Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το χαράτσι για ΑΠΕ

Με δύο αποφάσεις-«βόμβες μεγατόνων» του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε αντισυνταγματικό το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το «δια ταύτα» των επίμαχων αποφάσεων μεταφράζεται στο ότι πρέπει να επιστραφούν στους καταναλωτές τεράστια ποσά, τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το ακριβές ποσό που πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές δεν μπορεί προς το παρόν να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς η χρέωση του ΕΤΜΕΑΡ είναι κλιμακούμενη ανά κατηγορία χρήστη ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, έκριναν ότι το επίμαχο ειδικό τέλος (ΕΤΜΕΑΡ), που επιβαρύνει όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί φόρο, καθώς δεν έχει το χαρακτήρα ανταποδοτικού τέλους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το ΕΤΜΕΑΡ, προορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Δηλαδή, αποτελεί τη συνεισφορά όλων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ. Το ύψος του επίμαχου ειδικού τέλους καθορίζεται ανά εξάμηνο με αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ενώ συνεχώς η επιβάρυνση των καταναλωτών αυξάνεται κάθε έξι μήνες. 

«Θα έπρεπε να αρνηθούμε να πληρώνουμε φόρους…»

ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
«Θα έπρεπε να αρνηθούμε να πληρώνουμε φόρους…»

του Ν. Μπογιόπουλου

Κατ’ αρχάς ας θυμηθούμε τη γνωστή δήλωση του κ.Στουρνάρα. «Εγώ – όπως με πάθος είχε ισχυριστεί -  δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερφορολογείται».

Αυτά ειπώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών πριν από λίγους μήνες, στις 26/11/2013. Χτες, όμως, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής (το οποίο προφανώς δεν απαρτίζεται ούτε από «ψεκασμένους» ούτε από «αναρχοκομμουνιστές» που θέλουν να «σαμποτάρουν» με στατιστικές αλχημείες το έργο της κυβέρνησης).

ΑΔΩΝΙΣ:15.000.000 ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΔΩΝΙΣ: 15.000.000 ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ κύριε Άδωνι; Τόοοοσα λεφτά στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ εταιρεία "Deutsche Gesellschaft fόr Internationale Zusammenarbeit" (GIZ), που αναλαμβάνει συμβουλευτικούς και διοικητικούς ρόλους κυρίως σε χώρες του τρίτου κόσμου για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης.  

Σύμφωνα με τη σύμβαση συνεργασίας που υπέγραψε με το υπουργείο Υγείας, όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα φάρμακα, αξίας 15.000.000 ευρώ.



Φορο- τρομοκρατία με τα πρόστιμα και τώρα τα μειώνουν!

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός
ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Φορο- τρομοκρατία με τα πρόστιμα  και τώρα τα μειώνουν!)Γιατί τόση «φοροτρομοκρατία» το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Οικονομικών; Ιδιαίτερα τα νέα προστιμα για όσους δεν καταβάλλουν εγκαίρως τις οφειλές τους προς το Δημόσιο είναι όχι μόνο τρομοκρατικά αλλά και απίστευτα σκληρά. Και η απειλή των προστίμων εκπορεύεται από το Δημόσιο, που έχει αναδειχτεί στο μεγαλύτερο μπαταχτσή, καθυστερώντας πάσης φύσεως οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα (από επιστροφές φόρων ή ΦΠΑ μέχρι οφειλές προς προμηθευτές του Δημοσίου) ύψους κοντά στα 6 δισ. ευρώ!
Το ζήτημα δεν είναι μόνο τα δύο μέτρα και δύο σταθμά (το Δημόσιο που χρωστάει 6 δισ. ευρώ να βάζει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εγκαίρως τα «λύτρα» της φοροληστείας), αλλά ότι εδώ είχαμε μια σκηνοθεσία τρόμου με ένα συγκεκριμένο σκοπό: να φοβηθεί ο κόσμος ώστε να εξαντλήσει τα περιθώριά του (ακόμη και εκποιώντας περιουσιακά στοιχεία) για να πληρώσει τους 5 (!) φόρους που η απόδοσή τους έληγε αυτή την Παρασκευή.

Ιμια, 31 Ιανουαρίου 1996: Η νύχτα που έπεσαν οι ήρωες... (Βίντεο)


Ιμια, 31 Ιανουαρίου 1996: Η νύχτα που έπεσαν οι ήρωες... (Βίντεο) facebook share


31 Ιανουαρίου 1996...τις πρώτες πρωινές ώρες έλαβε χώρα  η κρίση των Ιμίων φέρνοντας Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης, σε μία εποχή όπου η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα πρώτα της βήματα...

