Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τουρκία: Άρθρο – καταπέλτης ξεφτιλίζει τον επικίνδυνο Ερντογάν

Τουρκία: Άρθρο – καταπέλτης ξεφτιλίζει τον επικίνδυνο Ερντογάν«Είχα διαισθανθεί ότι θα ερχόταν και αυτό όταν ανακάλυψα ότι υπάρχει ένα τουρκικό βιβλίο με τίτλο «Ο Γκαίτε και το Ισλάμ», στο οποίο ο συγγραφέας ξεπερνούσε την αντιπαράθεση για το αν ήταν μουσουλμάνος ο Γκαίτε αφού όπως υποστήριζε ο Γκαίτε όχι μόνο ήταν μουσουλμάνος αλλά ήταν και… Τούρκος» σημειώνει στο άρθρο του ο γνωστός αρθρογράφος της Χουριέτ, Μπουράκ Μπεκντίλ, στον απόηχο των δηλώσεων του Ερντογάν ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική μερικούς αιώνες πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, γελειογράφοι και δημοσιογράφοι έχουν πάρει στο ψιλό τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

«Ο Τούρκος συγγραφέας, που ήταν βοηθός καθηγητή, ανέφερε στο βιβλίο ότι ο Γκαίτε είχε πρόγονο έναν αξιωματούχο των Σελτζούκων, τον Μεμέτ Σαντίκ Σελίμ, που τον είχαν πάρει όμηρο οι Γερμανοί σταυροφόροι. Με αφορμή αυτό το βιβλίο είχα γράψει το 2013 ότι τώρα περιμένω οι Τούρκοι «ειδικοί» να εργαστούν σκληρά για να αποδείξουν ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κατάγεται από ευγενείς Οθωμανούς. Όπως επίσης πιστεύω ότι ο Μπιλ Γκέιτς έχει προδώσει τις τουρκικές ρίζες του. Δεν βλέπετε πόσο μοιάζει με με ένα καθημερινό τυπικό μπακάλη από το Ικόνιο;» σημειώνει στο κείμενό του ο Τούρκος αρθρογράφος.
«Πάντα υποψιαζόμουν, ότι ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι, είδε ένα τζαμί και μια τούρκικη σημαία, αλλά το κράτησε μυστικό. Όπως και οι Τιτάνες ήταν στην πραγματικότητα οι πρόδρομοι των Γενίτσαρων. Αλλά μέχρι να ακούσω τον Ερντογάν να λέει ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική πολύ πριν το Κολόμβο, δεν είχα καταλάβει ή προαισθανθεί ότι ήρθε η ώρα να απελευθερώσουμε την Κούβα» υπογραμμίζει στο καταπληκτικό κείμενό του.

«Το γεγονός όμως ότι ο Ερντογάν ζήτησε να ξαναχτιστεί το τζαμί στην κορυφή του λόφου της Κούβας, δεν είναι καλό σημάδι για την Κούβα αφού το τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν θα ξαναγίνει διάσημο με τους νέους στίχους: First we take Jerusalem, then we take Havana» γράφει ο Μπουράκ Μπεκντίλ, ξεφτιλίζοντας στην ουσία τη επεκτατική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Τελικά ο κύριος Ερντογάν και οι φίλοι του πιστεύουν σοβαρά ότι η Ιερουσαλήμ και η Ίστανμπουλ (Κωνσταντινούπολη) είναι μουσουλμανικές πόλεις από πάντα και τώρα ορκίστηκαν να απελευθερώσουν και την Κούβα. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό νέο για τους αδερφούς Κάστρο. Και για να μιλήσω προσωπικά πιστεύω ότι η Βραζιλία και η Αργεντινή μοιάζουν με μουσουλμανικές χώρες αλλά χρειάζεται να ερευνηθεί κι άλλο» συνεχίζει το κείμενό του ο Τούρκος αρθρογράφος για να συμπληρώσει με νόημα στις επόμενες γραμμές.
«Αλλά ποιος ανακάλυψε την Ανατολία (Τουρκία), την χώρα που ζουν τώρα οι Τούρκοι; Μα οι Τούρκοι φυσικά! Αν και οι Τούρκοι σουνίτες ρατσιστές γιορτάζουν ως χρονιά που έφτασαν οι Τούρκοι στην Ανατολία το 1071. Που σημαίνει ότι στην Ανατολία (η γεωγραφική περιοχή που είναι τώρα η Τουρκία) πριν από αυτή την ημερομηνία δεν υπήρχαν κάτοικοι. Η άλλη εκδοχή είναι, ότι η Ανατολία, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, ήταν τουρκική πριν καν έρθουν οι Τούρκοι» γράφει ο Τούρκος αρθρογράφος.
Ο Μπουράκ Μπεκντίλ είναι σημαντικός αρθρογράφος στην Τουρκία που ασκεί συνεχώς κριτική στον Ερντογάν τα τελευταία χρόνια.
Πριν από δέκα χρόνια είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλακής για προσβολή της δικαιοσύνης.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)