Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντικά συμπεράσματα από την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Η σύντομη ανάλυση που ακολουθεί, είναι τα συμπεράσματα μας από το κείμενο που δημοσίευσε το ιστολόγιο «το κουτί της πανδώρας», σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.



1ον ο Αποστολόπουλος εργάστηκε σε ξένα funds και την Deutsche Bank, δεν προσέγγισε ένα μόνο κόμμα αλλά συνεργάστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Πάνο Καμμένο.
Ο άνθρωπος που πηγάζει μέσα από το τραπεζικό σύστημα, προσαρμόζεται σε κάθε πολιτική ιδεολογία, προωθώντας τα συμφέροντα των τραπεζιτών και κερδοσκόπων, έχοντας τον ρόλο του μπαλαντέρ.

2ον Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Δήμας δεν είχε τις προοπτικές να ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως κάποιοι έστηναν την εκλογή του στο παρασκήνιο, αφού 17 ημέρες πριν είχε γίνει η πρώτη προσέγγιση με τον Χαϊκάλη.

3ον Θα παράδιδαν 700 χιλ Ευρώ «μαύρα» και η τράπεζα θα έσβηνε τα δάνεια του (συνολικά 2-3 εκατομμύρια Ευρώ «μαύρα»). Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος, μα ενώ κυνηγούν τα μαύρα χρήματα, την φοροδιαφυγή, κατηγορώντας τον λαό ότι κλέβει, πως γίνεται να διακινούνται τόσο τεράστια ποσά, όταν για 10000 Ευρώ η τράπεζα ζητά την μάνα και τον πατέρα σε αυτόν που τα διακινεί.
Φαίνεται ότι αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ, αφού τα μαύρα χρήματα κινούνται νόμιμα και ελεύθερα μεταξύ τραπεζών και πολιτικών. Το πρόσχημα της φοροδιαφυγής είναι η δικαιολογία για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του προσωπικού απόρρητου, αλλά και της πολιτικής λιτότητας.

4ον η αποκάλυψη για την απόπειρα χρηματισμού του Χαϊκάλη πιθανόν να μην είναι η μοναδική, κάποιοι μπορεί να χρηματίστηκαν ήδη, όπως αναφέρει το κείμενο. Δηλαδή διακινούνται δισεκατομμύρια Ευρώ για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Όμως για να δώσει κάποιος αυτά τα δισεκατομμύρια, θα έχει πολύ μεγαλύτερο κίνητρο και ισχυρότερο κέρδος από όσα προσφέρει για χρηματισμό. Η σαπίλα και η διαφθορά συνεχίζεται ακόμα και σε περιόδους «κρίσης» ή όπως την προσδιορίζουμε εμείς: Γερμανική Κατοχή.

5ον Αξίζει να αναφερθούμε ότι η έννοια της δημοκρατίας έχει εξατμιστεί, οι εκλογές και ο δεσμός του προέδρου δεν υφίσταται και όλα εξαρτούνται από τους κερδοσκόπους, κατακτητές, προδότες της πατρίδας. Μην περιμένουμε καμία αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας, επειδή από την αριστερά μέχρι την δεξιά κολυμπάνε και επιπλέουν μόνο τα «σκατά»....  

Πώς έγινε η απόπειρα χρηματισμού Χαϊκάλη


Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, άτομο το οποίο υπήρξε σύμβουλος πρωθυπουργών και τραπεζιτών, τον πλησίασε στις 2 Δεκεμβρίου και του πρότεινε να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας με ανταλλάγματα.


Η πρώτη συζήτηση ήταν καθαρά διερευνητική. Ο Παύλος Χαϊκάλης ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και αποφάσισαν να καταγράψουν τις επόμενες συνομιλίες. Το ίδιο άτομο επανήλθε στις 6 Δεκεμβρίου και έγινε πιο συγκεκριμένο στις προτάσεις. Το
τρίτο ραντεβού έγινε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και η συζήτηση καταγράφηκε όπως και η προηγούμενη.

Στο υλικό που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, το άτομο προτείνει στο Χαϊκάλη να του προσφέρουν 2-3 εκατομμύρια ευρώ τμηματικά με ένα ποσό σε μετρητά και τα υπόλοιπα μέσω σβησίματος δανείων ή τιμολόγησης σε εταιρεία. Συγκεκριμένα του πρότεινε να του παραδώσουν 700.000 ευρώ "μαύρα" και κατά τον Μάρτιο η Τράπεζα στην οποία είχε δάνεια ο Χαϊκάλης θα έσβηνε το δάνειό του. Η τρίτη δόση θα εμφανιζόταν ως πληρωμή μέσω εργασιών του Χαϊκάλη σε εταιρείες.
Στο ίδιο υλικό ο ενδιάμεσος χρηματισμού εμφανίζεται να λέει πως το χρήμα θα ελεγχθεί ώστε να μην "χτυπάει" στην Τράπεζα, δηλαδή να μην προέρχεται από ληστεία και έχει σημανθεί. Του σημείωσε μάλιστα πως σε αυτό δίνουν ιδιαίτερη σημασία γιατί σε χρηματισμούς που έγιναν προς άλλους, τμήμα των χρημάτων φάνηκε ότι προέρχονταν από την απαγωγή Παναγόπουλο.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική η οποία παγίδευσε το σπίτι του Χαϊκάλη όπου θα γινόταν η τελική επαφή για τον χρηματισμό, αλλά ο ενδιάμεσος δεν εμφανίστηκε.
Το άτομο αυτό υπήρξε στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια δούλεψε ως σύμβουλος σε ελληνική και γερμανική Τράπεζα.
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε πριν από λίγο με το άτομο που κατονομάζεται στον Εισαγγελέα ως ο ενδιάμεσος, το οποίο δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

πηγή koutipandoras.gr

 Σχετικά θέματα:

Αποκαλύψεις Καμμένου για την υπόθεση χρηματισμού του Χαϊκαλη (video)
Σαμαράς και Σταμάτης είχαν προτείνει τον Αποστολόπουλο στον Καμμένο για τα CDS

Τον Αποστολόπουλο κάλεσε ο εισαγγελέας

Ποιος είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος

 

1 σχόλιο:

  1. Με τις συνθήκες αυτές απόπειρας χρηματισμού, όπως καταγράφονται μέχρι τώρα, διερωτάται κανείς τι νόημα μπορεί να έχει η μήνυση του Πρωθυπουργού εναντίον του βουλευτή Χαικάλη! Μια μήνυση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αφού αποδεικνυόταν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο κλπ) αποτελούν μοντάζ. Αλλά, κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί.....Και εφόσον προκύψει, όπως πολύ το φοβάμαι, αλλά και ως Ελληνίδα το απεύχομαι, ότι όλος αυτός ο βόρβορος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το καλύτερο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να ορίσει αμέσως εκλογές, χωρίς τη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία. Τι νόημα, αλήθεια, μπορούν πια να έχουν αυτές οι πρόσθετες ψηφοφορίες, αν όντως αποδειχθεί ότι η κυβερνητική αισιοδοξία, που έδειχνε να είναι χωρίς βάση, βασιζόταν ωστόσο σε τέτοιες θλιβερές μεθοδεύσεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)