Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σε πλήρη εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για το ξεπούλημα του Ελληνικού

ΕλληνικόΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για το ξεπούλημα του Ελληνικού στη Lamda Development, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ έχουν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, με τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση να έχει ήδη καλέσει τους πρώτους μάρτυρες να καταθέσουν.

Πρόκειται για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά με την οποία ζητούσε να ερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την εκποίηση του Ελληνικού, και τον περιφερειακό
σύμβουλο Αττικής Νίκο Γαλανό, ο οποίος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα.

Ο κ. Δραγάτσης αναμένεται να καλέσει για κατάθεση και άλλα στελέχη της περιφέρειας Αττικής που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με την παραχώρηση του Ελληνικού.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται το τίμημα της πώλησης του Ελληνικού, καθώς παρά το γεγονός ότι έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου εκτιμά την αξία περιοχής στα 2,5 δις ευρώ τουλάχιστον, η εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό φέρεται να έχει προσφέρει μόλις 914 εκατομμύρια ευρώ, που θα καταβληθούν σε βάθος 15ετίας. Ήδη, μάλιστα, ο εισαγγελέας έχει διορίσει δύο πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία του Ελληνικού.

koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)