Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η δεκαετία του Πούτιν επέστρεψε στη Ρωσία την ελπίδα για την αναγέννηση


Ο Ίγκορ Στρελκόφ που ξεσήκωσε το Ντονμπάς στην ένοπλη αντίσταση ενάντια στη χούντα, άσκησε δυνατή κριτική τη διακήρυξη του πρώην φυλακισμένου Μιχαήλ Χοντορκόβσκι την οποία εκείνος παρουσίασε στην Ουάσινγκτον στη συνεδρίαση του διεθνούς οργανισμού προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων FreedomHouse. 
Η ανοικτή επιστολή του Στρελκόφ στην οποία στηρίζει τον Πρόεδρο Βλαδίμιρ Πούτιν και τάσσεται υπέρ της ρωσικής αυθεντικότητας, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του πρώην Υπουργού Αμύνης της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ 
Πρώτωα από όλα στην επιστολή του ο Στρελκόφ εξηγεί, γιατί αποφάσισε να απαντήσει στην δήλωση του Χοντορκόβσκι: «δεν είναι απλές κουβέντες και εικασίες ενός πλούσιου και γνωστού εγκληματία που δραπέτευσε από την πατρίδα του, είναι το ιδεολογικό πρόγραμμα του νέου κρατικού πραξικοπήματος στη Ρωσία, ένας «οδικός χάρτης» της εξέγερσης των μεγιστάνων που αποσκοπεί, όπως πάντα στη ρωσική ιστορία, ενάντια του Ηγέτη, του Λαού και του Κράτους».

Ο Στρελκόφ, ειδικότερα, γράφει: «Μιλώντας για τις «ευρωπαϊκές αξίες», Εσείς, κύριε Χοντορκόβσκι, δεν αντιλαμβάνεστε (ή κάνετε πως δεν αντιλαμβάνεστε) ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδοσιακές, αληθινές για την Ευρώπη Αξίες. Ακριβώς αυτές τις αξίες σήμερα αναβιώνει στη Ρωσία ο Πρόεδρος Πούτιν. Και εκείνες οι «αξίες» τις οποίες σήμερα επιβάλλουν οι παγκόσμιοι οικονομικοί μεγιστάνες ως «ευρωπαϊκές», προκαλούν στην Ευρώπη διαδηλώσεις με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων.

Όταν την προηγούμενη φορά, πάνω από 20 χρόνια πριν, η ηγεσία της ΕΣΣΔ αποφάσισε να στραφεί προς αυτές τις λεγόμενες «αξίες», ως αποτέλεσμα η χώρα βρέθηκε διχασμένη, λεηλατημένη και ταπεινωμένη, και ο ρωσικός λαός εν ριπή οφθαλμού βρέθηκε ο πιο διχασμένος λαός στον κόσμο.

Από τη στιγμή της έλευσης στην εξουσία ο Πούτιν άρχισε να διορθώνει την καταστροφή της δεκαετίας του 1990: να δαμάζει τους παντοδύναμους μεγιστάνες, να εθνικοποιεί την ελίτ, να αποκαθιστά την κατεστραμμένη οικονομία. Όσο προχωρούσε η αποκατάσταση της τάξης, ο Πρόεδρος θεώρησε δυνατό να κάνει μια φιλανθρωπική πράξη σε σχέση με τόσο αχρείο άνθρωπο που πριν τη φυλακή ήσασταν Εσείς, κύριε Χοντορκόβσκι. Δεν το έχετε εκτιμήσει όμως. Προφανώς, επειδή θεωρήσατε αυτή την φιλανθρωπική πράξη ως εκδήλωση αδυναμίας. Αφού Εσείς, κύριε Χοντορκόβσκι, βεβαίως και χωρίς καμία αμφιβολία δε θα συμπεριφερόσασταν έτσι. Και τώρα, αφού εξαπατήσετε τον Πρόεδρο με την ψεύτικη μετάνοιά σας, σκοπεύετε να τον εκδικηθείτε για όλα; Επειδή αποσκοπεί στην ενίσχυση του κράτους και στην προστασία των εθνικών συμφερόντων εις βάρος των κομπραδόρικων ελίτ; Επειδή δεν επέτρεψε φτηνά να πουληθούν τεράστια αποθέματα των φυσικών πόρων στους Ρότσιλντ με συνέπεια να καταδικαστεί έτσι η Ρωσία στην εξωτερική κυβέρνηση; …

