, εν αγνοία του χρήστη, όπως προβολή διαφημίσεων, υποκλοπή κωδικών, εκτέλεση κακόβουλων προγραμμάτων κλπ.
Επίσης, ο ιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό « Facebook » του χρήστη, προκειμένου να διαδοθεί με τη μορφή μηνύματος σε άλλους χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

ΈΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ «ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ» ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

«Αν ψηφίσεις δεν έχεις δικαίωμα να παραπονιέσαι»

George Calin
 
Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός για την οικονομική κρίση, ούτε επειδή «ζούσε παραπάνω από τις ανάγκες του». Στον ελληνικό λαό έκοψαν δυο μισθούς και μερικά δώρα και έπεσε σε φτώχεια. Η σημερινή λιτότητα είναι η συνέχεια μιας ήδη πραγματικότητας λιτότητας της κυβέρνησης Σημίτη μιας ήδη φτωχής χώρας. Βεβαίως με διαβαθμίσεις, αλλά σε γενικές γραμμές φτωχής για τον πολύ κόσμο.

Ο ελληνικός λαός όμως έχει ευθύνη. Έχει ευθύνη που τους ανέχθηκε και που τους στήριξε με την ψήφο του, καθώς και ευθύνη που δεν αντιστάθηκε Είναι τραγικό πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Αν και λιγοστεύουν ολοένα και κοντεύει πλέον να γίνει ανέκδοτο, ωστόσο υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και 3,000,000 που είχαν ψηφίσει τον Γιώργο Παπανδρέου ως σωτήρα. Ακόμα και σήμερα, πόσος κόσμος υπάρχει που περιμένει να ψηφίσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να του αλλάξει τη ζωή;

Καταστροφή ή Ανάσταση!

Δεν ταΐζουμε το τέρας που μας τρώει!




teras

Την περιουσία του μισού πληθυσμού έχουν οι 67 πλουσιότεροι.




ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγές και Αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση!

Οι 67 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περιουσία ίση με αυτήν που διαθέτει ο μισός, φτωχότερος πληθυσμός του πλανήτη, αποκάλυψε την Τετάρτη η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, καλώντας το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα να λάβουν δράση απέναντι σε αυτές τις ακραίες ανισότητες και να προχωρήσουν από τη θεωρία στην πράξη.


Η οργάνωση που μάχεται κατά της φτώχειας, υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι terasτο «κλαμπ» των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη αριθμεί σήμερα 85 μέλη.

«Οι ακραίες ανισότητες έχουν επιδεινωθεί» σημειώνει η Oxfam, τονίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα θα πρέπει να

Ρώτησε κανένας κύριοι βουλευτές τις επιχειρήσεις αν θέλουν να πληρώνουν εισφορές στα Επιμελητήρια;

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
Τις τελευταίες ημέρες τα Επιμελητήρια (Εμπορικά, κλπ) αντιδρούν έντονα στην κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και εισφοράς των επιχειρήσεων
ενώ στο παιγνίδι έχουν μπει και 185 βουλευτές που υπογράφουν τροπολογία για τη διατήρηση της υποχρεωτικής εγγραφής.

Είναι προφανές ότι οι 185 βουλευτές αποτελούν πρόβλημα για την κυβέρνηση ενώ την ίδια στιγμή η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και κατά τόπους επιμελητήρια ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.


Το ζήτημα όμως είναι πως σε όλη αυτή την ιστορία κανένας δεν ρωτά τις ίδιες τις επιχειρήσεις αν είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν να πληρώνουν υποχρεωτικά εισφορές και να εγγράφονται στα επιμελητήρια. Και η καλύτερη απάντηση σε αυτό δίνεται αν σταματήσει η εγγραφή και η υποχρεωτική καταβολή εισφοράς.
Το γεγονός ότι οι διοικούντες τα Επιμελητήρια αντιδρούν κάτι δείχνει. Δείχνει ότι φοβούνται πως θα σταματήσουν να έχουν έσοδα και άρα απειλείται η ύπαρξή τους. Όμως ο ρόλος ενός επιμελητηρίου είναι να παρέχει υπηρεσίες προς τα μέλη του και να προασπίζει τα συμφέροντά τους. Αν το κάνει και είναι ευχαριστημένα τα μέλη του και θα συνεχίσουν να πληρώσουν εισφορές και να εγγράφονται.


Κάποτε «μπαλκόνια», τώρα «τηλεπαράθυρα»



Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
         
      Οι αντιπαραθέσεις για την τοπική Αυτοδιοίκηση ήδη εξελίσσονται και μετά τις ανακοινώσεις των Κομματικών ψηφοδελτίων ξεκίνησαν και οι αντιπαραθέσεις για τις καρέκλες που μας αναλογούν στην Ευρωβουλή.

      Ο τίτλος του σύντομου σημερινού μου σχολίου προέκυψε από την σημειολογική αναζήτηση κάποιου προσδιορισμού που ως έννοια θα μπορούσε να αποδώσει, να σκιαγραφήσει, με επιτυχία το «πνεύμα της εποχής» μας.

      Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος τίτλος αντιδιαστέλλει νοηματικά το χθες με το σήμερα, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει το «έξις δευτέρα φύσις» για όσους καθιερώθηκαν στο συλλογικό μας υποσυνείδητο με τη βοήθεια των Μέσων μαζικής Επικοινωνίας και ιδιαίτερα με την TV ως αιχμή του δόρατος ...

