Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η σπαρακτική κραυγή μιας φυλακισμένης Γεζίντι: «Δεν μας αφήνουν έστω να αυτοκτονήσουμε»! (βίντεο)

GIEZIDIΕκατοντάδες γυναίκες και κορίτσια που ανήκουν στην κοινότητα των Γεζίντι υποδουλώθηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι τις βιάζουν, τις κακοποιούν, τις πουλάνε, τις εξαναγκάζουν να παντρευτούν και να εξισλαμιστούν, καταστρέφοντας όχι μόνο τις ζωές τους, αλλά και τις ζωές των οικογενειών τους.

Στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, η δημοσιογράφος του Russia Today Paula Slier επικοινώνησε με την Amira, μια γυναίκα της οποίας η ζωή μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν πριν από ένα μήνα η αδερφή της αιχμαλωτίστηκε από τους ισλαμιστές δολοφόνους.

Η 27χρονη, η οποία κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Amira, της αποκάλυψε ότι οι τζιχαντιστές «τις κακοποιούν και τις βιάζουν». «Πολλές από μας πουλήθηκαν. Οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να σωθούν. Δεν μπορώ να αυτοκτονήσω. Δεν μας αφήνουν έστω να αυτοκτονήσουμε», είπε η συντετριμμένη γυναίκα.

Η οικογένεια της φοβάται ότι ακόμα και αν οι τζιχαντιστές ηττηθούν, θα είναι δύσκολο να την εντοπίσουν. «Δεν είμαστε σίγουροι αν είναι ακόμα ζωντανή».

«Η ζωή μου, η ζωή της μητέρας μου, η ζωή της οικογένειάς μου καταστράφηκαν. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε πάλι μια φυσιολογική ζωή, μετά την απώλεια της αδερφής μου», λέει κλαίγοντας η Amira.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε πρόσφατα μία έκθεση, η οποία επιβεβαιώνει τις κτηνωδίες των τζιχαντιστών σε βάρος των Γεζίντι.

Η οργάνωση ανέφερε ότι εντόπισε 16 γυναίκες που δραπέτευσαν από τα κολαστήρια, όπου κρατούνται, ενώ επίσης μίλησε με δύο αιχμάλωτες μέσω τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τα ισλαμιστικά κτήνη τις βίαζαν ομαδικά και τις εξανάγκαζαν να ασπαστούν το Ισλάμ, ενώ κάποιες από τις γυναίκες -επί της ουσίας ανήλικα παιδιά- είπαν ότι οι τζιχαντιστές διάλεγαν για το «κρεβάτι» τους, όποια τους άρεσε και αν εκείνη αντιστεκόταν την χτυπούσαν και την έπαιρναν με τη βία.

Αποκάλυψαν επίσης ότι ο διαχωρισμός των αιχμαλώτων σε κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, αποτελεί συνήθη πρακτική εντός του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόσφατα, στο προπαγανδιστικό περιοδικό της ISIS, οι τζιχαντιστές «νομιμοποίησαν» όλα τα εγκλήματα που διαπράττουν στο όνομα του Αλλάχ: «Θα … υποδουλώσουμε τις γυναίκες σας, με την άδεια του Αλλάχ, του Ύψιστου».

Μάλιστα, αναφέρθηκαν ειδικά στους Γεζίντι, τους οποίους θεωρούν σατανιστές.

«Αφού αιχμαλωτίστηκαν, οι γυναίκες και τα παιδιά Γεζίντι διανεμήθηκαν στη συνέχεια, σύμφωνα με την Σαρία, μεταξύ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στην περιοχή Σιντζάρ».

 




Hellasforce

olympia.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)