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος αποκλείεται, όσο η Ρωσία είναι δυνατή και αρκετά ισχυρή για να εγγυηθεί έστω και ασύμμετρη, αλλά στρατηγική ισορροπία, και όσο στην εξουσία βρίσκονται άνθρωποι που δεν είναι έτοιμοι για τις υποσχέσεις εισαγωγής στην υπεράνω εθνοτήτων οικονομική ελίτ, να ξεπουλήσουν τη χώρα τους και το λαό τους. Θα αντισταθούμε δυνατά στη δική σας επίμονη θέληση που δεν έχει σβήσει καθ’ όλα τα χρόνια της φυλάκισής σας να πουλήσετε όσα δε σας ανήκουν. Και δε θα επιτρέψουμε πάλι, όπως έγινε 23 χρόνια πριν, να μας αποπλανήσετε με ψευδή συνθήματα».

«Όσα λέτε για τις «ευρωπαϊκές αξίες και την ευρωατλαντική ανθρωπότητα», συνεχίζει ο Στρελκόφ, «δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία, αντιτίθεται όμως πλήρως στην εθνική μας ιστορία, τη ψυχολογία, τη μοίρα μας. Η Ευρώπη εδώ και καιρό έχει φύγει από τις δικές της χριστιανικές αξίες, αφού βυθίστηκε στη δίνη των πιο αισχρών αμαρτιών, και η «ευρωατλαντική ιδεολογία» που δοξάζεται τόσο πολύ, δεν είναι παρά το γεωπολιτικό δόγμα της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ που αποσκοπεί ενάντια στους λαούς του κόσμους οι οποίοι ακόμα διατηρούν τη δική τους θρησκεία, την ανεξαρτησία και τις εθνικές του παραδόσεις. Η Ρωσία η οποία στο πρόσφατο παρελθόν δύο φορές αρρώστησε με «προοδευτικές ευρωπαϊκές ιδέες» και πλήρωσε το βαρύ τίμημα για αλόγιστες ενέργειες της δικής της ελίτ και των διανοουμένων της, σήμερα έχει δύο δρόμους: ή να επιστραφεί στον εαυτό της, να αποκτήσει ξανά την Πίστη της, την παράδοσή της, τις αξίες της, την ανεξαρτησία της, ή να διαλυθεί στην παγκόσμια Δύση, θα υποδουλωθεί και να εξαφανιστεί ως ανθρωπότητα, αφού χάσει τα πάντα».

Έπειτα ο Ίγκορ Στρελκόφ γράφει: «Ο φιλελευθερισμός στη δική σας αντίληψη, κύριε Χοντορκόβσκι, είναι πλήρης παραπλάνηση. Είναι μια ψεύτικη ιδεολογία που πλήρως παραβλέπει το Θεό, το πνεύμα, τον πολιτισμό, την ανθρωπότητα, την κοινωνία και βάζει ως πρότυπο το άτομο, τα δικά του υλικά ιδιωτικά συμφέροντα και τον οικονομικό τομέα. Ο φιλελευθερισμός από αυτή την άποψη δεν συμβαδίζει καθόλου με μια αληθινή ελευθερία: μπορεί άραγε ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος, εάν η κοινωνία στην οποία ζει, βρίσκεται στην υποδούλωση από το επιτόκιο, στο χρεωστικό γκρεμό των παγκόσμιων οικονομικών μεγιστάνων και των ανά τόπους λειτουργών τους; Εάν όλη η ζωή του ανθρώπου υποτάσσεται στην ανίχνευση και την αύξηση των υλικών αγαθών και το ποσό στο λογαριασμό στην τράπεζα είναι το μέτρο για όλα; Σήμερα ο φιλελευθερισμός είναι μια ολοκληρωτική ιδεολογία στη διάδοση της οποίας οι ΗΠΑ θεμελιώνουν τη δική τους παγκόσμια ηγεμονία. Για τη Ρωσία είναι απαράδεκτη ούτε από την πολιτική άποψη, ούτε από την οικονομική, ούτε από τη νομική. Και το πιο βασικό: για Εσάς, κύριε Χοντορκόβσκι, ο φιλελευθερισμός είναι η τελική και τελευταία αλήθεια και την εθνική ανάπτυξη και τα κοινωνικό δίκαιο ετοιμάσατε για δημαγωγικούς σκοπούς. Στη Ρωσία όμως ο φιλελευθερισμός είναι καταδικασμένος, δεν τον δέχονται ούτε οι δεξιοί, ούτε οι αριστεροί. Είναι η ιδεολογία των αποικιών που αντιτίθεται στη ρωσική, στη δική μας ταυτότητα. Στην προσπάθεια να καταστρέψετε αυτή την ταυτότητα χάρη στο θρίαμβο της ιδεολογίας του φιλελευθερισμού, καταστρέφετε έτσι και τη Ρωσία. Μου φαίνεται ότι εκεί είναι ο τελικός στόχος σας».