Της Γιάννας Κορρέ
Το επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των ελληνο- τουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, που εμφανίσθηκαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά τη Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά της με τη γείτονα χώρα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ η Τουρκία θέτει τα θέματα του εναερίου χώρου (αναγνωρίζει 6 και όχι 10 μίλια), του FIR Αθηνών, της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αιγαίου και με την κρίση των Ιμίων το καθεστώς κάποιων βραχονησίδων («Γκρίζες Ζώνες»).


Τα Ίμια (Καρντάκ στα τουρκικά) είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας. Απέχουν 3,8 ναυτικά μίλια από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας, 5,5 ν.μ. από την Κάλυμνο και 2,5 ν.μ. από το πλησιέστερο ελληνικό έδαφος, τη βραχονησίδα Καλόλιμνος.

Ιστορική υπενθύμηση

Πουλάμε ελληνικά προϊόντα από τα νησιά Φόκλαντ μέχρι τα Virgin Islands

Από τη Χιλή μέχρι τη Γκάνα  και από τα νησιά Φόκλαντ μέχρι το Περού και στην Σενεγάλη είναι μερικές από τις χώρες που εξάγουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρά την οικονομική ύφεση στη χώρα μας, συνεχίζουν την επέκταση τους σε νέες ακόμη πιο απομακρυσμένες αγορές.
Όπως προκύπτει και από πρόσφατη έρευνα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών για τα 100 πιο εξαγώγιμα προϊόντα και τις 100 κυριότερους προορισμούς των ελληνικών εξαγωγών στο εννιάμηνο του 2013, το ελαιόλαδο, το βαμβάκι, η ενέργεια, ο μηχανολογικός εξοπλισμός. 

Επίσης τα κοσμήματα και ο χρυσός διεκδικούν υψηλές θέσεις κατάταξης και μερίδια στη διεθνή αγορά. Ακολουθούν τα προϊόντα μηχανολογικού εξοπλισμού, δομικά υλικά, κοσμήματα και  πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός, καθώς και είδη οικιακής χρήσης. 

2.300 ευρώ το μήνα σε δημοσιογράφο της ΝΕΡΙΤ που ήταν εκτός λίστας


an

Καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας ανέθεσαν στην δημοσιογράφο της ΝΕΡΙΤ Θ. Αναγνωστοπούλου χωρίς να έχει την απαραίτητη εμπειρία διευθύντριας προγράμματος ή τα μόρια πρόσληψης στην ΝΕΡΙΤ

Σύμβουλο επικοινωνίας με αμοιβή 2.300 το μήνα “βάφτισαν” την δημοσιογράφο Θ. Αναγνωστοπούλου, αναθέτοντάς της να προτείνει πρόγραμμα ελληνικό και ξένο για τη ΝΕΡΙΤ με μισθό για τρεις μήνες, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 6.900 ευρώ.

Οι 5 περιοχές του Ιονίου που είναι γεμάτες πετρέλαιο


Οι 5 περιοχές του Ιονίου που είναι γεμάτες πετρέλαιο -Τι δείχνει η επεξεργασία των τελικών στοιχείων-Εντείνεται η προώθηση της Ελλάδας στις πετρελαϊκές αγορές
Χαμόγελα έφερε η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων που έδωσε η Νορβηγική εταιρεία PGS από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε στον θαλάσσιο χώρο που εκτείνεται νότια της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας.
Η τελική έκθεση των Νορβηγών έδειξε ότι υπάρχουν πέντε κοιτάσματα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το πρώτο είναι Βορειοδυτικά του Αμβρακικού Κόλπου, το δεύτερο στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, το τρίτο Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου στα θαλάσσια όρια με την Ιταλία, το τέταρτο στο Κατάκολο και το πέμπτο Βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

PETRELAIO PLATFORMA ANTLISIS 777777B
Σημαντικό είναι ότι, όπως έδειξαν οι σεισμικές έρευνες, το υπέδαφος του Ιονίου Πελάγους μοιάζει με το υπέδαφος της Νοτιοανατολικής Ιταλίας και της Αλβανίας που παράγουν ήδη υδρογονάνθρακες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΚΑ η επεξεργασία των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες ολοκληρώθηκε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Δημιουργήθηκε βάση δεδομένων (data room) με τα στοιχεία, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τις πετρελαϊκές εταιρείες εντός του Φεβρουαρίου. Θα δημιουργηθούν, επίσης, data room στο Όσλο, το Λονδίνο και το Χιούστον.