ΚΚΕ: Ίσες αποστάσεις…

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου



Νέο δείγμα γραφής του ΚΚΕ που στηρίζει την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, μέσω του γνωστού τεχνάσματος των «ίσων αποστάσεων». 
Είναι ίσες αποστάσεις όταν λες ότι «όποιος και αν έρθει πρώτος –ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ» είναι το ίδιο. 
Και είναι γνωστό ότι κάθε δόλιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» εξωραΐζει και στηρίζει αυτό που υπάρχει:
Δηλαδή την κατοχική κυβέρνηση του 4ου Ράιχ.


Το να μη βάζεις σήμερα ως ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΑΡΧΟ στόχο, ως στόχο ζωής και θανάτου, το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ αυτής της κυβερνητικής «συμμορίας» των τοκογλύφων, των ληστών και δημίων, ΤΟΤΕ, εμμέσως πλην σαφώς, στηρίζεις αυτό το κυβερνητικό καθεστώς… 

Ούτε να κρυφτούν δεν μπορούν πλέον οι γραφειοκράτες του Περισσού. 
Είναι τέτοια η χοντροκοπιά τους και η απύθμενη ανοησία τους που δεν

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ


του Αντώνη Ι. Γρυπαίου
Η ιστορική πλέον φράση «Ανήκομεν εις την Δύσην», που εκφώνησε ο τότε Πρωθυπουργός Κων/νος Καραμανλής, ισχύει ακόμα λόγω υποτελών, δοσιλόγων, φοβισμένων, και ανικάνων πολιτικών ηγετών.

ηγετες της δυσηςΕκείνη την εποχή δικαιολογημένα ο τότε Πρωθυπουργός εκφώνησε το δόγμα αυτό, διότι τότε στο πλανήτη επικρατούσε ο ψυχρός πόλεμος και ενώ στη Δύση υπήρχε μια αληθής δημοκρατία, με ελεύθερη ακμάζουσα οικονομία, στην Ανατολή υπήρχε μια δικτατορία του Κομμουνισμού με φτώχεια και οικονομική ύφεση.

Στη Δύση υπήρχαν τότε πολιτικοί ηγέτες μεγάλου βεληνεκούς, όπως στις ΗΠΑ ο πρόεδρος John Kennedy, μέχρι που δολοφονήθηκε από τη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, στην Αγγλία Πρωθυπουργός ήταν ο Μακ-Μίλαν διάδοχος του Τσώρτσιλ, στη Γαλλία Πρόεδρος ο Ντε-Γκώλ, στη Γερμανία Καγκελάριος ο Αντενάουερ με τον Έρχαρντ και όχι η Σιωνίστρια Μέρκελ, στο Βέλγιο ο Σπάακ, και άλλοι επιφανείς.


Γιατί φτιάχνουν νέα καταφύγια σε όλη την Ελλάδα; Τι φοβούνται;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Η είδηση για τη δημιουργία νέον πολεμικών (και όχι μόνο) καταφυγίων σε όλη την ελληνική επικράτεια ήρθε μέσα από το σχέδιο νόμου που την περασμένη Παρασκευή τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί να δημιουργηθούν νέα καταφύγια στην Ελλάδα; Η απάντηση που δίδεται από το ίδιο το ΥΠΕΚΑ που έκανε και το σχέδιο νόμου ότι δηλαδή είναι μέσα στις υποχρεώσεις του κράτους η προστασία του πολίτη δεν είναι και τόσο πειστική υπό την έννοια ότι το κράτος είχε ξεχάσει την προστασία του πολίτη επί 60 χρόνια, από τότε δηλαδή που έγινε και το τελευταίο καταφύγιο.

Τι είναι αυτό που... ξύπνησε το κράτος και θέλει να κάνει νέα καταφύγια, πολύ μεγάλου μάλιστα κόστους υπό την έννοια ότι πρόκειται για ειδικές κατασκευές βαρέως τύπου ανθεκτικές τόσο σε επιθέσεις από πολεμικά όπλα, όσο και σε χημική επίθεση, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προστατεύουν τον πληθυσμό και σε περιπτώσεις πυρκαγιών και πλημμυρών.

Πρόταση για επιστροφή στη δραχμή παρουσίασε ο Θόδωρος Κατσανέβας

Πρόταση για επιστροφή στη δραχμή παρουσίασε ο Θόδωρος Κατσανέβας "Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν είναι Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, είναι ευρώ και κατοχή ή δραχμή και προκοπή", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος "ΔΡΑΧΜΗ - Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση" και υποψήφιος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση στο κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος".

Ο κ.Κατσανέβας παρουσίασε την πρόταση για μετάβαση στη δραχμή, λέγοντας ότι είναι η "μοναδική" λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και σημείωσε: "Ηρθαμε να αντιμετωπίσουμε και να διασκεδάσουμε τις ανίερες φοβίες ότι αν πάμε στη δραχμή δεν θα έχουμε να φάμε, δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα και όλες αυτές τις ανοησίες.
» Εμείς έχουμε ένα συγκροτημένο και επεξεργασμένο από επιστημονική ομάδα πρόγραμμα και προβλέπουμε ότι με τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα μετά από ενάμιση χρόνο θα ανθίσει ο τόπος. Θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, θα γίνει ανταγωνιστική, με πρώτο αποτέλεσμα τη δημιουργία πάνω από 1.000.000 θέσεων εργασίας".