«Οι παγκόσμιοι οικονομικοί μεγιστάνες απεγνωσμένα και με φρενίτιδα μάχονται ενάντια στην αναγέννηση της Ρωσίας. Εάν η Ρωσία αντέξει, έχει μέλλον, θα επιστρέψει στην ιστορία και θα νικήσει. Εάν όμως στην εξουσία στη Ρωσία θα φτάσει ένας πράκτορας των παγκόσμιων οικονομικών μεγιστάνων που μισεί τα πάντα που έχει σχέση με τη Ρωσία (όπως είστε Εσείς), θα πέσουμε στο γκρεμό συ σύγκριση με τον οποίο η μαφιόζικη δεκαετία του 1990 θα μας φανεί παιχνιδάκι. Η διάλυση της χώρας με όλες τις επιπτώσεις σε μορφή πολέμων, ολικής φτώχειας, πείνας, επιδημιών και διευρυμένων τεχνητών καταστροφών , όλα αυτά μας περιμένουν στην περίπτωση αυτή», υπογραμμίζει ο Ίγκορ Στρελκόφ στην ανοικτή επιστολή του.

Έπειτα ο πρώην επικεφαλής της λαϊκής επιστράτευσης στο Ντονέτσκ επισημαίνει: «Οι ΗΠΑ και η αμερικανική ηγεμονία είναι πόλεμος. Το βλέπουμε στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία. Παντού, όπου οι ΗΠΑ βοηθούν να πραγματοποιηθούν «οι χρωματιστές επαναστάσεις», στην εξουσία φτάνουν οι φασίστες, οι εξτρεμιστές, οι φουνταμενταλιστές. Να είσαι οπαδός των ΗΟΑ, της Δύσης, του ΝΑΤΟ σημαίνει να είσαι οπαδός των ναζί, συνήγορος του πολέμου. Αυτός ο πόλεμος διεξάγεται ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα που δε θέλει να ζήσει με τους αμερικανικούς κανόνες και να υπηρετεί υποδουλωμένα και ταπεινά τα συμφέροντα των παγκόσμιων μεγιστάνων.

Αυτός ο πόλεμος διεξάγεται κατά της Ρωσίας, κατά της Ουκρανίας. Όσοι ήρωες στάθηκαν στην προστασία του Ρωσικού Κόσμου, όσοι μάχονται στη Νοβορωσία, δε θέλουν τον πόλεμο αυτό. Ήθελαν την ειρήνη. Το τίμημα της ειρήνης όμως δεν μπορούν να είναι ελευθερία και αγία. Στις συνθήκες της χούντας των νεοναζί η οποία έφτασε στην εξουσία στο Κίεβο με βοήθεια των δεσποτάδων σας, κύριε Χοντορκόβσκι, και την οποία στηρίξατε και Εσείς προσωπικά, η ζωή δεν είναι ζωή και η ειρήνη δεν είναι ειρήνη. Και οι Ρώσοι στην Κριμαία και στη Νοβορωσία ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, για το δικαίωμα της εθνικής τους εξέλιξης, για τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Ήταν ο πόλεμος ενάντια στον πόλεμο. Οι εκκλήσεις σας για την ειρήνη δεν είναι απλός μια υποκρισία, είναι η προδοσία».

Την επιστολή του ο Ίγκορ Στρελκόφ ολοκληρώνει με τη φράση:

«Δεκαπέντε τελευταία χρόνια η Ρωσία ετοιμαζόταν για μια ορμή στο τρανό ρωσικό μέλλον. Ήγγικεν η ώρα να ολοκληρώσει τη πράξη της». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)