Η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει νέο γύρο παραχωρήσεων και ενέτεινε τις προσπάθειές της για την προώθηση της χώρας στις πετρελαϊκές αγορές. Ομάδα επαφών του ΥΠΕΚΑ πραγματοποιεί επαφές με πετρελαϊκές εταιρείες και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, όπως το παγκόσμιο συνέδριο στο Χιούστον που θα γίνει από τις 4 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου

Ορισμός του "εκσυγχρονισμού" [και η σύγχρονη προπαγάνδα των λέξεων]



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Το κείμενο που ακολουθεί  δημοσιεύτηκε  την Τετάρτη 24 Ιούλη 1996, σχεδόν 18 χρόνια πριν και το επικοινωνιακό παιχνίδι των πολιτικών γίνεται σκληρότερο, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη.
Οι λέξεις χάνουν πλέον την έννοια τους δίνοντας μια λανθασμένη υπόσταση,  αφού τα επικοινωνιακά τρικ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προσδιορίζονται μόνο από την πολιτική τους γραμμή. 


http://olympiada.files.wordpress.com/2013/02/image1.pngΤον ορισμό του "εκσυγχρονισμού" έδωσε ένας εκ των φανατικών υποτίθεται υποστηρικτών του, ο Μιλτ. Παπαϊωάννου, μέλος του ΕΓ και γγ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Εκσυγχρονισμός, λοιπόν, για το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ "είναι η προσαρμογή της κοινωνίας, της οικονομίας, της παιδείας, της οργάνωσης της πολιτείας στα νέα δεδομένα. Με μια φράση είναι ένα ευρύτερο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων".
Αλήθεια τι ...κομψός, αλλά και συνάμα αποκαλυπτικός ορισμός, παρά την ολοφάνερη προσπάθεια υπεκφυγής! Οι λέξεις - κλειδιά είναι τα "νέα δεδομένα". Εκεί βρίσκεται και η ουσία του ορισμού, που δίνει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Εκεί βρίσκεται το ταξικό του περιεχόμενο, η υπαρκτή ή όχι προοδευτικότητα του εκσυγχρονισμού του, το αν είναι ή όχι κοινωνικά ωφέλιμος.
Ποια είναι, λοιπόν, τα νέα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία πρέπει να "εκσυγχρονιστούν" - δηλαδή να προσαρμοστούν ή και να υποταχτούν - η οικονομία, η κοινωνία, η παιδεία, κλπ., κλπ.; Μα ποια άλλα; Οι νόμοι της "ελεύθερης αγοράς" και του ανηλεούς ανταγωνισμού, η πρωτοκαθεδρία της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" (διάβαζε: μεγάλο κεφάλαιο) και το κυνηγητό του κέρδους ως ύψιστης αρχής και αξίας και άλλα παρόμοια.
Και οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι άνεργοι, η νεολαία, οι πραγματικές αξίες και ιδανικά, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η ανθρωπιά μας...;
Δυστυχώς, όλ' αυτά δεν έχουν θέση, ούτε στα "νέα δεδομένα", ούτε στον "εκσυγχρονισμό" του κ. Παπαϊωάννου.



Είναι διαχρονική η συλλογική αντίληψη της ιερότητας;

The Metaphysics of Morals and EthicsΈχει κάπως ξεκαθαρίσει το θέμα “E.E.”. Η Ευρώπη έπαψε να αποτελεί ταμπού, και η άποψη ότι Κομισιόν και Ε.Κ.Τ. συνειδητά παραβιάζουν και ανεπιστρεπτί ψαλιδίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιθανώς μειοψηφία στην χώρα μας, όμως για πρώτη φορά έγινε αισθητό το διαρκές ψεύδος των εδώ κυβερνώντων. Η πλήρης εξωθεσμική εξάρτησή τους από τους “ισχυρούς” της Ε.Ε. μάταια προσπαθεί να εμφανιστεί ως τήρηση των ευρωπαϊκών θεσμών. Άρα για πρώτη φορά και ο Έλληνας, που έχει επίγνωση της ευθύνης του (όχι στο επίπεδο της παγκαλικής χυδαιότητας), νιώθει ότι αυτός που τον κατηγορεί ως διεφθαρμένο είναι ο διατεταγμένος διαφθορέας του. Τα καλλιεργημένα ευρωσύνδρομα λοιπόν μειώθηκαν και οι πάλαι ποτέ διαχωριστικές γραμμές του εγχώριου κομματισμού αποκαλύφθηκαν και χαρακτηρίζονται ως εκ προμελέτης νόθες. Μέχρι εκεί όμως.